14.2.14

Υπερβάλλων ζήλος της αστυνομίας για την Πόπη Χριστοδουλίδου

Με το ζόρι κατηγορούμενη από την Αστυνομία και όχι από την Εισαγγελία κατέστη η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, καθώς, όπως διευκρίνιζε χθες η Εισαγγελία, «ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί».

Η δημοσιογράφος, που κατέθεσε στην ασφάλεια σχετικά με την ανάρτηση κειμένου που αφορούν τις νέες ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των βατραχανθρώπων του Λιμενικού, σε αποστολές φρούρησης πέρα από τις μέχρι τώρα αρμοδιότητές τους, γνώριζε ότι έχει καταστεί κατηγορούμενη για την υπόθεση και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.
Αυτό που ωστόσο συνέβη ήταν ότι η αστυνομία από "υπερβάλλοντα ζήλο" έδωσε στην Π. Χριστοδουλίδου να υπογράψει το έντυπο της απολογίας και όχι της ανωμοτί κατάθεσης, όπως προβλέπει ο νόμος για την προκαταρκτική εξέταση.

Ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, μάλιστα, όπως είπε στην «Α», έλαβε στα χέρια του το έγγραφο της ποινικής δίωξης για παράβαση των αρ. 143 και 144 του στρατιωτικού ποινικού νόμου και πάραυτα προσέβαλε την όλη διαδικασία ως παράνομη.
Και ενώ η είδηση για άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος της δημοσιογράφου κάνει από προχθές τον γύρο του διαδικτύου, η εισαγγελία υποχρεώθηκε να εκδώσει δεύτερη διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Έχει παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για πλημμελήματα, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ώστε ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί».
Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Πόπη Χριστοδουλίδου εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία «καταδικάζει απερίφραστα κάθε είδους φίμωση της ελευθερίας του λόγου, αλλά και εκβιαστικές μορφές διακυβέρνησης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Η δικομματική κυβέρνηση δείχνει όλο και πιο καθαρά το φασιστικό της πρόσωπο».

"Η ΑΥΓΗ"
Α.Γ.Ν.