31.3.14

Μπογδάνια 2014

γατάκια στη πόλη...

Αν για κάποιον είχε δημιουργηθεί από άλλους ψεύτικο προφίλ στο FB υπάρχει ο πολύ απλός της αναφοράς και φυσικά το κατέβασμά του, μάλιστα υπάρχει και σημαντική δημόσια αναφορά από τα τα blogs της πόλης μας στο διπλό προφίλ υποψηφίου... που κατ' άλλα σφυρίζει κλέφτικα...
 Τώρα, αν αυτός που το διαχειρίζεται χρειάζεται - θέλει εκ των υστέρων να το αποποιηθεί μερικά πράγματα που ενέργησε ώστε να παρουσιάσει το άσπρο μάυρο, ας βρει κάποιον πιο καλό τρόπο από τον Μπερλουσκόνι ώς φόντο... και από αστεία  Like ενάντια στις επιλογες του...

Από τα δημιουργηθέν άλλοθι ξετυλίγονται οι υποθέσεις και αστράφτει η αλήθεια...
 
Άλλωστε oι  IP  είναι που μένουν γατάκια...  

Υ.Γ. Δεν βλέπεται τους έτερους σας που κάνουν προχρονολογίσεις;;;

Αν ο BENI διαγράψει τον GAP από το ΠΑΣΟΚ,
μπορεί να πάει στην ΕΛΙΑ και να την ενισχύσει...

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλώντας την οργή του Βενιζέλου! Δεν αποκλείεται να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αναφέρουν τα συστημικά ΜΜΕ...

Αν έχεις γερό στομάχι κάνε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο...

8.11.11  2011, όταν τα ΜΜΕ αντικατέστησαν τα τανκς
23.11.11 Τράπεζες: μετά από μία τριετία
ή το democracy Υ.Γ.Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε πως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος παρανομεί συνειδητά αφού έδινε ενέκρινε δάνεια στον Όμιλο Καρούζου χωρίς καμία εξασφάλιση. Επισήμανε, μάλιστα, πως σε δύο περιπτώσεις όταν ζητήθηκαν έγγραφα από την εταιρία και από την τράπεζα αυτά δεν βρέθηκαν επειδή είχαν καταστραφεί σε πυρκαγιές. Ο ίδιος, μάλιστα, κατέθεσε σχετικό έγγραφο στη Βουλή... (όποιος δεν κατέχει τον όμιλο...)

Να γιατί χθες, έγινε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κόλαφος η γνωμοδότηση Χρυσόγονου

Σήμερα συντελέστηκε ένα πρωτόγνωρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Η πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, αποτελεί σύμφωνα με το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής , νόμιμο δικαίωμα του 1/6 της Βουλής. Η επίκληση χρονικού ορίου εξαμήνου από προηγούμενη πρόταση, είναι απολύτως σαφές από την παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου του κανονισμού, ότι αναφέρεται ρητώς και κατηγορηματικώς, σε όμοια πρόταση δυσπιστίας.

Είναι απολύτως σαφές ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του συνόλου της κυβέρνησης και η πρόταση κατά μέλους, δεν έχουν καμία ομοιότητα. Η αποδοχή αρχικά από τον κύριο Σταμάτη της πρότασης, εκ μέρους της κυβέρνησης, και ειδικότερα η επισήμανσή του ότι δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα της πρότασης, αποτελεί περίτρανη απόδειξη.

Η ετεροχρονισμένη διαφοροποίηση από τον πρωθυπουργεύοντα κ. Βενιζέλο, αφού το Προεδρείο είχε διακόψει προκειμένου να ξεκινήσει, με βάση τον κανονισμό, η τριήμερη συζήτηση, αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη.

Η απουσία του κ. Σαμαρά από τη Βουλή και η διεκπεραίωση του ρόλου του από τον κο Βενιζέλο, αποτελεί ένα ανοιχτό άδειασμα του πρωθυπουργού προς τον στενό συνεργάτη του και υπουργό Επικρατείας, κ. Σταμάτη.

Ο Κανονισμός της Βουλής παραβιάστηκε κατάφωρα, και η πρόταση μομφής δεν συζητήθηκε, μετά από παρέμβαση του «έγκριτου» Συνταγματολόγου κ. Βενιζέλου και μετά την επίκληση μιας γνωμοδότησης της επιστημονικής υπηρεσίας η οποία ποτέ δεν παρουσιάστηκε γιατί πολύ απλά ποτέ δεν υπήρξε. Την ίδια στιγμή άλλες γνωμοδοτήσεις και νομικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί σε ανύποπτο χρόνο και επισημάνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγιναν αποδεκτές . (Χρυσόγονος, Καμτσίδου)

Κατόπιν αυτών, ο Πρόεδρος της Βουλής υπέπεσε και σε τρία ακόμα ατοπήματα, διεκπεραιώνοντας την εκτροπή, καθ’ υπαγόρευσιν Βενιζέλου, ως μη όφειλε:

Πρώτον αρνήθηκε την έναρξη της συζήτησης για τη πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, κατά παράβαση των υποχρεώσεών του. Και αρνήθηκε την τελική κρίση επί της εγκυρότητας ή μη από το σώμα, στο τέλος της 3ήμερης διαδικασίας, όπως προβλέπει σαφώς ο Κανονισμός (άρθρο 142 ΚτΒ) και δέχονται όλες οι επιστημονικές απόψεις, ακόμη και αυτές με διαφορετική ως προς το δια ταύτα εκτίμηση, όπως η αναφερόμενη από τον κο Βορίδη, άποψη Παραρά.

Δεύτερον, ενώ δήλωσε ότι θα θέσει στο σώμα, έστω και πριν την έναρξη της συζήτησης, την εγκυρότητα ή μη της πρότασης, τελικά ούτε αυτό έκανε, αφού μετά την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τις οδηγίες του Βενιζέλου δεν έθεσε καν το θέμα σε έγκριση του σώματος.

Τρίτον, ενώ όφειλε να διακόψει και να κατέλθει της έδρας μετά τη κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του, συνέχισε σα να μη συμβαίνει τίποτα να προεδρεύει και ερμήνευσε κατά το δοκούν το άρθρο 150 του κανονισμού, σε σχέση με τη μη διακοπή της διαδικασίας.

Διαβάστε τη Γνωμοδότηση Χρυσόγονου:

Ερώτημα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας μου έθεσε το ερώτημα εάν είναι επιτρεπτή η υποβολή πρότασης δυσπιστίας ατομικά κατά υπουργού πριν από την παρέλευση εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, μέλος της οποίας είναι ο υπουργός.

Απάντηση

Ι. Στην παρ. 2 του άρθρου 84 του Συντάγματος ορίζεται: «Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. …».

Το δεύτερο εδάφιο της παραπάνω διάταξης θέτει τον κανόνα ότι για να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας πρέπει να έχει παρέλθει τουλάχιστον εξάμηνο από την απόρριψη της προηγούμενης. Ο κανόνας αυτός έχει βεβαίως νόημα μόνον όταν πρόκειται για την υποβολή νέας πρόταση δυσπιστίας κατά της ίδιας κυβέρνησης. Είναι αυτονόητο ότι, εάν εντός του εξαμήνου ορκιστεί νέα κυβέρνηση, ουδόλως κωλύεται η υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά αυτής. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή του κανόνα προϋποθέτει την ταυτότητα του καθ’ ου η πρόταση.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο παραπάνω κανόνας δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση υποβολής διαδοχικών προτάσεων κατά της κυβέρνησης συλλογικά και κατά μέλους της ατομικά, οπότε επίσης δεν συντρέχει ταυτότητα του καθ’ ου η πρόταση. Όπως έχω υποστηρίξει σε ανύποπτο χρόνο, η εξάμηνη προθεσμία δεν εφαρμόζεται παρά μόνο για ταυτόσημες ως προς τον καθ’ ου προτάσεις, έτσι ώστε η απόρριψη πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να μην εμποδίζει την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά μέλους της πριν την πάροδο εξαμήνου (Κ. Χρυσόγονος, Συνταγματικό δίκαιο, Εκδ. Σάκκουλα 2003, σ. 555).

Την άποψη αυτή, μολονότι είχε υποστηριχθεί παλαιότερα και η αντίθετή της (βλ. Π. Παραρά, Σύνταγμα 1975 – Corpus, τόμ. ΙΙΙ, Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 1999, σ. 203), επιβεβαιώνει και η πλέον πρόσφατη μονογραφία για την κυβερνητική ευθύνη που διαθέτει η ελληνική βιβλιογραφία. Σ’ αυτήν αναφέρεται, επί λέξει, ότι «η προθεσμία αυτή δεν ισχύει, όταν η προγενέστερη πρόταση μομφής δεν αφορούσε το υπουργικό συμβούλιο στο σύνολό του ή τον πρωθυπουργό, αλλά μεμονωμένο μέλος της κυβέρνησης… Αν, δηλαδή, απορριφθεί πρόταση μομφής που στρέφεται κατά της κυβέρνησης, δεν παρεμποδίζεται η υποβολή νέας, που στοχεύει στην απομάκρυνση υπουργού, εντός του εξαμήνου» (Ιφ. Καμτσίδου, Το κοινοβουλευτικό σύστημα. Δημοκρατική αρχή και πολιτική ευθύνη, Εκδ. Σαββάλα 2011, σ. 267).

Εξάλλου, η παραπάνω άποψη επιβεβαιώνεται κατ’ ουσίαν και από δύο περαιτέρω επιχειρήματα, ένα τελολογικό και ένα συστηματικό. Καταρχάς, προφανής σκοπός της περί εξαμήνου διάταξης του άρθρου 84 παρ. 2 Συντ. είναι η διασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας, η οποία όμως μόνον από ενδεχόμενη αποδοχή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συλλογικά κινδυνεύει και όχι από την αποδοχή τέτοιας πρότασης ατομικά κατά υπουργού. Στη δεύτερη περίπτωση ο υπουργός υποχρεούται μεν σε παραίτηση, η συνταγματική ωστόσο θέση της κυβέρνησης συλλογικά ουδόλως θίγεται.

Περαιτέρω, από τη διάταξη του άρθρου 85 Συντ., σύμφωνα με την οποία «τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Κυβέρνησης και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του», προκύπτει ότι διακρίνεται σαφώς η ατομική πολιτική ευθύνη των μελών της κυβέρνησης έναντι της συλλογικής ευθύνης της ίδιας της κυβέρνησης (βλ., ενδεικτικά, Ευ. Βενιζέλου, Μαθήματα συνταγματικού δικαίου, 2η έκδ., Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 2008, σ. 559, Κ. Μαυριά, Συνταγματικό δίκαιο Ι, Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 2000, σ. 543, Δ. Θ. Τσάτσου, Συνταγματικό δίκαιο, τόμ. Β΄, Οργάνωση και λειτουργία της πολιτείας, 2η έκδ., Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 1993, σ. 292 επ.). Επομένως, η απόδοση ατομικής πολιτικής ευθύνης με την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά ορισμένου μέλους της κυβέρνησης είναι σαφώς διακεκριμένη έναντι της απόδοσης πολιτικής ευθύνης συλλογικά στην κυβέρνηση.

II. Σύμφωνα με το άρθρο 142 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής, αν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπογράφεται από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, η Βουλή διακόπτει τις (νομοθετικές ή άλλες) εργασίες της και επακολουθεί η έναρξη συζήτησης της πρότασης. Η κατά τη διάταξη αυτή διαπίστωση γίνεται προφανώς από το Προεδρείο της Βουλής και η αρμοδιότητα του τελευταίου εξαντλείται σ΄ αυτήν. Ούτε στο άρθρο 142 ούτε στα άρθρα 11 και 12 και 14 του Κανονισμού, τα οποία καθορίζουν τις αρμοδιότητες του Προέδρου, των λοιπών μελών του Προεδρείου και της Διάσκεψης των Προέδρων, περιέχεται οποιαδήποτε πρόβλεψη περί δυνατότητας του Προεδρείου (ή της Διάσκεψης των Προέδρων) να απορρίψει το ίδιο πρόταση δυσπιστίας, επειδή κατά τη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του Προεδρείου (ή της Διάσκεψης των Προέδρων) ή προσωπικά του Προέδρου η πρόταση αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις των άρθρων 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής σχετικά με τον χρόνο υποβολής της. Μόνη αρμόδια να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, είναι η Ολομέλεια της Βουλής, αφού εννοείται προηγηθεί συζήτησή της με τους όρους της παρ. 4 του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Συμπέρασμα

Η απόρριψη πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν εμποδίζει την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά μέλους της πριν την πάροδο εξαμήνου και πάντως μόνη αρμόδια να τη συζητήσει και στη συνέχεια να την απορρίψει είναι η Ολομέλεια της Βουλής, εφόσον η πρόταση φέρει τις υπογραφές τουλάχιστον του ενός έκτου του συνόλου των βουλευτών.

Θεσσαλονίκη, 30.03.2014

Πηγή: koutipandoras.gr

Καλό Σαββατοκύριακο στον Κορυδαλλό...

Θέλουμε μια πόλη φιλική και ευαίσθητη, όμορφη και νεανική, με όραμα και ζωντάνια.
Πλατεία Ελευθερίας: Αποκλεισμένη η πρόσβαση των Αμεα. Σε λίγο έρχεται το ΜΕΤΡΟ. Δεν είναι αυτή σύγχρονη προοδευτική αντίληψη. Αυτή είναι μια "ανάπτυξη" κλεισμένη μέσα σε εισαγωγικά.
 πηγή φωτογραφιών: facebook
το είδαμε: mirmigi.blogspot.gr

30.3.14

Δίκη Μπελογιάννη

Νίκος Μπελογιάννης,.. Εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου 1952,..

Αφιερωμένο στην επέτειο του θανάτου του,.. από την επίσημη ιστοσελίδα του μεγάλου μας ποιητή!..

Νίκος Μπελογιάννης, το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα

Νίκος Μπελογιάννης, το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα

Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου:

Η επιτυχία του κυβερνητικού οράματος για μια Ελλάδα απελευθερωμένη από μνημόνια, περνά μέσα από την ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, με το γνωστό fast track πραξικοπηματικό τρόπο και με το γνώριμο αντικοινωνικό περιεχόμενο.
Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με το ΣΕΒ και υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, θεσμοθετεί την πλήρη διάλυση της εργασίας. Όσα μέχρι τώρα ήταν οι «ακραίες» περιπτώσεις της αγοράς εργασίας, τώρα γίνονται ο κανόνας: ενοικίαση εργαζομένων με απελευθερωμένο το μισθό προς τα κάτω και χωρίς καμία προοπτική αύξησης, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και τσάκισμα των ταμείων, θεσμοθέτηση του εργοδοτικού lock-out κι άλλες ρυθμίσεις που «εκσυγχρονίζουν» την αγορά εργασίας κάνοντας τη να μοιάζει μ’ ένα σύγχρονο μεν, σκλαβοπάζαρο δε.

Για εμάς, τις νέες και τους νέους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να βρεθούμε την Κυριακή στο Σύνταγμα. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αφορά τις δικές μας ζωές περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, αφορά τη δυνατότητα ή μη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

Πλέον είναι σαφές, ότι δε θα σταματήσουν να κατεδαφίζουν τις ζωές και τα ονειρά μας μέχρι να πέσουν και δε θα πέσουν εάν δεν τους ρίξουμε. Στο δρόμο για τη δημοκρατική ανατροπή τους προτάσσουμε την αξιοπρέπειά μας απέναντι στη βαρβαρότητά τους, στις πλατείες και τους καθημερινούς αγώνες.

Όλες και όλοι, την Κυριακή στις 18:30, στο Σύνταγμα.

28.3.14

Έγκλημα εις βάρος του λαού η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικα

ο Κορυδαλλός αλλάΖΕΙ, τώρα και με χωματερή 115 στρεμμάτων!!!

ο Κορυδαλλός αλλάΖΕΙ, τώρα και με χωματερή 115 στρεμμάτων!!!

Ο Πειραιάς άλλαξε σελιδα (πάλι)

thegreekparody.blogspot.gr

Υ.Γ. το ΤΡΑΜ (το δίχως χρήστες ΜΜΜ και το δίχως προοριμό και πιο αργό από ότιδήποτε άλλο) μπαίνει κάθε μέρα με τα τσαρούχια μέσα....
Τι κάνει λοιπόν το τραστ που μας διαφεντεύει;;;
Το ενώνει με το ΜΕΤΡΟ και έτσι δεν φαίνεται η ζημιά....
Και τώρα καταδικάζουν τον Πειραιά και το Λιμάνι, να συνεχίσουν το έργο του Μίστερ μ"ΙΖΑ 4000" ο οποίος κατάφερε στις μέρες του στο Υπουργείο Μεταφορών και δημιούργησε χρέος μεγαλύτερο από αυτό αρκετών χωρών της Ευρώπης...

Στουρνάρας τότε, Στουρνάρας και τώρα. Βρείτε διαφορές...

Ο καπετάνιος, Νικόλαος Στουρνάρας (…-1826) ήταν οπλαρχηγός από τα Στουρναραίϊκα Τρικάλων.

Το αρματολίκι του ήταν στην περιοχή του Ασπροποτάμου και σε όλη τη διάρκεια της περιόδου του Αλή πασά ήταν ονομαστό κέντρο ενόπλων σωμάτων.

Σκοτώθηκε στην έξοδο του Μεσσολογγίου  ως αρχηγός της φρουράς του...

Ξεκίνησε από τα Στουρναραίϊκα  στις 10 Νοεμβρίου το 1824 μαζί με τον  Γρηγόρη Λιακατά,  Χριστόδουλο Χατζηπέτρο και εξακόσιους (600) στρατιώτες (Χωριστά αυτούς που είχαν τα κοπάδια τα υφαντά και τις οικογένειες) και έφτασαν τέλος του ίδιου μηνός στο Μεσολόγγι το οποίο και ονόμασε ως "γελαδομάνδρι" 'οταν το είδε (από τα ορεινά της Πίνδου στα απόλυτο ίσιωμα της λιμνοθάλασσας...).

Ο Στουρνάρας κράταγε τον πιο Ανατολικό στη σειρά προμαχώνα τον λεγόμενο Κλείσοβα που αργότερα τον ονόμασαν Κανάρη και ο Γρηγόρης Λιακατάς το Νησάκι του Ντολμά. Στις 10 του Απρίλη του 1825, ένα χρόνο πριν την έξοδο δηλαδή διορίζεται Φρούραρχος του Μεσολογγίου. Και την πρώτη απόφαση που πήρε έχοντας και την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής και της Κοινότητας ήταν να βγάλουν έξω τα γυναικόπαιδα Όταν συμπλήρωσαν τα έργα που θέλανε να κάνουν για να προστατέψουν καλύτερα το Μεσολόγγι τα γυναικόπαιδα ξαναγύρισαν....

Τώρα που είδες τον Στουρνάρα του 1826 που έδωσε, την περιουσία του, τη ζωή του, την οικογενειά του και το μυαλό του για την πατρίδα,  σκέψου τον σημερινό Στουρνάρα τη στάση του και τις πράξεις του...  

Πασχαλινό Bazaar 2014 για τα παιδιά έως τριών ετών της Φυλακής...


To ξεblogάρισμα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 5,6 Απριλίου το Πασχαλινό μπαζάρ του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας.

Στο μπαζάρ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) θα βρείτε εκτός από έργα φυλακισμένων γυναικών, χειροποίητες λαμπάδες, πολλούς τίτλους βιβλίων από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 εως 5 ευρώ, τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές, μεταχειρισμένα είδη όπως ρούχα και είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα.

Όπως σε κάθε μπαζάρ μας θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.

Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 6 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές και υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς, η αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά.. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και χρειάζεται η υποστήριξη όλων .

Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου «Εμπρός», Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή (ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι), το Σάββατο 5/4 από τις 11:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή 6/4 από τις 11:00 έως τις 18:00 .

ΠΗΓΗ: neagenia-neagenia.blogspot.gr

27.3.14

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ

ένα σκίτσο την ημέρα...

Μαθήματα μουσικής στην “σβούρα”

Η σβούρα ανοίγει τις πόρτες της σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής, που επιθυμούν να μάθουν ή να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στην κιθάρα και στο μπάσο με τον μουσικό και φίλο Βαγγέλη Κανταρά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθώς και άλλα απαραίτητα στοιχεία (ηλικία, το όργανο για το οποίο ενδιαφέρονται και το επίπεδο γνώσεων τους) με mail στο svouranikaia@gmail.com ή απευθείας στο τηλέφωνο 6972404253, ενώ μπορείτε να μας βρείτε στο χώρο μας, Π. Τσαλδάρη και Καισαρείας, (Νίκαια, είσοδος από Καισαρείας) κάθε Πέμπτη από τις 6:00μμ και μετά.

26.3.14

Μπλέ κάδοι ανακύκλωσης & κανονικοί σπουπιδιών ΜΑΖΙ!!!

Ένας γνήσιος αγώνας trail σε μια όμορφη διαδρομή 22.5 ή 7 χιλιομέτρων στο Ποικίλο Όρος.

πηγή: ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΡΟΣ Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης προκυρήσει το Poikilo Rocky Mountain 2014 στις 6 Απριλίου 2014, στο Ποικίλο Όρος. Πρόκειται για αγώνα Trail Running με συνολικό μήκος διαδρομής τα 22.500 μέτρα, συνολική θετική υψομετρική τα 1.052 μέτρα και πολλά τεχνικά μονοπάτια.
Εξελίσσεται αποκλειστικά μέσα στο Ποικίλο Όρος και έχει κυκλική μορφή. Παράλληλα διεξάγεται και μικρότερος αγώνας, 7 Km, σε μέρος της διαδρομής του μεγάλου αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν τη συναρπαστική θέα του όρους από όλες τις πλευρές του ενώ πολλά τμήματα της διαδρομής περνούν μέσα από πευκοδάσος. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου(www.pdsodysseas.gr) συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα σε ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση.
Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι και τη Τρίτη 1 Απριλίου 2014. Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει η κατάθεση του ποσού συμμετοχής το αργότερο μέχρι τη Τρίτη 1 Απριλίου 2014.

 Κόστος συμμετοχής: 15 euro για των αγώνα των 22,5 χιλιομέτρων και 10 euro για των αγώνα των 7 χιλιομέτρων. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξει όριο 300 αθλητών και στους δυο αγώνες. Ο αγώνας αποτελεί κριτήριο και δίνει πόντους για τον Olympus Marathon.

ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

25.3.14

"Θοδωράκης Κολοκοτρώνης"
«Ο Ελληνισμός σώθηκε με τα στρατηγήματα»

Ξεχάσαμε τα δίδαγμα και μεγαλώαμε με πλάνες αντιλήψεις καθώς στην επανάσταση του 1821, οι έλληνες μονιασμένοι πολέμησαν μόνο για 15 μήνες και κάναν θαύματα και το 1822 και για τέσσερα και μισό χρόνια σφαζόμασταν σε ένα αδιανόητο και καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο... του οποίου έως σήμερα πληρώνουμε τα τερτήπια στα νερά του Αιγαίου κ.α...Ομιλία του Λιαντίνη στην Τρίπολη, στις 13 Φλεβάρη του 1993, καλεσμένος του φιλοτεχνικού συλλόγου της πόλης από το blog Λακωνία.

 Θέμα της ομιλίας: «Θοδωράκης Κολοκοτρώνης».

Αυτές ήταν παρελάσεις, εποχούμενες, με ΜΚΟ!!!

 Εικόνες από πρόσφατες παρελάσεις, τελευταίων ετών, στον Κορυδαλλό με πολλά λαθραία οχήματα και πολλές στολέ και γαλόνια... μοτοσυκλέτες ποδήλατα και φυσικά εθελοντές που σε πλήρη εκμετάλευση αγνοούσαν τις αμαρτωλές ΜΚΟ (και σε άλλο επίπεδο πέρα από τις παρέλασεις) που σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση Κασιμάτη στο Δήμο Κορυδαλλού κουνούσαν σημαιάκια...

τα κουρέλια κυματίζουν ακόμη!!!

Την ίδια στιγμή που η μεγάλη αστραφτερή σημαία του Δήμου Κορυδαλλού κυματίζει στο ΕΑΚ Κορυδαλλού δίπλα στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού.

Δίπλα υπάρχει κι ένα μικρό γαλανόλευκο κουρέλι να κρατάει από μία πλευρά πάνω στο κοντάρι...

Υ.Γ. οι φωτογραφία δεν είναι της 25ης Μαρτίου 2014, αλλά χειρότερα μίας εβδομάδας πριν. Έτσι λοιπόν ο Δήμος σε έναν εθισμό αδιαφορίας έχει αφήσει τα πάντα στην τύχη τους και λίγο την Εθνική εορτή παρουσιάσθηκε να αλλάξει το κουρέλι και να δηλώσει παρόν... πως λοιπόν τα πάντα βρίσκονταν επί 4 χρόνια στον αυτόματο; και σήμερα προσπαθούν μ αστείους τρόπους να δηλώσουν παρόν!!!

Το αθάνατο '21 και η ευθανασία της Ιστορίας...

24.3.14

Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω

Ο αφορισμός της Επανάστασης του 1821 από την Εκκλησία

Το παρακάτω κατάπτυστο κείμενο συνέταξε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε'. Με το κείμενο αυτό ο Πατριάρχης Γρηγόριος αφορίζει και καταδικάζει την Επανάσταση του 1821.

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο ελληνικό περιοδικό «Λόγιος Ερμής» που τυπώνονταν στην Βιέννη της Αυστρίας. Το κείμενο αναφέρεται κι αργότερα στο βιβλίο Ιστορίας του Ιωάννη Φιλήμονος, του 1856. Φυσικά αυτό το κείμενο δεν διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Είναι σημείο διαμάχης σήμερα, το αν ο Γρηγόριος αφόρισε την Επανάσταση κάνοντας έναν ελιγμό στην πίεση της Οθωμανικής Πύλης, ή ήταν μια ειλικρινής προσπάθεια με στόχο να περισώσει τα κεκτημένα της Εκκλησίας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως, ότι ο ίδιος «εθνομάρτυρας» Πατριάρχης είχε αφορίσει επίσης τον Ρήγα Φεραίο και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ενώ όπως πολύ εύστοχα σχολιάζει ο ιστορικός Ιωάννης Κορδάτος «Οι πραγματικοί πατριώτες που έχουν μεγάλα ηγετικά πόστα, θυσιάζονται σε τέτοιες στιγμές».

Η Εκκλησία φυσικά υποστηρίζει την πρώτη εκδοχή και με βάση και την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» της Εκδοτικής Αθηνών (τομ. ΙΒ', σ. 130β), ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαμηνύει προς τους Σουλιώτες:

Ο Πατριάρχης βιαζόμενος υπό της Πόρτας σας στέλνει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν. Εσείς όμως να τα θεωρείται αυτά ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ της θελήσεως του Πατριάρχου.

Σημείο τριβής αποτελεί και το αν αποσύρθηκε τελικά εκ των υστέρων ο αφορισμός. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο αφορισμός ουδέποτε αποσύρθηκε από την ελληνική Εκκλησία μέχρι τις μέρες μας. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι αποσύρθηκε μυστικά, γι' αυτό άλλωστε κρεμάστηκε ο Γρηγόριος από τους Τούρκους. Ο ίδιος ο Σουλτάνος στην προκήρυξή του για το θάνατο του Πατριάρχη, αν και τον κατηγορεί για «πλαστά δείγματα αφοσιώσεως», δεν αναφέρεται άμεσα στον αφορισμό:

Ο δόλιος Ρωμηός Πατριάρχης, καίτοι κατά το παρελθόν είχε δώσει πλαστά δείγματα αφοσιώσεως, όμως κατά την περίπτωσιν ταύτην, μη δυνάμενος να αγνοή την συνωμοσίαν της επαναστάσεως του έθνους του [...], όμως ένεκα της εμφύτου διαφθοράς της καρδίας του, ου μόνον δεν ειδοποίησε, ουδέ επετίμησε τους αφελείς [...], αλλά, κατά τα φαινόμενα, αυτός ο ίδιος, όπισθεν των παρασκηνίων, έδρα κρυφίως, ως αρχηγός της επαναστάσεως... Τα γραπτά όμως μένουν... Εκτός από τον αφορισμό, ο Γρηγόριος Ε' είχε αποστείλει και δύο ακόμη εγκυκλίους: Μία ανοιχτή για να διαβαστεί στους κληρικούς και μία ακόμη εμπιστευτική προς τους μητροπολίτες, αν αγνοία του Σουλτάνου, την οποία φυσικά κανένας δεν τον υποχρέωσε να συντάξει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι «πατέρες» υπέγραψαν τον αφορισμό πάνω στην Αγία Τράπεζα (αναφέρεται άλλωστε και μέσα στο κείμενο), προσδίδοντας έτσι με αυτή την συμβολική κίνηση όλη την «ιερότητα» που απαιτούνταν και αποδεικνύοντας την σημασία που του έδιναν, διαψεύδοντας ταυτοχρόνως τους ισχυρισμούς περί εξαναγκασμού.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του αφορισμού, μαζί με τα ονόματα όσων το προσυπέγραψαν...

Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.

Οι τω καθ' ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ' ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ' ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.

Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων. Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην και παρά των ιερών γραφών και παρ' αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον, καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα. Όταν δε η αχαριστία ήναι συνωδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον την κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, τότε εμφαίνει και τρόπον αντίθεον, επειδή ουκ έστι, φησί, βασιλεία και εξουσία ειμή υπό Θεού τεταγμένη όθεν και πας ο αντιττατόμενος αυτή τη θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένη κραταιά βασιλεία, τη του Θεού διαταγή ανθέστηκε.

