2.7.14

Ελλάδα 1000 Μίλια

Μετά τις επιτυχείς αποστολές του 2011 [Διάπλους Αιγαίου, Ερέτρια - Ηράκλειο] του 2012 [Διάπλους Βορείου Αιγαίου, Σιθωνία - Ερέτρια] και του 2013 [Διάπλους Πειραιάς -- Χανιά] οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, της μοναδικής ομάδας μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης, επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα για το νέο τους μεγάλο εγχείρημα.

ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ. Ένα ταξίδι, το οποίο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα 55 ημερών, κατά τους μήνες Μάιο -- Ιούνιο 2014.

Το εγχείρημα αφιερώνεται στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχους τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, την ενημέρωση για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές.


Το ταξίδι αφιερώνεται, επίσης, στη μνήμη του δασκάλου μας στη ναυτική τέχνη Γεώργιου Ε. Κασιμίδη.