24.3.14

Εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στη Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξεράγει, εξουδετερώθηκε τα πρώτα λεπτά της Δευτέρας 24/3/14 με τη μέθοδο της διάσπασης με νερό σύμφωνα με το νόμο της μηχανικής ρευστών περί μη συμπίεσης τους,  από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ έξω από τη Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού.


Προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα, ένα στο Mega Channel κι ένα στην ιστοσελίδα Zougla.gr αντίστοιχα όπου ειδοποίησαν ότι επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός σε 20 λεπτά στη Δ.Ο.Υ Κορυδαλλού.


Άμεσα η αστυνομία αποκλείστηκε τη περιοχή ενώ πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που πήγαν στο σημείο βρήκαν στην είσοδο της εφορίας έναν ύποπτο σάκο.

Οι αστυνομικοί περίμεναν να εκπνεύσει το τελεσίγραφο που είχε δώθει στα τηλεφωνήματα, αλλά δεν σημειώθηκε έκρηξη. Λίγο αργότερα τα στελέχη του ΤΕΕΜ πραγματοποίησαν διάσπαση στο αντικείμενο που όπως διαπιστώθηκε ήταν πράγματι εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη όπως είχαν προγραμματίσει οι δράστες.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξετάζονται, ενώ για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.