Και τα δύο ταύτα ουσιώδη και βάσιμα ηθικά και θρησκευτικά χρέη κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτατα και αλαζονείαν ο,τε προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών ως μη ώφειλε, Μιχαήλ, και ο του γνωστού αγνώμονος και φυγάδος Υψηλάντου αγνώμων υιός Αλέξανδρος Υψηλάντης. Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ' ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ' από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς· τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.

Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας.

Διά να δυνηθώσι δε τρόπον τινά να ενθαρρύνωσι τους ακούοντας μετεχειρίσθησαν και το όνομα της Ρωσσικής Δυνάμεως, προβαλλόμενοι, ότι και αυτή είναι σύμφωνος με τους στοχασμούς και τα κινήματά των πρόβλημα διόλου ψευδές και ανύπαρκτον, και μόνον της ιδικής των κακοβουλίας και ματαιοφροσύνης γέννημά τε και αποκύημα επειδή, εν ω το τοιούτον είναι αδύνατον ηθικώς και πολλής προξένον μομφής εις την ρωσσικήν αυτοκρατορίαν, και ο ίδιος ενταύθα εξοχώτατος πρέσβυς αυτής έδωκεν έγγραφον πληροφορίαν, ότι ουδεμίαν ή είδησιν ή μετοχήν έχει το ρωσσικόν κράτος εις αυτήν την υπόθεσιν, καταμεμφόμενον μάλιστα και αποτροπιαζόμενον του πράγματος της βδελυρίαν και προσεπιπλέον η αυτού εξοχότης ειδοποίησεν εξ επαγγέλματος τα διατρέχοντα, υπομνήσας το βασίλειον κράτος, ότι ανάγκη πάσα να φροντίση ευθύς εξ αρχής τον αποσκορακισμόν και την διάλυσιν των τοιούτων κακών· και τόσον εκ της ειδοποιήσεως ταύτης, όσον και από τα έγγραφα, τα οποία επιάσθησαν από μέρους των μουχαφίσιδων των βασιλικών σερχατίων, και από άλλους πιστούς ομογενείς επαρρησιάσθησαν, έγεινε γνωστή εις το πολυχρόνιον κράτος η ρίζα και η βάσις όλου αυτού του κακοήθους σχεδίου.

Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι, μάλλον δε μισελεύθεροι, και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ' εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.

Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων· επειδή όμως είν' ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ' εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ' εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ' ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος, καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον.

Και τόσον υμείς οι αρχιερείς, οι μοναστηριακοί, οι ιερωμένοι, και οι προεστώτες και ευκατάστατοι και πρόκριτοι εκάστου τόπου με την άγρυπνον προσοχήν σας, όσον και οι λοιποί εκάστης τάξεως και βαθμού άνθρωποι με τας εκ μέρους σας αδιαλείπτους συμβουλάς και νουθεσίας, και κατά τας πατρικάς και προνοητικάς εκκλησιαστικάς ημών οδηγίας και παραινέσεις να γενήτε εδραίοι και αμετακίνητοι επί του κέντρου του ρεαγιαλικίου, και εξ όλης ψυχής και καρδίας σας να διαφυλλάττετε την πίστιν και κάθε υποταγήν και ευπείθειαν εις αυτήν την θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένην κραταιάν και αήττητον βασιλείαν, και να αποδεικνύετε εντελώς με όλα τα πραγματικά της ειλικρινείας σημεία, καθότι η μετ' ευχαριστίας και ειλικρινείας υποταγή χαρακτηρίζει και την προς Θεόν αγάπην και πίστιν, και την προς τας θείας αυτού εντολάς και τας υπαγορεύσεις των θείων νόμων και ιερών κανόνων υπακοήν, και την ευγνωμοσύνην της καρδίας ημών διά τ' άπειρα ελέη, οπού απολαμβάνομεν παρά της βασιλικής φιλανθρωπίας.

Επειδή δε προς τοις άλλοις εγένετο γνωστόν, ότι οι το σατανικόν της δημεγερσίας φρόνημα επινοήσαντες, και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με τον δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, είναι αδιάκριτος, και όμοιος με τον όρκον του Ηρώδου, όστις, διά να μη φανή παραβάτης του όρκου του, απεκεφάλισεν Ιωάννην τον βαπτιστήν. Αν ήθελεν αθετήσει τον παράλογον όρκον του, τον οποίον επενόησεν η άλογος επιθυμία του, έζη βέβαια τότε ο θείος πρόδρομος, ώστε ενός απλού όρκου επιμονή έφερε τον θάνατον του προδρόμου. Η επιμονή άρα του όρκου εις διατήρησιν των υποσχεθέντων παρά της φατρίας αυτής, πραγματευομένης ουσιωδώς την απώλειαν ενός ολοκλήρου γένους, πόσον είναι ολεθρία και θεομίσητος είναι φανερόν· εξ εναντίας, η αθέτησις του όρκου αυτού, απαλλάττουσα το γένος εκ των επερχομένων απαραμυθήτων δεινών, είναι θεοφιλής και σωτηριώδης. Διά τούτο τη χάριτι του παναγίου Πνέυματος έχει η εκκλησία αυτόν διαλελυμένον, και αποδέχεται και συγχωρεί εκ καρδίας τους μετανοούντας και επιστρέφοντας, και την προτέραν απάτην ομολογούντας, και το πιστόν ρεαγιαλίκι αυτών εναγκαλιζομένους ειλικρινώς.

Ταύτα αμέσως να κοινολογήσετε εις όλους του γνωστούς σας, και να κατασταθήτε όλοι προσεκτικώτεροι, ανατρέποντες και διαλύοντες ως αραχνιώδη υφάσματα, όσα η απάτη και η κακοβουλία των πρωταιτίων εκείνων καθ' οιονδήτινα τρόπον συνέπλεξε. Επειδή, εάν, ο μη γένοιτο, δεν ήθελε καθαρισθή η θανατηφόρος αύτη λύμη, και φωραθώσί τινες τολμώντες εις επιχειρήματα εναντία των καθηκόντων του ρεαγιαλικίου, κοντά οπού οι τοιούτοι έχουσι να παιδευθώσι χωρίς ελέους και οικτιρμών (μη γένοιτο, Χριστέ βασιλεύ!) αμέσως θέλει εξαφθή η δικαία οργή του κράτους του καθ' ημών, και ο θυμός τής εκδικήσεως γενικός των εχλιϊσλάμιδων, και θέλουν εκχυθή τόσων αθώων αίματα αδίκως και παραλόγως, καθώς αποκριματίστως ταύτα πάντα διεσάλπισεν η κραταιά και αήττητος βασιλεία διά του εκδοθέντος και επ' ακροάσει κοινή ημών αναγνωσθέντος υψηλού βασιλικού προσκυνητού ορισμού.

Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρεύει κατ' αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς· ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας· ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.

Τα αυτά δε και κατά της αρχιερωσύνης σας και ιερωσύνης σας επανατείνομεν, εαν μη βαδίσετε, εις όσα εν Πνέυματι αγίω αποφαινόμεθα δια του παρόντος εκκλησιαστικώς, εάν δεν δείξετε εν έργω την επιμέλειάν σας και προθυμίαν εις την διάλυσιν των σκευωριών, εις την αναστολήν των καταχρήσεων και αταξιών, εις την επιστροφήν των πλανηθέντων, εις την άμεσον και έμμεσον καταδρομήν και εκδίκησιν των επιμενόντων εις τα αποστατικά φρονήματα, εάν δεν συμφωνήσετε τη εκκλησία του Θεού, και, εν ενί λόγω, εάν καθ' οιονδήτινα τρόπον δολιευθήτε και κατενεχθήτε κατά της κοινής ημών ευεργέτιδος κραταιάς βασιλείας, έχομεν υμάς αργούς πάσης ιεροπραξίας, και τη δύναμει του παναγίου Πνεύματος εκπτώτους του βαθμού της αρχιεροσύνης και ιερωσύνης και το πυρί της γεέννης ενόχους, ως την κοινήν του γένους απώλειαν προτιμήσαντας. Ούτω τοίνυν γινώσκοντες, ανανήψατε προς Θεού και ποιήσατε καθώς γράφομεν εκκλησιαστικώς και γενικώς παρακελευόμεθα, και μη άλλως εξ αποφάσεως, ότι περιμένομεν κατά τάχος την αισίαν των γραφομένων αποπεράτωσιν, ίνα και η του θεού χάρις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών. αωκα' εν μηνί Μαρτίω.

Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται.
Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται.
Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος.
Ο Νικομηδείας Αθανάσιος.
Ο Δέρκων Γρηγόριος.
Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος.
Ο Βιζύης Ιερεμίας.
Ο Σίφνου Καλλίνικος.
Ο Ηρακλείας Μελέτιος.
Ο Νικαίας Μακάριος.
Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
Ο Βερροίας Ζαχαρίας.
Ο Διδυμοτοίχου Καλλίνικος.
Ο Βάρνης Φιλόθεος.
Ο Ρέοντος Διονύσιος.
Ο Κυζίκου Κωνστάντιος.
Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος.
Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος.
Ο Πισειδίας Αθανάσιος.
Ο Δρύστας Ανθιμος.
Ο Σωζοπόλεως Παίσιος.
Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός.
Ο Ναυπάκτου και Άρτης Άνθιμος.

Διαβάστε περισσότερα: Ο αφορισμός της Επανάστασης του 1821 από την Εκκλησία

"Θαυμάσιο τοπίο, άθλια παράσταση"


Τα ζώα περπατάνε ανενόχλητα στο Αιγάλεω όρος κάθε μέρα... σουρεαλιστική όσο δεν παίρνει είναι η καθημερινή εικόνα με αγελάδες ελευθερας βοσκής μέσα στο προστατευόμενο και "αστικό"  Αιγάλεω Όρος με φόντο την Αθήνα με τη Βουλή και την Ακρόπολη να διακρίνονται καθαρά!!!

