10.6.14

Eνάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στον Κορυδαλλό

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε Νέες Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων «με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιό του. Η ίδια ακριβώς έκφραση συμπεριλαμβανόταν και σε προηγούμενες εγκυκλίους και τελικά οι συγχωνεύσεις πραγματοποιήθηκαν με οικονομικά και μόνο κριτήρια και με κύριο στόχο την εξοικονόμηση – διαχείριση εκπαιδευτικού προσωπικού.

Συγχωνεύονται 128 δημοτικά σχολεία και 74 νηπιαγωγεία. Επίσης καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία. Στην B’θμια 16 γυμνάσια Λύκεια και 12 ΕΠΑΛ. Στην πόλη μας τον Κορυδαλλό, συγχωνεύονται το 4ο και 7ο, το 16ο και 17ο δημοτικά σχολεία. Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Συγχωνεύσεις σημαίνει αύξηση του αριθμού των Μαθητών ανά σχολική μονάδα και τάξη. Μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, μείωση των οργανικών θέσεων. Δυστυχώς, τα προβλήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις του 2011 επιβεβαίωσαν και τις ανησυχίες μας και το δίκαιο των αντιδράσεών μας.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολικής μονάδας. Καλούμε την Δημοτική αρχή να στηρίξει ουσιαστικά και αποφασιστικά των αγώνα των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Δεν αρκεί απλά μια ηθική και νομική υποστήριξη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Το σχέδιο των συγχωνεύσεων ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό και επομένως η Δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει του πολίτες και να είχε αποτρέψει κάθε σχεδιασμό του υπουργείου.

Καλούμε όλους τους Γονείς των δημοσίων σχολείων του Κορυδαλλού, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αντιδράσουν στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις με την μαζική συμμετοχή τους σε όλες τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών. Αγώνας με τους δάσκαλους, γονείς, μαθητές για δημόσιο, δωρεάν, αναβαθμισμένο ποιοτικό σχολείο.

Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού
"Πάμε Αλλιώς"