23.4.14

Η Καίτη Κυλάκου κυρίαρχος των εξελίξεων στον Κορυδαλλό

Με απόλυτη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών στον Κορυδαλλό η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» με υποψήφια Δήμαρχο την Καίτη Κυλάκου.

Η αισιοδοξία αυτή δεν είναι αφηρημένη, αντίθετα έχει αντικειμενικά ατού και πατάει σε ισχυρές βάσεις.

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ενεργά και αποφασιστικά τη μάχη του «Πάμε Αλλιώς» στον Κορυδαλλό, όπου όχι μόνο έχει καταγράψει πολύ υψηλά ποσοστά αλλά παρουσιάζει μεγάλη συσπείρωση και ανοδική απήχηση.

Αποτυπώνεται αυτό άλλωστε με την σχεδόν καθημερινή εικόνα γιγαντιαίων περιοδειών, με τη συχνή συμμετοχή σημαντικών επώνυμων στελεχών μεταξύ των οποίων και οι δυο βουλευτές της περιοχής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και της Τζένη Βαμβακά.

Όσο για την πρόσφατη κοινή περιοδεία Δούρου – Κυλάκου στο εμπορικό κέντρο θύμιζε περισσότερο κεντρική παρέλαση. Η μαζική, πρωτόγνωρη και παρατεταμένη παρουσία στην πόλη του Κορυδαλλού για τις δημοτικές εκλογές, εκφράζει το πείσμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη στην οποία έχει πιστέψει και προμηνύει το αποτέλεσμα.

Ο ζωντανός ριζοσπαστικός αυτοδιοικητικός χαρακτήρας του «Πάμε Αλλιώς»

2) Το «Πάμε Αλλιώς», είναι πραγματική τοπική κίνηση ενεργών πολιτών, με συνέχεια, με παρέμβαση και δράσεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Η Καίτη Κυλάκου, είναι μια γνήσια αυτοδιοικητική παρουσία, που διαθέτει γνώσεις, μεράκι και πραγματική αγάπη για την πόλη. Δεν απουσίασε από κανένα μεγάλο γεγονός, δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες και τις ανησυχίες της πόλης. Το «Πάμε Αλλιώς», αποτελεί σαφέστατα αξιόπιστη δύναμη: όχι μόνο για να ανανεώσει το σκουριασμένο στελεχιακό δυναμικό που χρόνια επαναλαμβάνεται αλλά και να διαχειριστεί με απόλυτη επάρκεια τα δύσκολα ανοιχτά θέματα της πόλης. Αυτή η πραγματικότητα ενισχύεται και από τον τρίτο παράγοντα.

Η Διεύρυνση

3) Η Καίτη Κυλάκου πέτυχε τη μέγιστη δυνατή διεύρυνση του «Πάμε Αλλιώς» που δημιουργεί ένα πλατύ ενωτικό αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Η πραγματικότητα αυτή επικυρώθηκε με την ανοιχτή συνάντηση στις Πλειάδες 06-02-2014 και την κοινή διακήρυξη, η οποία αποτελεί διπλή διεύρυνση του «Πάμε Αλλιώς»:

Με στελέχη από τη διαδρομή της Aριστεράς στην πόλη με συνεισφορά και ιστορική συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά πράγματα, και την ιδιαίτερα σημαντική συμμετοχή του Αποστόλη Συρίγου, πρώην επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας άριστος γνώστης της αυτοδιοίκησης που θήτευσε δίπλα στον αείμνηστο “δάσκαλο” της Τ.Α. Δημήτρη Μαλαγαρδή.

Με τη συμμετοχή του μεγάλου κορμού και σύσσωμου του ιδρυτικού πυρήνα της «16χρονης πόλης» συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Κρούπη, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν με μεγάλο αριθμό στελεχών στο ψηφοδέλτιο.

Η μεγάλη φθορά των δημοτικών παραγόντων και η ουσιαστική κατάρρευση της παράταξης του κ. Κασιμάτη.

4) «Οι πολίτες για τον Κορυδαλλό», που δημιούργησαν την παράταξη η οποία σήμερα διοικεί δεν υπάρχουν πια στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζει σήμερα ελάχιστα είναι τα πρόσωπα που υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο του 2006.

Δυο πρώην Αντιδήμαρχοι εμφανίζονται «αγανακτισμένοι» με την πολιτική του και τα αποτελέσματα της, ίδρυσαν δημοτικές κινήσεις και διεκδικούν «να σώσουν τώρα την πόλη».

Όσο και αν η αξιοπιστία τους περιορίζεται από το γεγονός ότι όσο συνέβαιναν οι καταστροφές που –τώρα- περιγράφουν, εκείνοι συνυπέγραφαν – διοικώντας μαζί 20 χρόνια, η εκλογική ζημιά που προκύπτει από την τριχοτόμηση του τοπικού μπλοκ εκπροσώπησης των άλλοτε πανίσχυρων παραδοσιακών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ περιορίζει τα «εκλογικά όρια» του κ. Κασιμάτη.

Ταυτόχρονα, το «παρατηρητήριο των ΟΤΑ» στη λίστα των 17 δήμων που τα έξοδά τους υπερβαίνουν τα έσοδα, και δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο στις 21/01/2014, κατατάσσει το Δήμο Κορυδαλλού 8ο πιο χρεωμένο Δήμο στη χώρα.

Η «διάψευση» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο αμφισβητείται από το σύνολο της Αντιπολίτευσης αλλά και έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους του Δήμου, μερίδα των οποίων παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Ενώ είναι γνωστό ότι εκκρεμούν υποθέσεις χρεών στο ΙΚΑ, παύση πληρωμών σε προμηθευτές κλπ.

Επίσης, οι ακόλουθες περιπτώσεις, που έχουν λάβει δημοσιότητα με παράλληλη δικαστική έρευνα ή οσμή σκανδάλων όπου εμφανίζεται εμπλεκόμενος ο Δήμος Κορυδαλλού, αναπόφευκτα κοστίζουν στη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη:

• Η περίπτωση της ταυτοπροσωπίας του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χριστοφορίδη (πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ) που ερευνά η δικαιοσύνη.

• Η περίπτωση της ΜΚΟ- ΕΣΕΠΑ με τα «μαϊμού» πυροσβεστικά και το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο για κακουργηματική απάτη.

• Ο τρόπος λειτουργίας του εθελοντικού σωματείου «Ανάσα Ζωής», όπου τουλάχιστον υπήρξε εκ μέρους του Δημάρχου «πλημμελής έλεγχος», ενώ έχει ανασταλεί η προγραμματική συμφωνία με το Ίδρυμα Λάτση

• Η περίπτωση της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΑΠΝΟΗ»
[Απόσπασμα από το δημοσίευμα της Καθημερινής (Σάββατο 5 Απριλίου 2014)]

«…η κατάρτιση προγραμματικής σύμβασης που εγκρίθηκε ανάμεσα στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΑΠΝΟΗ και τον Δήμο Κορυδαλλού υπάρχουν υπόνοιες διαπλοκής καθώς υπάλληλος του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι και πρόεδρος της επίμαχης ΚΟΙΝΣΕΠ. Η σύμβαση αφορά κτηνιατρικές δραστηριότητες, παροχή τεχνικών συμβούλων και εν γένει υποστήριξη των αξόνων παρέμβασης του ΠΕΣΥΔΑΠ. Το συνολικό κόστος είναι 403.156,98 ευρώ χωρίς… διαγωνισμό! …»

Ένα απόσπασμα από το τελευταίο έντυπο φυλλάδιο του «Πάμε Αλλιώς», τοποθετεί από δική του οπτική γωνία το δίλλημα στους ψηφοφόρους:

«…Στον Κορυδαλλό γνωριζόμαστε, αυτή η εξουσία έχει γνωστές εκπροσωπήσεις. Με τον τρόπο λειτουργίας των διοικήσεων της 20ετίας, ο Κορυδαλλός κατέληξε να κατατάσσεται στους 10 πλέον υπερχρεωμένους Δήμους.

Έτσι, διαιωνίζεται η αναντιστοιχία ανάμεσα στις ανάγκες των πολιτών και στις μονότονη απουσία των απαντήσεων.

Πρόσωπα με κοινή «πολιτική καταγωγή» διοίκησαν μαζί και τώρα που βουλιάζουν το Δήμο «ο ένας, δείχνει τον άλλο», δημιουργούν στρατούς υποστηρικτών για μια σύγκρουση που αφορά αποκλειστικά τη νομή της εξουσίας. Τα ίδια δεν γίνονται χρόνια τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Καμία ψήφος σε όλους αυτούς, χτεσινούς υπηρέτες του συστήματος που συνδέθηκαν μαζί του και το εκφράζουν δεν μπορεί να φέρει θετική αλλαγή. Καμία ψήφος σε όλους αυτούς δεν υπηρετεί την ανατροπή. Αντίθετα, αν μας ξεγελάσουν η ψήφος μας θα θεωρηθεί αποδοχή και επιβεβαίωση, θα ενθαρρύνει νέα μνημόνια και καταστροφικές πολιτικές…».

Το «Πάμε Αλλιώς», τοποθετείται υπεύθυνα και ανοιχτά, με την πραγματική του ταυτότητα επιδιώκοντας «Αλλαγή στο Δήμο, Ανατροπή παντού».

Όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά, ο δρόμος είναι ανοιχτός για την αριστερά, να αναλάβει την τύχη της πόλης σε μια πολύ δύσκολη φάση, έχοντας την ευκαιρία να βάλει θετικά τη σφραγίδα της στο μέλλον. πηγή: tribune.gr