Σήμερα με "εθελοντική προσφορά σε σουβλάκια και κρασί" (σύμφωνα με τα sms σε κινητα και τα flyers στα σπίτια που σταλθήκαν) , δύο μήνες προ των εκλογών, Κυριακή 22/3/14, ο ΠΕΣΥΔΑΠ μαζί με τους Δήμους Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Νίκαιας- Ρέντη  δίνουν μία άθλια παράσταση σε ένα θαυμάσιο τοπίο που βρίσκεται υπό συνεχή απειλή και υποβάθμιση καθημερινά είτε από τις πράξεις τους είτε από παραλήψεις τους.

Η Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω εδώ και χρόνια είναι παρόν στο βουνό, που εσείς όψιμα και προκλητικά θυμηθήκατε προεκλογικά αλλά και σήμερα δεν θα δείτε ούτε τα μαντριά, ούτε τα σφαγεία μέσα στο πεύκα, ούτε τις αγελάδες, ούτε τα γουρούνια, ούτε ούτε την χωματερή και τα μπαζώματα.

Το μόνο που ξέρετε και κάνετε πολύ καλά είναι να έχετε αποκλήσει την πρόσβαση στο βουνό κατά τους θερινούς μήνες στους πολίτες αλλά και να ανοίγει η μπάρα στο φυλάκιο του ΠΕΣΥΔΑΠ για να περνούν τα φορτηγά που ενεργούν όλα τα προαναγραφόμενα παράνομα περστατικά.

Επίσης είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι πολίτες την καταγγελεία προς το Δασαρχείο Αιγάλεω και την Διεύθυνση Δασών Αττικής από τη Σοφία Ψαρρού – Δημητρίου, Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου & τον Κώστα Φωτεινάκη - Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ σχετικά με Πίστες κατάβασης (downhill) που έχουν κατασκευαστεί μέσα σε Ζώνη προστασίας Α΄ του όρος Αιγάλεω, με σημάνσεις, κατασκευή αναχωμάτων, ραμπών για άλματα, τοποθέτηση στρωμάτων σε πεύκα κλπ.

Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνικά μέσα με κοπή και εκχέρσωση της προϋφιστάμενης θαμνώδους και ποώδους βλάστησης.

Οι αφετηρίες των διαδρομών αυτών βρίσκονται δυτικά – νοτιοδυτικά της κορυφής «Κούκος» μέσα στο όρος Αιγάλεω που ήδη έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστρέφες στο ανάγλυφο και ως εκ τούτου τη χλωρίδα του βουνού με σημαντικές διαβρώσεις (νεροφαγώματα) σε περιοχή ζώνη Α προστασίας του όρους Αιγάλεω (άρθρο 21 Ν. 2742/99) που διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου αυτού, καθώς και από τις διατάξεις της Δ.Α.Ρ.Δ. με αρ. 1/17-5-2012 Δασάρχη Αιγάλεω ενώ επίσης κι από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων και αυτή του άρθρου 268 Δασικού Κώδικα, αυτές του Π.Δ. 67/81, καθώς και τις διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (Ν. 1650/1986, Ν. 3937/2011 κ.α.) ενώ τέλος, διέπεται κι από τις διατάξεις της Οδηγίας 92/43 ΕΟΚ, που έχει ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο με την ΚΥΑ 14849/853 /Ε 103 (ΦΕΚ τ. Β΄ 645/2008), τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Βέρνης, που κυρώθηκε με το νόμο 1335/1983 (ΦΕΚ 32 Α΄/1983) κ.α.
Οι πίστες  λόγω της κλίσης τους μετατρέπονται κατά την διάρκεια του χειμώνα σε νεροσυρμές (χαντάκια) ικανού βάθους που με τη σειρά τους προκαλούν διάβρωση του εδάφους. Αφού με τον τρόπο αυτό οι πίστες καθίστανται ακατάλληλες για την χρήση για την οποία κατασκευάστηκαν. Έτσι στη συνέχεια κατασκευάζουν, με την ίδια μέθοδο (εκχέρσωση κλπ) νέες πίστες, που με τη σειρά τους μετατρέπονται κι αυτές σε χαντάκια κ.ο.κ. Η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια οι δυτικές και βόρειες κλιτύες του όρους Αιγάλεω να έχουν γεμίσει νεροσυρμές – χαντάκια και η καταστροφή αυτή να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η διάβρωση του εδάφους είναι τόσο έντονη ώστε είναι εμφανής και στο google earth.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πιο πάνω υποβαθμιστική έως καταστρεπτική για το όρος Αιγάλεω δραστηριότητα με συνδιοργανωτές την ομάδα "West Coast Crew" και τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ο οποίος φέρεται να εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου την 7-6-2010 και να  προβάλλει ότι με την συγκεκριμένη συνδιοργάνωση ασκεί περιβαλλοντική πολιτική στο όρος Αιγάλεω.

ΚΡΟΥΠΗΣ Ηλίας, Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ + ΚΡΑΣΙ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

Βρείτε από ποια ζώα φτιάξανε τα εθελοντικά προσφερόμενα προεκλογικά σουβλάκια του ΠΕΣΥΔΑΠ και κερδίστε...
Αλήθεια,  όλα αυτά τα flyers στα σπίτια, τα sms στα κινητά και τα αεροπανό στοςυ δρόμους με τι χρήματα πληρώθηκαν;;;
Αυτά τα ποσά ανήκουν στην κατηγορία εξόδων "προεκλογικού αγώνα" που ελέγχονται ή πρόκειται για κάτι άλλο;

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 ένα σκίτσο την ημέρα...

Από τον Κορυδαλλό ως τον... Ινδικό Ωκεανό
στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τις ΜΚΟ...

Η ΜΚΟ Νόστος εμφανίζεται να έχει δημιουργηθεί το 1995 «με σκοπό να διευκολύνει τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας».

Ως πρόεδρός της εμφανίζεται αντιδήμαρχος Κορυδαλλού.

Οργάνωση, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε το 2012 με 1.020.000 ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση...

Λαμπρόπουλος Βασίλης "Το Βήμα"
(Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη)

Δείτε εδώ και την αμαρτωλή ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ που έκανε και παρελάσεις (μέρες που ναι) παρέα με τον Δήμο Κορυδαλλού στη πόλη μας...

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ

Τα σπα!!

Κοινό μέτωπο στους Δήμους του Πειραιά
κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Για «πλήρη παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ, ενώ μίλησε για «προφανέστατη παραπλάνηση και της κοινωνίας και της ελληνικής Βουλής» με αφορμή τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, την ημέρα ενημέρωσης από τον υπουργό Ναυτιλίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί άλλους πέντε υποψηφίους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με θέμα τις «επιπτώσεις της πώλησης του λιμανιού στις πόλεις. Πρωτοβουλίες και δράσεις, για να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση».

Εκτός από τον κ. Δρίτσα οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν οι: Κώστας Παπαδόπουλος (δήμος Νίκαιας), Χρήστος Βρεττάκος (δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας), Καίτη Κυλάκου (δήμος Κορυδαλλού), Γιάννης Λαγουδάκης (δήμος Περάματος) και Δέσποινα Καρούση (δήμος Σαλαμίνας) οι οποίοι κάλεσαν όλους τους δημάρχους και υποψηφίους της περιοχής να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο κατά της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά.

Ο Θ. Δρίτσας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία κοινωνική αλλά και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και αυτό δείχνει ότι οι δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές υπερισχύουν κάθε άλλης επιλογής και σχεδιασμού. «Δεν υπάρχει σήμερα δήμαρχος -και ο Β. Μιχαλολιάκος- που να μην έχει δημόσια τοποθετηθεί κατά της πώλησης του ΟΛΠ, όπως και όλοι οι κλάδοι, επιμελητήρια, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς» ανέφερε και πρόσθεσε πως είναι επιτακτική ανάγκη η αυτοδιοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Ξεπούλημα του λιμανιού σημαίνει εργάτες που απολύονται, μισθοί που πετσοκόβονται, μικροεπιχειρήσεις που κλείνουν, σημαίνει ταφόπλακα στη ναυπηγοεπισκευαστική και οικονομικό μαρασμό όλης της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Χρήστος Βρεττάκος και πρόσθεσε πως για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει περισσότερη ανεργία, περισσότερο οικονομικό μαρασμό και επιπλέον ότι η περιοχή των Λιπασμάτων θα παραδοθεί στα χέρια των κερδοσκόπων.

«Η ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του ΟΛΠ σε ιδιώτες, βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την συνέχιση της ύπαρξης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, αφού σε αυτόν ανήκουν οι χώροι και οι υποδομές» τόνισε ο Γιάννης Λαγουδάκης και συμπλήρωσε πως θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντια σε μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ που οδηγούν στην παραπέρα απαξίωση της Ν/Ζ Περάματος, ενώ ζήτησε να ανοίξουν τώρα τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και ιδιαίτερα το εμπορικό κομμάτι που συνδέεται άμεσα με τη ΝΕΖ.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος από την πλευρά του κάλεσε όλο το δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας και του Ρέντη, τις παρατάξεις καθώς και τους υποψηφίους δημάρχους να πάρουν σαφή θέση απέναντι στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά και όπως έκανε γνωστό, το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν στην πόλη τους σε ενημέρωση όλων των κατοίκων για το σκάνδαλο του ξεπουλήματος του λιμανιού.

Η Δέσποινα Καρούση επεσήμανε ότι «η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ για την Σαλαμίνα θα είναι καταστροφική γιατί θα δοηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή τον ήδη υποβαθμισμένο προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και θα ολοκληρώσει την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής».

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει το λιμάνι για τους Κορυδαλλιώτες υπογράμμισε η Καίτη Κυλάκου, εξηγώντας ότι είναι συνοικία ναυτικών, δεκαετίες τώρα είναι πόλη των ναυτικών και των εργατών της θάλασσας, είναι το «λιμάνι της καρδιάς τους» που νιώθουν ότι ξεπουλιέται. Ο ΟΛΠ μαζί με μια σειρά παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής όπως τα Λιπάσματα και τα Ναυπηγεία (που έμειναν φαντάσματα) δίνει ζωή και ψωμί σε τόσες οικογένειες στην πόλη μας, σημείωσε η Καίτη Κυλάκου.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στη Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξεράγει, εξουδετερώθηκε τα πρώτα λεπτά της Δευτέρας 24/3/14 με τη μέθοδο της διάσπασης με νερό σύμφωνα με το νόμο της μηχανικής ρευστών περί μη συμπίεσης τους,  από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ έξω από τη Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού.


Προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα, ένα στο Mega Channel κι ένα στην ιστοσελίδα Zougla.gr αντίστοιχα όπου ειδοποίησαν ότι επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός σε 20 λεπτά στη Δ.Ο.Υ Κορυδαλλού.


Άμεσα η αστυνομία αποκλείστηκε τη περιοχή ενώ πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που πήγαν στο σημείο βρήκαν στην είσοδο της εφορίας έναν ύποπτο σάκο.

Οι αστυνομικοί περίμεναν να εκπνεύσει το τελεσίγραφο που είχε δώθει στα τηλεφωνήματα, αλλά δεν σημειώθηκε έκρηξη. Λίγο αργότερα τα στελέχη του ΤΕΕΜ πραγματοποίησαν διάσπαση στο αντικείμενο που όπως διαπιστώθηκε ήταν πράγματι εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη όπως είχαν προγραμματίσει οι δράστες.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξετάζονται, ενώ για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

21.3.14

Καμαρώστε μας!!!

Οι εικόνες είναι από τη δημοσίευση του Δήμου μας!!!!
Αφορούν τη σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων στα 88 στρέμματα ή αλλιώς καμαρώστε μας!!! 

Κι αφού ανέβασαν την δημοτική ομάδα του κ. Κασιμάτη ψηλά (για προμό) τους καμάρωσαν.... 

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί ζωντανια, χαρά και εμπιστοσύνη, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι μία εικόνα χίλιες λέξεις!!!

Α.Ο. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2014

20.3.14

Κατάπτυστη απόφαση: Ακυρώθηκε συναυλία στο Δήμο Κορυδαλλού!

Με το πράσινο χρώμα, όσα αντιγράφω από το προφίλ στο facebook της Ελένης Μπελιμπασάκη. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ''ΠΛΕΙΑΔΕΣ'' ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΥΠΕΒΑΛΛΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ...ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ....ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΩΡΟ...ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ....ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....

(Σχολιασμός πηγής - blog: tenekedoupoli) Πραγματικά, πρέπει να τα έχει χαμένα ο Κασιμάτης. Όσοι λοιπόν είστε γιατροί, σταματήστε να γράφετε φάρμακα αν είστε υποψήφιοι, όσοι είστε δικηγόροι, μην πάτε στα δικαστήρια να δικάσετε, όσοι έχετε φούρνους μη μοιράζετε ψωμί... Την ίδια στιγμή, με τρόπο προκλητικό χρησιμοποιείται και πάλι για τις προεκλογικές ανάγκες του Κασιμάτη ο μηχανισμός του τμήματος πληροφορικής του Δήμου, εμφανίζονται διαρκώς νέοι αυθόρμητοι Κορυδαλλιώτες bloggers που άνοιξαν μόλις πριν λίγες ώρες, αλλά τα ξέρουν όλα. Ενώ πληρωμένες μηχανές προωθούν τις πονηρές διαφημίσεις καλοστημένων πολλαπλών μορφών ιστοσελίδων facebook κλπ που "ακουμπούν" (απαράδεκτα) πάνω στη σελίδα του Δήμου Κορυδαλλού ή των μισθωτών faisboukoblogger του Κασιμάτη.

 Μπόχα!!!

Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια... κάποιοι σήμερα κόπτονται για την πόλη μας ενώ διαχρονικά ήταν απόντες...

Κινητοποιήσεις των Δημοτικών κινήσεων "Πάμε Αλλιώς" και "Δεκαεξάχρονη Πόλη" στα Λατομεία του Κορυδαλλού στις 5 Ιουνίου 2013

Δημοσίευση του Left.gr από την 04/06/2013: Συμβολική κατάληψη - συγκέντρωση του χώρου των πρώην λατομείων, ώρα 19:00, στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον
Μπάζα παντού στα Λατομεία του Σχιστού Κορυδαλλού αντί για Αθλητικό Κέντρο και έργα Πολιτισμού και Αναψυχής.

Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Δημοτικές Κινήσεις "Πάμε Αλλιώς" και "Δεκαεξάχρονη Πόλη", η Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω και ενεργοί πολίτες/σσες καλούν την Τετάρτη, 5-6-2013 και ώρα 7 μμ, στο χώρο έξω από τα Παλαιά Λατομεία του Άνω Κορυδαλλού, σε συμβολική κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανοικτή χωματερή των 115 στρεμμάτων με μπάζα, σκουπίδια και απόβλητα στο χώρο των Παλαιών Λατομείων, στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω, κοντά σε σχολεία και κατοικίες.

Σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν την πιο βάναυση οικονομική μεταπολεμική κρίση, ως αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.

Η χωματερή των Παλαιών Λατομείων και η χρήση τους από κάθε λογής καταπατητές συνιστά όνειδος για την πόλη μας και αποτυπώνει τις διαχρονικές ευθύνες αυτών που διοίκησαν και διοικούν το Δήμο Κορυδαλλού. Αποτελεί μια περιβαλλοντική και αισθητική βαρβαρότητα, ορατή από την Ακρόπολη, την Ποσειδώνος, το λιμάνι του Πειραιά, τη λεωφόρο Κηφισού.

Παρά το γεγονός ότι ο χώρος απαλλοτριώθηκε, «υπέρ» του Κορυδαλλιώτικου λαού και τεράστιες ταμπέλες στο χώρο αυτό διαφήμιζαν το "Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλού", οι τοπικές , περιφερειακές και κεντρικές εξουσίες με παραλείψεις, ολιγωρίες και αδράνειες στη πράξη συνεργούν στην οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή κάνοντας τα «στραβά μάτια» σε καταπατητές και εργολάβους.

Το μόνο που πέτυχαν ήταν με το πρόσχημα της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου να εκτιναχθεί το τίμημα της αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων ιδιοκτησιών από 3.500.000 ευρώ σε 18.000.000 ευρώ!!!, φροντίζοντας πριν να «φυτέψουν» το παράνομο, αυθαίρετο και κατεδαφιστέο με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας!!! Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ.

Οι καταπατητές συνεχίζουν να κάνουν απτόητοι τη δουλειά τους εναποθέτοντας, χωρίς κανείς να τους ελέγχει, μπάζα, σκουπίδια και απόβλητα. Αυτοί την κάνουν την δουλειά τους καλά. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι κρατικές και δημόσιες αρχές, η Περιφέρεια και τα ελεγκτικά της όργανα πότε επιτέλους θα κάνουν την δουλειά τους;

Οι πολίτες του Κορυδαλλού, γνωρίζουν την αλήθεια!!!

Όλα αυτά τα χρόνια, αποδείχτηκε ότι η τακτική των «συγχαρητηρίων» και του «χειροκροτήματος» η αποδοχή αόριστων πολιτικάντικων υποσχέσεων, οδήγησε –όπως και σε άλλα ζητήματα- στο σημερινό, πολύ δυσάρεστο καθεστώς των «πρώην λατομείων».

Αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχίζεται μπροστά στα μάτια μας με την ανοχή μας, την αδράνεια μας, την απογοήτευση , το φόβο. Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκαν οι υπαίτιοι της αποτυχίας να δοθούν στον Κορυδαλλιώτικο Λαό τα Παλαιά Λατομεία και ν΄ αποφασίζει ο ίδιος για τη τύχη τους.

Γι΄ αυτό είναι μια ώρα κρίσιμη. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας όλοι εμείς οι πολίτες/σσες του Κορυδαλλού και διεκδικούμε το αυτονόητο : Να μας δοθούν πίσω από τους κάθε λογής καταπατητές τα 115 στρέμματα που μας ανήκουν.

Τώρα! Ή θα ενεργήσουμε δυναμικά, διεκδικητικά με παρουσία και ανατρεπτική δράση ή αυτή η απαράδεκτη οικολογική και περιβαλλοντική αυθαιρεσία σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος του Κορυδαλλιώτικου Λαού θα συνεχίζεται.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ξεμπαζώνουμε το πρόβλημα και το φέρνουμε στο φως του αγώνα, αναδεικνύουμε την απαίτησή μας, την απαίτηση των πολιτών/σσων του Κορυδαλλού, αλλά και όλης γύρω περιοχής, για Αθλητικό Κέντρο με προτεραιότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για έργα Πολιτισμού, Αναψυχής και Περιπάτου με ισορροπία μπετόν και πρασίνου. Η υπέρβαση της κρίσης και η ανατροπή της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζούμε με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι γειτονιές μας, με την τόνωση της απασχόλησης.

19.3.14

Κορυδαλλός, Χωματερή 115 στρέμματα!!!

Αλλού για αλλού ο Συνδυασμός Κασιμάτη!!!

Κι όμως ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει στη σελίδα του παραδοσιακά "Ανεξάρτητου Συνδιασμού" του (ακόμη κι όταν είχε χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ δήλωνε!!!) για το έτος 2014 ως Δημοτικούς του Συμβούλους ανθρώπους που έχουν αποχωρίσει από τον συνδιασμό του από πέρυσι κι άλλους που έχει να δει από....
Εδώ, βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς πως μοστράρει ως Δημοτικούς του Συμβούλους για το 2014 δύο έτερους Υποψήφιους Δημάρχους της πόλης μας που έχουν καταρτήσει δικούς τους συνδυασμούς για τις Δημοτικές Εκλογές 2014 στον Κορυδαλλό!!!

Γιάννης Μελάς (ΕΔΩ Κορυδαλλός) &
Γιώργος Δημόπουλος (Δήμος για όλους)...

