30.3.14

Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου:

Η επιτυχία του κυβερνητικού οράματος για μια Ελλάδα απελευθερωμένη από μνημόνια, περνά μέσα από την ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, με το γνωστό fast track πραξικοπηματικό τρόπο και με το γνώριμο αντικοινωνικό περιεχόμενο.
Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με το ΣΕΒ και υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, θεσμοθετεί την πλήρη διάλυση της εργασίας. Όσα μέχρι τώρα ήταν οι «ακραίες» περιπτώσεις της αγοράς εργασίας, τώρα γίνονται ο κανόνας: ενοικίαση εργαζομένων με απελευθερωμένο το μισθό προς τα κάτω και χωρίς καμία προοπτική αύξησης, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και τσάκισμα των ταμείων, θεσμοθέτηση του εργοδοτικού lock-out κι άλλες ρυθμίσεις που «εκσυγχρονίζουν» την αγορά εργασίας κάνοντας τη να μοιάζει μ’ ένα σύγχρονο μεν, σκλαβοπάζαρο δε.

Για εμάς, τις νέες και τους νέους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να βρεθούμε την Κυριακή στο Σύνταγμα. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αφορά τις δικές μας ζωές περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, αφορά τη δυνατότητα ή μη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

Πλέον είναι σαφές, ότι δε θα σταματήσουν να κατεδαφίζουν τις ζωές και τα ονειρά μας μέχρι να πέσουν και δε θα πέσουν εάν δεν τους ρίξουμε. Στο δρόμο για τη δημοκρατική ανατροπή τους προτάσσουμε την αξιοπρέπειά μας απέναντι στη βαρβαρότητά τους, στις πλατείες και τους καθημερινούς αγώνες.

Όλες και όλοι, την Κυριακή στις 18:30, στο Σύνταγμα.