3.6.14

Τέρμα στα ψέματα! Έπεσαν οι υπογραφές! Κλείνουν τα σχολεία μας!

Δεν έχουν ίχνος ντροπής, δεν σέβονται τίποτα!

Δυο μέρες πριν τις εκλογές και ενώ ήξεραν ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά διέρρευσαν τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Μετά τις αντιδράσεις των γονιών και των εκπαιδευτικών, έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Στόχος τους να μας μπερδέψουν, να καθυστερήσουν τον αγώνα μας. Τελικά η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 26/5/2014, μπήκαν οι υπογραφές…
Στα τέσσερα σχολεία που συγχωνεύονται (9ο-19ο και 10ο-22ο) χάνονται τουλάχιστον 5 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Επί της ουσίας αποχαρακτηρίζεται το νέο κτίριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου. Τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα θα εξακολουθούν να λειτουργούν τα επόμενα χρόνια με βάρδιες!
Κλείνουν τα σχολεία μας. Φτιάχνουν σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη. Έτσι: Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, μέσα σε αίθουσες όπου θα στοιβάζονται οι μαθητές και θα φτάνουν μέχρι και τα 28 παιδιά!
Τα ατυχήματα θα πληθαίνουν. Δεν γίνεται παιδιά Δημοτικού να παίζουν σε αίθουσες - κλουβιά.

Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας!
Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μορφωθούν, να έχουν χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας και όχι να μένουν αμόρφωτα. Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας, θέλουμε να τα δούμε να προοδεύουν.
Δεν τα θυσιάζουμε!
Η εκπαιδευτική διαδικασία και τα παιδιά μας δεν είναι ξεροί αριθμοί, δεν είναι μήλα για να τα στοιβάζουν σε τελάρα. Είναι προκλητικοί! Ζητάνε από τους Διευθυντές να υπολογίζουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε τάξη με κριτήριο το 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή Δημοτικού!
Όμως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων όριζε ως ελάχιστη απαίτηση για την αντισεισμική θωράκιση της σχολικής κοινότητας τα 2 τ.μ.! Όμως η εντολή από τους αρμόδιους φορείς την περίοδο όξυνσης της γρίπης Η1Ν1 ήταν για τουλάχιστον 2 τ.μ. ανά μαθητή.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα το πάμε μέχρι τέλους!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
-Να μην γίνει καμία συγχώνευση σχολείου.
-Να ολοκληρωθεί άμεσα και να μην αποχαρακτηριστεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
-Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
-Τα τμήματα να καθορίζονται με βάση τον αριθμό 15 ανά δάσκαλο για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (Α’ και Β’) και 20 ανά δάσκαλο για τις μεγαλύτερες.

Προχωράμε σε τοπικές κινητοποιήσεις, κλεισίματα δρόμων, παραστάσεις σε Διευθύνσεις.

Κλείνουμε τα σχολεία μας την Τρίτη 3 Ιουνίου και προχωράμε σε κινητοποίηση στον Πειραιά.