Υ.Γ. δεν μπορει με ολόκληρο μηχανισμό και επιτελείο να διαχειριστεί μία ιστοσελιδούλα, μπορεί τον Δήμο;

Κοπή πίτας, Συνδυασμού
"ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ" Γιάννης Διάκος

18.3.14

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α Νίκαιας-Ρέντη - Κορυδαλλού

ΚΕΕΡΦΑ :Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής 16 /3 ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής 16 Μάρτη ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας Ρέντη Κώστας Παπαδόπουλος και νυν υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στο Ρεύμα», από φασιστοειδή, που επέβαιναν σε μηχανάκι την ώρα που ο ίδιος περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η επίθεση δείχνει για άλλη μία φορά ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε το αντιφασιστικό κίνημα προκειμένου να μην επιτρέψουμε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να αξιοποιήσουν την προεκλογική περίοδο για να σπείρουν την τρομοκρατία κατά της αριστεράς και των μεταναστών. Στη Νίκαια της Προσφυγιάς και της Αντίστασης με τα μαζικά και ενωτικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, με τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων και όλων των φορέων και των συλλογικοτήτων, δεν επιτρέψαμε να γίνει η πόλη μας πεδίο δράσης των φασιστικών συμμοριών, όπως επιχείρησαν να τη μετατρέψουν μετά το άνοιγμα των γραφείων τους. Στην πόλη όπου συγκροτήθηκαν τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, γνωρίζουμε καλά ότι κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή γίνεται μαχαίρι στα χέρια τους.

Για αυτό χρειάζεται να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα, μέχρι να τους διώξουμε από τους δρόμους και τις πλατείες και να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση και την ΕΕ που τους καλύπτει, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, των κλειστών συνόρων και της Ευρώπης Φρούριο που δολοφονεί από το Φαρμακονήσι μέχρι το Κερατσίνι.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τα συνδικάτα, την αριστερά και κάθε συλλογικότητα να καταδικάσουν την προκλητική επίθεση και να δώσουν μαζική απάντηση στην παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, το Σάββατο 22 Μάρτη στις 2μμ στην Ομόνοια και στη συναυλία που θα ακολουθήσει στις 4μμ στο Σύνταγμα.

Τρία νέα είδη ορχιδέας επαληθεύτηκαν στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο. 40 περίπου είδη ορχιδέας κάνουν το βουνό σπουδαίο οικότοπο που απαιτεί προστασία!

Βρέθηκε η σπάνια ορχιδέα Ophrys bombyliflora
Η πρώτη αναφορά γι’ αυτήν από το όρος Αιγάλεω περιλαμβάνεται στο έργο Conspectus Florae Graecae του HALACSY (Λειψία 1904): «Attica: mt Corydalus (Spruner)». Η επανεύρεσή της στο όρος Αιγάλεω μετά από περισσότερο από έναν αιώνα, είναι σημαντική, όχι γιατί επιβεβαιώνεται η αρχική καταγραφή, αλλά γιατί η ορχιδέα αυτή συνεχίζει να φυτρώνει σ’ ένα τόσο κακοποιημένο οικοσύστημα.
Neotinea maculata (συνώνυμο Orchis intacta)
Μεσογειακή ορχιδέα με ευρεία κατανομή στη Νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική. Για το όρος Αιγάλεω υπήρχε αναφορά της από τον Σαρλή στη δημοσίευσή του Contribution to the study of the flora of Attica (Lagascalia 17 - 1994), χωρίς όμως να έχει επαληθευθεί μέχρι 17 Μαρτίου 2014. Πρόκειται για είδος Ορχιδέας που βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας βάσει της Σύμβασης Διεθνούς Εμπορίου Απειλούμενων Ειδών Άγριας Χλωρίδας και Πανίδας. (CITES).

Το γεγονός ότι επαληθεύτηκε σήμερα η παρουσία της Ophrys bombyliflora (σε κάποιες περιοχές τη λένε και αρκουδάκι) στο Όρος Αιγάλεω σημαίνει ότι ο οικότοπός της πρέπει να χαρακτηριστεί υψηλής προστασίας.
Ophrys speculum
Η πληροφορία για την ύπαρξή της στο Ποικίλο όρος αντλήθηκε από το βιβλίο του Χρήστου Ρούσσου «Ανθίζοντας και μοιρολογώντας» που αναφέρεται στα αγριολούλουδα και τις πεταλούδες της περιοχής των Νεόκτιστων Ασπροπύργου (εκδ. 2000). Όπως ο ίδιος γράφει: «Οι παιδικές μνήμες του χτες από τη μικρή κοιλάδα, απ’ το χωριό, έχουν μείνει πια μνήμες μακρινές … Οι ομορφιές του χτες που μένουν ακόμα είναι ελάχιστες, όπως τα αγριολούλουδα. Όπου δεν τα σκέπασαν τσιμέντα, μπάζα και σκουπίδια, ανθίζουν ακόμα. Είναι μια στάλα ομορφιάς και αντίστασης της φύσης στην καταστροφή …»
 ---------------------
Υπολογίζεται πλέον ότι στο απομονωμένο οικοσύστημα του όρους Αιγάλεω - Ποικίλου συνεχίζουν να επιβιώνουν περίπου 40 διαφορετικά είδη άγριων ορχιδεών. Το γεγονός αυτό ανάγει την προστασία του βουνού, ως θύλακα βιοποικιλότητας της Αττικής, σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Οι ορχιδέες στο Όρος Αιγάλεω και τα σπάνια είδη χλωρίδας του βουνού θα παρουσιαστούν από τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. που επισκέπτονται συχνά το βουνό, και διασχίζουν όλες τις χαράδρες και τα απόκρημνα σημεία του, στα γραφεία του συλλόγου τον Ιούνιο.

Πληροφορίες: Τάσος Λύτρας

Αυτός είναι ο Κοντοπίδης (κατούρησε τον ΣΚΑΙ)

Καραγκιοναζιλίκια (ποιός είναι αυτός ο Κοντοπίδης;;;)

Για την κρίση φταίει ο μετανάστης ή ο τραπεζίτης;

Εκδήλωση - συζήτηση στα γραφεία (Αγ. Γεωργίου 60 και πλατεία Ελευθερείας) του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού την Τρίτη, 18/03 στις 7.μ.μ με θέμα "Για την κρίση φταίει ο τραπεζίτης ή ο μετανάστης;" με ομιλητές τον Δημοσθένη Παπαδάτο από την επιτροπή δικαιωμάτων τους ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Λίλλη από την Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό".

Μπορεί να θεωρήσετε ότι για εμάς το ερώτημα έχει απαντηθεί, όχι όμως και στην κοινωνία γενικότερα. Η ρητορική μίσους, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, και έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, έχει περάσει στην συνείδηση των ανθρώπων. Η συζήτηση θα μας βοηθήσει να εξοπλιστούμε με απαντήσεις και επιχειρήματα.

Επιτροπή δικαιωμάτων και αντιφασισμού Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Είσαι χρεοκοπημένος τραπεζίτης που σώθηκες χάρη στα χρήματα των ελλήνων πολιτών;

Κωδικός: σώζοντας τον Λάτση | Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Είσαι χρεοκοπημένος τραπεζίτης που σώθηκες χάρη στα χρήματα των ελλήνων πολιτών; Είσαι μεγαλοφειλέτης του δημοσίου και η Βουλή σου χαρίζει με νομοθετικό τερατούργημα τα χρέη σου; Είσαι και τα δύο μαζί;

Κανένα πρόβλημα –για την ακρίβεια, ακόμη καλύτερα: εμείς είμαστε εδώ, για να σου δώσουμε πανωπροίκι ένα από μεγαλύτερα φιλέτα της Νότιας Ευρώπης. Να σε βοηθήσουμε να σταθείς στα πόδια σου, βρε αδερφέ.
Δηλαδή, αν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν στηρίξει την επιχειρηματικότητα της εγχώριας διαπλοκής, ποιον θα στηρίξει; Τους πολίτες της; Παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις, και μάλιστα από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις, η τεχνική μελέτη της Lamda για το προς εκποίηση τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τον προάγγελο για την αποδοχή και της οικονομικής πρότασης που έπεται. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στο love story του ελληνικού δημοσίου με τον επιχειρηματία Λάτση. Για καλύτερη εικόνα διαβάστε το εκτενές ρεπορτάζ, «Ο Σαμαράς χαρίζει το Ελληνικό με 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο», στο Unfollow 27 που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
____________________________
Δείτε περισσότερα για το ξεπούλημα στο Ελληνικό εδώ
 _____________________________
Το UNFOLLOW 27 κυκλοφορεί με 144 σελίδες και δύο εξώφυλλα: μπορείτε να το διαβάσετε ξεκινώντας είτε κανονικά είτε από το οπισθόφυλλο και το αφιέρωμα 42 σελίδων «Χρέος. Τι πρέπει να κάνουμε;» Δείτε τα περιεχόμενα όλου του τεύχους αναλυτικά

17.3.14

Tρία ακόμη νέα είδη ορχιδέας
επαληθεύτηκαν στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο

λεπτομέρειες αύριο...

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Κορυδαλλού 2014...

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ:

Υπάρχουν βέβαια και τα δύο Αριστερά σχήματα στις Δημοτικές εκλογές 2014 που δεν έχουν συγγένεια και σχέση με την μπλέ, πράσινη και μαύρη όσμωση της πόλης μας όπως επίσης δεν κρύβονται πίσω από ψευδεπίγραφες ανεξαρτησίες και συνεχίζουν καθαρά να πορεύονται με τα ίδια σχήματα όπως και στις προηγούμενες εκλογές:

* Καίτη ΚΥΛΑΚΟΥ (υποψήφια Δήμαρχος "Πάμε Αλλιώς", ΣΥΡΙΖΑ)

* Ελευθερία ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ (υποψήφια Δήμαρχος "Λαίκή Συσπείρωση", ΚΚΕ)

Και μετά έχει πλάκα καθώς, τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι Κορυδαλλού το 2014 από τους έξι είναι από την ίδια φατριά, όπως λέμε και στη Μάνη μέρα που ναι (17η Μαρτίου, με ήρωα των Μανιατών "Μπέη" δηλαδή τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη που του απονεμήθηκε και έφερε οθωμανικό τίτλο!!!).

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ "ΑΝΤΡΕΣ" ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ (με εμπλοκή με ακόμη και με Γερμανικά συμφέρονατ στον Κορυδαλλό!!! (1) & (2) αλλά και εθνικά μεγάλα τραστ ΜΜΕ που προσπαθούν να τους ξεπλύνουν...):

Και για να γυρίσουμε στα δικά μας, καθώς οι ακόλουθοι τρεις έχουν διατελέσει Αντιδήμαρχοι επί Δημαρχίας του κ. Σταύρου Κασιμάτη με τον "όπως πάντα Ανεξάρτητο Συνδυασμό τους...":

* ΔΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (σήμερα υποψήφιος Δήμαρχος "Κορυδαλλός Πρώτη πόλη")

* ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (σήμερα υποψήφιος Δήμαρχος "ΕΔΩ Κορυδαλλός")

* ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (σήμερα υποψήφιος Δήμαρχος "Δήμος για όλους")


Υ.Γ. 1Υπάρχει κι ένας ακόμη σχηματισμός που βολιδοσκοπεί και μετράει αν θα μπορέσει να αντέξει την κάθοδο του στις εκλογές αυτόνομα μέσα από ένα απολιτίκ δούρειο ίππο αλλά κουτσαίνει, λίγο... αλλιώς βλέπουν αν μπορούν να εξαργυρώσουν αλλιώς σε υψηλό αντίτιμο το κουτσό τους άλογο...

Υ.Γ.2 Επίσης για την ιστορία, τις φυλακές Κορυδαλλού που κατασκευαστήκαν επί Χούντας μέσα στην πόλη μας (κι έξυπνο και λειτουργικό και σίγουρα σημαντικό για την πόλη μας!!!) κι έτσι με την ευκαιρία τότε, φυλακίσθηκαν και πολλοί Κορυδαλλιώτες την ίδια εποχή απλά και μόνο για τις ιδέες τους ή και μόνο επειδή πολέμησαν προγενέστερα τους Γερμανούς... (βλέπε μπλόκο της Κοκκινιάς, δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες κ.α.).

Απεργία στις Φυλακές

«Η Νονά»

Η καινούργια ταινία του Στέλιου Κούλογλου, με τίτλο «Η Νονά» και θέμα τον βίο και την πολιτεία της Άγκελα Μέρκελ αναδεικνύει ένα πλούσιο υλικό: εικόνες από τη ζωή στην Ανατολική Γερμανία, γερμανικό σινεμά του 1980, διαγγέλματα της Μέρκελ, συνεντεύξεις της Ναόμι Κλάιν, του Ούλριχ Μπεκ κ.ά., σκηνές από μια θεατρική παράσταση στην Αθήνα με θέμα τις αυτοκτονίες, σκηνές της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα του 2014, στιγμιότυπα της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η ταινία κάνει την πρεμιέρα της, αύριο, Τρίτη 18 Μαρτίου, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Πέμπτη θα παίζεται σε δυο κινηματογράφους της Αθήνας (Ααβόρα, τέρμα Ιπποκράτους και Αλεξάνδρα new star art cinema, στην Καλλιθέα).

«Η Νονά». O τίτλος νομίζω σοκάρει, άλλους θετικά και άλλους αρνητικά. Για να είμαι ειλικρινής, συγκαταλέγομαι στους δεύτερους… Η ταινία δανείζεται τον τίτλο της από το βιβλίο της Γερτρούδης Χέλερ Η Νονά (έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη). Κι εμένα με ξένισε ο τίτλος, αρχικά: μια ευρωπαία ηγέτης, και μάλιστα αυτού του διαμετρήματος, χαρακτηρίζεται με έναν όρο που παραπέμπει στη Μαφία!

Η Χέλερ –η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι Χριστιανοδημοκράτισσα–, όπως μου είπε, θεωρεί ότι ο τίτλος αυτός εκφράζει την πολιτική της Μέρκελ: ομερτά, νόμος της σιωπής, προδοσίες και «δολοφονίες» — πολιτικές βέβαια. Θα τα δείτε όλα αυτά στην ταινία, η Χέλερ μας εξηγεί, λ.χ., πώς η Μέρκελ πρόδωσε τον Χέλμουτ Κολ.

Κι όσον αφορά τους εκβιασμούς, ας θυμηθούμε πώς εκβιάστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ η Ελλάδα ήταν στο χείλος της κατάρρευσης, να αγοράσει όπλα. Ή ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, που ήθελε να αφήσει μια τράπεζα να χρεοκοπήσει. Ο Τρισέ τον απείλησε ότι θα του κόψει τη ρευστότητα, κι έτσι του επέβαλε να σώσει την τράπεζα, δηλαδή τα γερμανικά κεφάλαια...

Διαβάστε: Η Νονά: Από την ευρωπαϊκή Γερμανία στη γερμανική Ευρώπη

δικαιοσύνη...


15.3.14

6ο δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού 1972-73

Το βίντεο αυτό φτιάχτηκε με πολύ μεράκι από τους Κώστα Γκίνη (22) και Σταύρο Δημότση (5), παλιούς συμμαθητές και φίλους. Η ιδέα μας ήρθε όταν μια μέρα ψάχνοντας κάτι παλιές φωτογραφίες και αναπολώντας τα μαθητικά χρόνια πέσαμε πάνω σ' αυτή τη φωτογραφία. Και η πρώτη μας σκέψη ήταν να την κοινοποιήσουμε στο διαδίκτυο για να βοηθήσουμε ίσως κάποιους και κάποιες να θυμηθούν κι εκείνοι με τη σειρά τους κάποιες όμορφες στιγμές που έζησαν σ' αυτόν εδώ τον χώρο του παλιού μας σχολείου (που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως ταβέρνα, άσχετο αλλά απλώς το αναφέρουμε για ενημέρωση όσων έχουν φύγει απ' τον Κορυδαλλό ή έχουν χρόνια να περάσουν απ' την Κολοκοτρώνη και Πλαταιών!!).

Το παραπάνω βίντεο αφιερώνεται, σ' όλα τα παιδιά της Ε' Δημοτικού (του σχολικού έτους 1972-73) που είναι στη φωτογραφία και ιδιαιτέρως στη μνήμη του Ηλία του Πετρόγγονα (7) που έφυγε πολύ νωρίς!!! Σημ. Παρ' ότι έχουν περάσει κοντά 42 χρόνια από τότε, θυμηθήκαμε πολλούς απ' τους συμμαθητές μας με τα ονόματά τους αλλά χρειάζονται ακόμα αρκετοί για να συμπληρωθεί το παζλ της φωτογραφίας !!! Αν κάποιος απ' τους φίλους που θα δει το βίντεο αναγνωρίσει είτε τον εαυτό του (ναι, μη γελάτε, λογικό μετά από 42 χρόνια!!) είτε θυμηθεί κάποιον-α συμμαθητή-τριά του, θα ήταν όμορφο να γράψει ένα σχόλιο αναφέροντας όνομα ή κάτι σχετικό όπως κάποια ιστορία ή κάποιο περιστατικό που θυμάται από 'κείνα τα μαθητικά τα χρόνια στο 6ο δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, οι συμμαθητές σας Κώστας & Σταύρος.

14.3.14

Απέδωσαν οι συνεχείς πιέσεις του Σταύρου Κασιμάτη- Κλειστό Κολυμβητήριο στα πρώην Λατομεία αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή

Μετά την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού, ένα ακόμα μεγάλο έργο έρχεται να προστεθεί στις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Το προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου εντάχθηκε στα έργα που ενέκρινε πριν από λίγες μέρες η Διυπουργική Επιτροπή. Πρόκειται για Κλειστό Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ, το οποίο μαζί με το Κλειστό Γυμναστήριο και τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στην έκταση των πρώην Λατομείων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008
 Η έγκριση κατασκευής του κολυμβητηρίου είναι αποτέλεσμα διαρκούς πίεσης της δημοτικής αρχής προς την Πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος σε συνάντηση του με τον Δήμαρχο είχε αναγνωρίσει την ανάγκη της πόλης σε αθλητικές υποδομές. Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στο θέμα κατασκευής του Κολυμβητηρίου και τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Όσον αφορά στην κατασκευή κλειστού και γηπέδων έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση και το έργο έχει ξεκινήσει, ενώ μοναδικό εμπόδιο έως σήμερα παραμένει η παραμονή των παράνομων επιχειρήσεων στην έκταση και η οριστική έξωσή τους που καθυστερεί, παρά την έκδοση οριστικής απόφασης αποβολής τους από τη δημόσια έκταση. Η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά κάθε εξέλιξη του έργου και παρενέβη και δικαστικά, ενώ ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων της πόλης ήταν δυναμικά παρόντες κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής, ζητώντας την άμεση αποβολή των επιχειρήσεων.

Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των πρώην Λατομείων, αποτελεί για τη δημοτική αρχή στοίχημα που κερδίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ οι πιέσεις του Δήμου προς την Πολιτεία είναι συνεχείς. Κάθε εξέλιξη παρακολουθείται στενά και όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Σταύρος Κασιμάτης, θα υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση μέχρι να παραδοθεί το Αθλητικό Κέντρο.
----------------------------------------
Ότι βρίσκεται πάνω από τη πρώτη γραμμή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δημάρχου μας κ. Σταύρου Κασιμάτη από το 2008...
 ---------------------------------------
Ότι βρίσκεται κάτω από τη δεύτερη  γραμμή είναι τμήμα των αναρτήσεων του κ. Κρούπη Ηλία σχετικά με το Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλό όπου με κλικ θα τα δείτε όλα...
Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κα Κυριακή Γιαννακίδου
στο Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλό