22.2.14

Cine σβούρα jr: Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας

Έτος παραγωγής:2010
Διάρκεια: 98΄
Γλώσσα: Ελληνικά
Για παιδιά από 7 χρονών και πάνω

Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου.

Ωστόσο, όταν ξεκινά η Εκπαίδευση στους Δράκους του Ψάρη και των υπόλοιπων εφήβων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να γίνει μαχητής και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του Ψάρη ανατρέπεται, κι από εκεί που ήλπιζε να είχε την ευκαιρία του να αποδείξει τι αξίζει σε όλους, πλέον αναλαμβάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυσκολότερο: να αλλάξει το μέλλον και τον τρόπο σκέψης ολόκληρης της φυλής του απέναντι στους δράκους…

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Αποτελεί έργο της Dreamworks, η οποία βρίσκεται πίσω από τις ταινίες, ο Καρχαριομάχος, Shrek, Μαγαδασκάρη. Γρήγορη ροή, χιούμορ έξυπνο και για όλες τις ηλικίες, εύστοχες ατάκες και ενδιαφέρον θέμα συνθέτουν το μοτίβο της ταινίας. Τα μηνύματα της ταινίας αρκετά, η αποδοχή της διαφορετικότητας και οι.. παρωπίδες που δεν πρέπει να υπάρχουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 5:00μμ

Την ημέρα της προβολής συγκεντρώνουμε συσκευασμένα τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα