21.7.14

IMAM BAILDI για το καλοκαίρι!!

Oι IMAM BAILDI μετά την κεντρική τους καλοκαιρινή συναυλία στο Θέατρο Βράχων και την κυκλοφορία του νέου τους album με τίτλο «Ιmam Baildi III», ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή τους περιοδεία: Πρόγραμμα περιοδείας:

21 Ιουλίου : Πάτρα -Kakao All Day Bar

24 Ιουλίου : Αίγιο - Loca Beach Bar

25 Ιουλίου : Καλαμάτα. Βέργα. Καστράκι

26 Ιουλίου : Μαραθούπολη, Μεσσηνία

27 Ιουλίου : Κιάτο -Rock Sinantisi Festival,



29 Ιουλίου : Βέροια , Φράγμα

30 Ιουλίου : Κατερίνη - Beach Bar Almyra

31 Ιουλίου : Χαλκιδική - Varvara Festival

5 Αυγούστου : Άγιος Νικόλαος Κρήτης - Istron Vulisma Beach

7 Αυγούστου : Σάμος -Ηραίον Music Festival, Samos

8 Αυγούστου : Χαλκιδική, Σιθωνία -Armenistis Camping

29 Αυγούστου : Σαντορίνη - Oia village

5 Σεπτεμβρίου : Ελευσίνα - Αισχύλεια

9 Σεπτεμβρίου : Αθήνα, Καλαμάκι - Bolivar Beach Bar

Εκτός από αυτές τις συναυλίες, στην περιοδεία περιλαμβάνονται και φεστιβάλ του εξωτερικού σε Γρανάδα, Βουκουρέστι, Ζυρίχη, Αμβούργο, Κολωνία, Βιέννη, Τουρκία και άλλες.

19.7.14

είμαι αχόρταγος...

Το Θωρηκτό - Νίκος Πρωτονοτάριος (The Metalizer)
ft. Μίλτος Βουργίδης (Παράφρων)

17.7.14

16.7.14

Σερβίρουν μήγες στο διαδημοτικό Νεκροταφίο Σχιστού

Στο διαδημοτικό νεκροταφείο Σχιστού στα μπουκάλια με το "κονιάκ" οι μήγες είναι σύνηθες κατάσταση παρά το στενό με καπάκι μεταλλικό στόμιο...

Έλα μου ντε που οι μύγες πάνε συνήθως ή στα σκατά ή στη ζάχαρη και ποτέ δεν την έχουμε δει στο αλκοόλ...

Οπότε πέρα από τις μύγες, τι μπορεί να είναι αυτό που σερβίρουν μετά μύγας ως κονιάκ στο διαδημοτικό νεκροταφείο Σχιστού;;;

14.7.14

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Ξανακάνουν χαβούζα τη Δραπετσώνα

Σε περιβαλλοντική ωρολογιακή βόμβα μετατρέπεται για άλλη μια φορά η λιμενική και βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, ακυρώνοντας όνειρα ετών των κατοίκων που ήλπιζαν να τη δουν να αναγεννιέται ως χώρος πρασίνου, άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ηδη από το τέλος του 2013 άρχισε να λειτουργεί ξανά η πρώην εγκατάσταση της BP, η οποία είχε αγοραστεί έναν χρόνο νωρίτερα από την εταιρεία «Oil One» προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους φορείς και τους κατοίκους. Και αυτό, γιατί με αποφάσεις που πάρθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτύξει καταστροφική για το περιβάλλον δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο με απόφαση των αρμόδιων φορέων τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι που ίσχυαν μέχρι τότε δίνοντας στην «Oil One» τη δυνατότητα αποθήκευσης 20.000 κυβικών μέτρων υγρών καυσίμων και 3.500 κυβικών μέτρων ορυκτελαίων. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία πήρε άδεια ώστε να κατασκευάσει μονάδα επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων, για την οποία όλοι φοβούνται ότι θα μετατρέψει την περιοχή σε χαβούζα.
Επιπλέον, πριν από δύο μήνες η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό της Αθήνας, όπου αναφέρεται ρητά ότι στη βιομηχανική ζώνη του Κερατσινίου μπορεί να υπάρχει βιομηχανική χρήση. Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στα σχέδια που γίνονταν τα τελευταία χρόνια για την ανάπλαση της περιοχής και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα των πολιτών που ζουν στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.

Το ιστορικό
Το 2004, με το κλείσιμο της εγκατάστασης της BP, διακόπηκε οριστικά η βιομηχανική δραστηριότητα στα 640 στρέμματα της ζώνης που διήρκεσε σχεδόν έναν αιώνα και επιβάρυνε σημαντικά το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Η Βιομηχανία Λιπασμάτων, η ΑΓΕΤ Ηρακλής και η Mobil είχαν αποτελέσει παρελθόν αρκετά χρόνια νωρίτερα. Την τελευταία εξαετία εκπονήθηκαν αρκετά φιλόδοξα σχέδια, λιγότερο ή περισσότερο πραγματοποιήσιμα, για την ανάπλαση της περιοχής τα οποία περιελάμβαναν από τη δημιουργία ναυτιλιακού κέντρου μέχρι την κατασκευή πίστας Formula 1. Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόταν, ωστόσο, νέα βιομηχανική δραστηριότητα που εικάζεται ότι θα οδηγήσει περιβαλλοντικά την περιοχή δεκαετίες πίσω.

Το όνειρο των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ήταν να μετατραπεί η έκταση των 640 στρεμμάτων σε μητροπολιτικό πάρκο, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil One βάζει τέλος στις προσδοκίες και προκαλεί έντονη ανησυχία για μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Δείτε προσεχτικά, τρία τούνελ κάτω από συγκεκριμένο καζάνι του θέματος...
Μια βόλτα στη βιομηχανική ζώνη επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό «αστική έρημος» που χρησιμοποιούν πολλοί κάτοικοι. Τα κουφάρια των παλιών εργοστασίων, τα εγκαταλειμμένα μηχανήματα και οι τσιμεντένιοι όγκοι δημιουργούν βαριά ατμόσφαιρα που δεν μετριάζεται από τη θέα στον Σαρωνικό. Ολοι, όμως, αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι η ιστορία του τόπου τους. «Η παλιά εγκατάσταση της BP αγοράστηκε από την εταιρεία Oil One του Δημήτρη Μελισσανίδη. Με φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες εφαρμόστηκαν με μεγάλη ταχύτητα, άλλαξαν οι περιβαλλοντικοί όροι και του δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσει βιομηχανία επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Αυτή η βιομηχανία θα είναι καταστροφική για το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον της περιοχής. Οι άνθρωποι που ζούσαν εδώ τις προηγούμενες δεκαετίες πέθαιναν λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν. Αλλά δεν πέθαιναν πεινασμένοι γιατί υπήρχαν δουλειές. Δεν προκύπτει από κάπου ότι ο κ. Μελισσανίδης θα βοηθήσει την περιοχή μας και σίγουρα σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει ούτε ψήγμα δικαιοσύνης» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκος, καταγγέλλει ότι η ανατροπή των περιβαλλοντικών όρων επιτρέπει στη μονάδα πετρελαιοειδών να συνεχίσει να ρυπαίνει την περιοχή.

Για τον κ. Βρεττάκο, η σωστή επιλογή δεν είναι ούτε η πίστα της Formula 1 ούτε οι ουρανοξύστες που θα κατασκευάζονταν αν προχωρούσε το ναυτιλιακό κέντρο. Προτιμά, όπως και πολλοί άλλοι, ένα μητροπολιτικό πάρκο με αξιοποίηση των βιομηχανικών κτισμάτων που αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου και ήπιες χρήσεις για να χρηματοδοτείται η συντήρηση του. «Σε άλλες εποχές θα έλεγα να φυτέψουμε παντού δέντρα. Θα μου άρεσε, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Θέλουμε όμως να μπορεί ο κόσμος να κατεβαίνει στη θάλασσα και να αξιοποιήσουμε τα κτίρια που είναι εγκληματικό να παραμένουν κουφάρια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί ένα βιομηχανικό μουσείο. Φυσικά θα πρέπει να εξετάσουμε και τις επιλογές που υπάρχουν για να είναι οικονομικά βιώσιμο», σημειώνει.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...
Η αξιοποίηση «σκοντάφτει» στην πολυϊδιοκτησία

Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Ανδρεαδάκης τονίζει ότι το Γκάζι είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η περιοχή. «Το παραλιακό μέτωπο είναι σημαντικό μέρος της βιομηχανικής εξέλιξης της πόλης. Τα κτίριά του πρέπει να διατηρηθούν ως χώροι μνήμης αλλά με σύγχρονες χρήσεις, όπως μουσεία κ.λπ. Οι καμινάδες είναι η ιστορία της πόλης μας και δεν μπορεί κανείς να τη σβήσει με μια γόμα...».

Εκτός από τις αναρίθμητες διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από επίσημα χείλη, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής επικαλούνται και παλαιότερη εισήγηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος Αθήνας που αφορούσε την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου του Κερατσινίου.

Τα παλιά βιομηχανικά κτίσματα πρέπει, σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών φορέων, να μετατραπούν σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού, σύμφωνα με το πρότυπο που υιοθετήθηκε στο Γκάζι

Στην πρόταση του Ρυθμιστικού, η οποία διατυπώθηκε το 2010, αναφέρεται ότι η έκταση των 640 στρεμμάτων είχε ενταχθεί από το 1999 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TERRA ώστε να γίνει η ανάπλασή της.

«Είναι ζωτικής σημασίας πρόγραμμα τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του δυτικού λεκανοπεδίου, με την ανάπτυξη υπερτοπικών δραστηριοτήτων και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας περιβάλλοντος καθώς και διεξόδου αναψυχής προς το θαλάσσιο μέτωπο όσο και για την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της μητροπολιτικής Αθήνας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στροφή 180 μοιρών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Ανδρεαδάκης, ο Οργανισμός έκανε πρόσφατα στροφή 180 μοιρών και στο σχέδιο νόμου για το ρυθμιστικό της Αθήνας που αναμένεται να ψηφιστεί γίνεται σαφής αναφορά για χρήσεις «μη οχλούσας βιομηχανίας και βιοτεχνίας». Οι «φωτογραφικές» και «σκανδαλώδεις», όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Βρεττάκος, ρυθμίσεις δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο, αφού για να γίνει οποιαδήποτε αξιοποίηση των 640 στρεμμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της πολυϊδιοκτησίας. Η έκταση που ανήκε κάποτε στη Βιομηχανία Λιπασμάτων έχει περάσει στην Εθνική Τράπεζα, ενώ αυτή της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Lafarge. «Μερίδια» κατέχουν επίσης ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ. «Χρειάζεται πολιτική βούληση για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αν δεν επιτραπεί η βιομηχανική χρήση, ο κ. Μελισσανίδης και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν θα είχαν συμφέρον να κρατήσουν τις εγκαταστάσεις» λέει ο νέος δήμαρχος.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν σκοπεύουν να μείνουν απαθείς παρατηρητές της νέας υποβάθμισης του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και σχεδιάζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μια πρώτη συμβολική κίνηση θα είναι η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Γιώργος Γαβρίλης (Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά) Δεν θα γίνει αποδεκτό από εμάς το έγκλημ.

Τα τελευταία χρόνια είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες μακέτες για την ανάπλαση της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας - Κερατσινίου. Ενα όραμα που, τελικά, μένει στη... μακέτα.

Με δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο Γιώργος Γαβρίλης, νέος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, σημειώνει ότι «τα 640 στρέμματα της λιμενοβιομηχανικής Δραπετσώνας- Κερατσινίου είναι το 'μικρό Ελληνικό' της περιοχής του Πειραιά. Για περισσότερα από 10 χρόνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διεκδικούν μια ανάπλαση, με πολύ πράσινο και χώρους αναψυχής, προς όφελος των πόλεων, ώστε να αποκτήσουν, επιτέλους, πρόσβαση στη θάλασσα.

Δυστυχώς, όμως, αντί για ανάπλαση φιλική προς το περιβάλλον, η κυβέρνηση επέτρεψε με σκανδαλώδεις διαδικασίες την αλλαγή χρήσης για τη μετατροπή του χώρου σε μια χαβούζα παραλαβής αποβλήτων πλοίων, ακόμα και εξαιρετικά επικίνδυνων, δίπλα στα οποία μόνο ανάλογες ρυπογόνες δραστηριότητες μπορεί να αναπτυχθούν. Αποτέλεσμα είναι να καταδικάζεται σε ολοκληρωτική υποβάθμιση η περιοχή του Πειραιά. Είναι αποκαλυπτικό του μέλλοντος που επιφυλάσσουν για την περιοχή εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια ότι στον χώρο θα υπάρχουν 4 δεξαμενές καυσίμων χωρητικότητας 20.695 κυβικών μέτρων, θα γίνεται παραγωγή ορυκτελαίων και επεξεργασία αποβλήτων, όπως λάσπες γεωτρήσεων, απόβλητα πλοίων, ακόμα και λάσπες με επικίνδυνες ουσίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση και μαζί με τους δήμους της περιοχής θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα. Εκτός, όμως, από το "μικρό Ελληνικό", προτεραιότητά μας είναι να παραμείνει το λιμάνι του Πειραιά στο Δημόσιο, με όλες τις δραστηριότητές του, ώστε να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης. Τέλος, στην περιοχή μας, όπου η ανεργία ξεπερνάει κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο, δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των κοινωνικών δομών για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων».

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Υ.Γ. Τα καζάνια της ΧΥΜΑ το 2006 στην Αττική, ΚΟΥ ΚΟΥ!!! Τι δεν το είδατε στην TV??? καλέ δεν μπορεί...

11.7.14

Ματαρόα., η διάτρητη μνήμη


19/11-20/12/2014 | THÉÂTRE DU SOLEIL - VINCENNES

14-16/01/2015 | THÉÂTRE LIBERTÉ – TOULON

Το νέο θέαµα του Théâtre du Soleil, µια πρωτοβουλία νέων ελλήνων καλλιτεχνών, εµπνέεται από τις µαρτυρίες των επιβατών του Ματαρόα. Αυτό το ταξίδι είναι ακόµα αποτυπωµένο στη συλλογική συνείδηση πολλών γενιών Ελλήνων, σαν ένα µήνυµα γεµάτο ελπίδα και φως σε σκοτεινούς καιρούς.

Σκηνοθεσία : Hélène Cinque, πάνω σε μια ιδέα της Ελίτας Κουνάδη
Μουσική : Νίκος Κυπουργός
Σκηνογραφία: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς
Φωτισμοί: Vincent Lefèvre
Vidéo : Στυλιανός Πάγκαλος

Με τους: Κυβέλη Καστοριάδη, Δηµήτρης Ντάσκας, Παντελής Δεντάκης, Μαλαµατένια Γκότση, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελίτα Κουνάδη, Τατιάνα Πίττα, Harold Savary, Γιώργος Στάµος, Πολύδωρος Βογιατζής Οι Αλκινόος Ιωαννίδης, Κλειώ Μακρή και Τάσος Σακελλαρόπουλος συµπληρώνουν την οµάδα.
Παραγωγή : Théâtre du Soleil
Συμπαραγωγή : Théâtre Liberté της Toulon

Για να συμμετάσχετε στη δημιουγία Ματαρόα, η διάτρητη μνήμη στο Théâtre du Soleil :
www.indiegogo.com/projects/mataroa-la-memoire-trouee

Πληροφορίες:
www.theatre-du-soleil.fr/thsol/dans-nos-nefs/article/mataroa-la-memoire-trouee
www.theatre-liberte.fr/mataroa-la-memoire-trouee

όλα είναι φυλακή...


Πάνω κάτω εικόνες από το bing και το google earth, 
ο Δήμαρχος τι έχει να μας πει; ο πρωτος σε σταυρούς Δημ. Σύμβουλος της πόλης και επί 8 με 10 φορές εκλεγμένος αλλά και πολυπροβεβλημένος πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, έχει λαλιά;;;
Ακολουθεί παλαιότερη ανάρτηση σχετικά με τις "άδειες" γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού:
 
Φυλακή υψίστης ασφάλειας προωθεί η κυβέρνηση: "Αποφασίστηκε από τον κ. Πρωθυπουργό σε συνεργασία μαζί μας, η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σοβαρότατα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές..".
Η αλήθεια είναι πως από χρόνια και σε αντίθεση με τις εξαγγελίες και τα Κρατικά Δελτία Τύπου (περί έφυγαν και φεύγουν οι φυλακές μέσα από τη πόλη του Κορυδαλλού) εδώ και καιρό κατασκευάζουν νέες φυλακές υπερυψίστης ασφαλείας στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα στο πλαίσιο ασφαλείας των νέων φυλακών αλλά και παραπλάνησης του Κορυδαλλιώτικου λαού δημιουργείται ζώνη ασφαλείας στη νότια πλευρά η οποία προωθείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού ως παραχώρηση (για φιέστα) των γυναικείων φυλακών στον Δήμο!!!

Υ.Γ.1 (από το 2006, αρμόδιος Υπουργός) οι φυλακές Κορυδαλλού σε φυλακές υποδίκων και σταδιακά αυτές να απομακρυνθούν πλήρως από την περιοχή... «Στα παχιά λόγια των προηγούμενων κυβερνήσεων για μετεγκατάσταση φυλακών, το υπουργείο μας σήμερα κάνει έργα», κατέληξε.

Υ.Γ.2 κι εδώ το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου κ. Κασιμάτη το 2008 το οποίο εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του αλλά τελικά ως πολύ συμαντικό στοιχείο κάποιο πουλάκι το είχε καρατήσει σε ps...

Υ.Γ.3 Μήπως, η επίθεση στις φυλακές Τρικάλων δίνει άλλοθι στις ήδη υπο κατασκετή νέες φυλακές στον Κορυδαλλό;

ΜΑζί τα σταματάμε τώρα!


10.7.14

η μεγαλύτερη χωματερή του Πειραιά, στον Κορυδαλλό!!!

Συνεχείς και αδιάλειπτη η τροφοδότηση με μπάζα στη χωματερή πλέον του Κορυδαλλού όπου αντί για το Αθήτικό Κέντρο, με την αρωγή Δήμου μας κι από το ΠΕΣΥΔΑΠ έχουμε ένα θαύμα ανάπτυξης και θέσεων εργασίας...
Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλού

"Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ..."

 Ας αλλάξουμε εμείς λοιπόν, κι ας αφήσουμε τον κόσμο να μας κυνηγάει...

η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...

Άγιος Φανούριος Κορυδαλλού!!!

Να σου πετιέται...

Να σου, να σου...

Να σου πετιέται...

9.7.14

Τα κτήνη της "πολιτισμένης & τουριστικής" Μονεμβασιάς!!!

Στο πρωινό ενημερωτικό Μαγκαζίνο στην εκπομπή * Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ * για το θέμα των ημερών που αφορά την θανάτωση σκυλιών και γατιών, σύμφωνα με δημοσίευση τον Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασιάς είχαμε ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξη με την ταμία του Συλλόγου όπου μας δήλωσε ότι στην Πλύτρα του Δήμου Μονεμβασιάς έχει προκύψει μεγάλη αναστάτωση.

Στη συνέχεια είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κύριο Ιωάννη Σουρλά ο οποίος είπε ότι δεν είναι αληθή τα όσα λέγοντε αλλά μόνο δυο περιπτώσεις παρατηρήθηκαν.

Στη συνέχεια έγιναν τηλεφωνικές παρεμβάσεις από κατοίκους της Πλύτρας (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής) και κατέθεσαν αυτό που πάντα κατά τα δικά τους λεγόμενα ισχύουν.  Στο φωνητικό βίντεο που ακολουθεί ακούγεται η επικοινωνία που είχε ο σταθμός μας με όλους για το θέμα,το οποίο είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Θα πρέπει να τονίσουμε σαν σταθμός ότι το θέμα των αδέσποτων είναι θέμα που πρέπει να αντιιμετωπίζεται με τρόπο που να αναδυκνείετε ο πολιτισμός και η κουλτούρα των ανθρώπων. Και φυσικά καταδικάζουμε την θανάτωση και ταλαιπωρία των ζώων. radio adelin 107.3 ΚΥΘΗΡΑ.

240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια συμμετέχει ενεργά στον μαραθώνιο και μας καλεί όλους την Τετάρτη 09/07/14 8.00 με 9.00 το πρωί σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης και δήλωσης πως ο αιγιαλός δεν είναι για ξεπούλημα.

Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά, απ όπου θα περάσει ο μαραθώνιος για τον αιγιαλό. Δίνουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και φτιάχνουμε μια αλυσίδα υπεράσπισης των παραλιών μας.

Ακολουθεί το απογευματινό πρόγραμμα:

8.7.14

24ωρη απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στον Κορυδαλλό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΟΣΥΕ, για την Τετάρτη 9 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ήμερα της απεργίας στις φυλακές Κορυδαλλού, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές κρατουμένων προς τα δικαστήρια όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας «το σύνολο του προσωπικού», σύμφωνα με ανακοίνωση της Σωματείου.

Τρίτη 8/7/2014 Η διαδρομή της πρώτης ημέρας - 240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό | Υποδεχόμαστε το Μαραθωνοδρόμο στην Ελευσίνα


Η διαδρομή του Μαραθωνοδρόμου Άγη Εμμανουήλ. Τον υποδεχόμαστε στην Ελευσίνα "Χύμα στο κύμα". Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Επειδή αρκετοί ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή ή ακόμα για την υποδοχή πριν την Ελευσίνα ας επικοινωνήσουν απ΄ ευθείας με τους διοργανωτές:

Διοργανωτής και Υπεύθυνος: Άγης Εμμανουήλ (6934973056, noemvri14@hotmail.com , 240kmgialos@gmail.com) Υπεύθυνοι: Τάνια Ελέζογλου (6945230037, taniaelezoglou@yahoo.gr) και Ανδρέας Κοσσιώνης (6948407278, andreaskossionis@gmail.com)

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ θα αναχωρήσουν την Τρίτη 8/7/2014 από το Παλατάκι στις 7:30μ.μ. για την Ελευσίνα.

5.7.14

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό»

Τρίτη βράδυ 8/7/2014. 8:00μ.μ "χύμα στο κύμα" στην παραλία Ελευσίνας "Ο ΦΟΝΙΑΣ", υποδεχόμαστε με χορούς και τραγούδια το Μαραθωνοδρόμο Άγι Εμμανουήλ
 
Ο Ηθοποιός και Μαραθωνοδρόμος Άγις Εμμανουήλ "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν "Χύμα στο κύμα" στην πρώτη στάση ΕΛΕΥΣΙΝΑ.
-------------
Επτά κινήσεις πολιτών συλλογικότητες και πρωτοβουλίες του Θριασίου και του Χαϊδαρίου, υπογράφουν την παρακάτω ΑNAKOINΩΣΗ– ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό»

Ένας Μαραθώνιος για την προστασία του ελληνικού αιγιαλού από τον Ισθμό έως το Μαραθώνα.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Ο Αιγιαλός και η παραλία δημόσιος κοινόχρηστος χώρος

Την Τρίτη, 8 Ιουλίου, στην παραλία «Φονιάς», στις 8 το βράδυ, υποδεχόμαστε με μουσική, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα τον Ηθοποιό και Μαραθωνοδρόμο Άγι Εμμανουήλ, που θα φτάσει στην Ελευσίνα – πρώτο σταθμό της υπερμαραθώνιας διαδρομής από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Πανελλήνιου Δικτύου «Ακτές Ώρα Μηδέν» κατά του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια εκποίησης του παραθαλάσσιου, πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, αφού ξέρουμε από πρώτο χέρι, τί σημαίνει παραχώρηση ακτών, εγκατάσταση σε αυτές δραστηριοτήτων βαριάς βιομηχανίας, αποκοπή της πόλης από την θάλασσα. Διαδηλώνουμε, αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε στα σχέδια εμπορευματοποίησης της μοναδικής παραλίας που απέμεινε στην πόλη μας και απαιτούμε την απόδοση του παραλιακού μετώπου στην διαχείριση του Δήμου μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Την ελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου του οικιστικού ιστού από τις εγκαταστάσεις του λιμένα με σκοπό την απόδοση της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης λιμένα στον Δήμο για την ευρύτερη ανάπλασή της. Άμεση έναρξη διαλόγου για την νέα θέση του λιμένα.
2) Την απομάκρυνση από το παραλιακό μας μέτωπο κάθε δραστηριότητας που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην θάλασσα και καταστρέφει το περιβάλλον και την απαγόρευση εγκατάστασης στο μέλλον οποιασδήποτε τέτοιας δραστηριότητας. Ο ΟΛΕ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για την εγκατάσταση νέου διαλυτηρίου πλοίων στο Καλυμπάκι. Χρονοδιάγραμμα διακοπής λειτουργίας του τριτοκοσμικού διαλυτηρίου στην Βλύχα.
3) Την κήρυξη του παράκτιου μετώπου του Δήμου Ελευσίνας και ειδικά της παραλίας «Φονιάς» σε περιοχή προς ανάπλαση και εξυγίανση με χρήσεις κοινόχρηστες και κοινωφελείς.
4) Την επίσπευση των διαδικασιών για την σύνδεση του αρχαιολογικού μας χώρου με την παραλιακή ζώνη και την ανέγερση του νέου Μουσείου στο χώρο του συγκροτήματος Βότρυς – Ελαιουργείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ.

Ο «Φονιάς» είναι για μας. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ελάτε την Τρίτη το βράδυ 8/7/2014 στο δικό μας πάρτυ, στην δική μας παραλία του «Φονιά».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
· Ηθοποιοί του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος
· Ο τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς
· Η ερμηνεύτρια Νατάσα Μωυσόγλου
· Ηip hop συγκρότημα
· Dj live set
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:
· ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»
· ECOELEUSIS
· ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ «Για την διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της παραλίας της Ελευσίνας και των ελεύθερων χώρων που υπάρχουν κοντά στην θάλασσα»
· ΘΡΙΑΣΙΟ S.O.S.
· ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
· ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
· Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ».

3.7.14

KollektivA - Η Μπαλαντα της Φυλακής

Ο νέος δίσκος των KollektivA έχει τον τίτλο «Η Μπαλάντα της Φυλακής» και κυκλοφορεί από την COBALT music. Πρόκειται για ένα concept μουσικο-θεατρικό έργο, που αποτελείται από 4 πράξεις. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στις συμβολικού (ή και όχι) χαρακτήρα «φυλακές του Κόσμου». Η Μπαλάντα της φυλακής Σενάριο/ Στίχοι/ Διάλογοι: Φάνης Μαργαρώνης Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους [περιέχει σκόρπιους στίχους από το ποίημα του Oscar Wilde "The Ballad of Reading Gaol" (1897)]

Η Μπαλαντα της φυλακης του ρεντινγκ

Πυξ λαξ - Η Μπαλαντα της φυλακης του ρεντινγκ

2.7.14

οι Γύφτοι κι ο Παπάς έχουν δικό τους καπετανάτο στον Άνω Κορυδαλλό

Η κατάσταση έχει περάσει το κάθε έννοια νομιμότητας, σεβασμού και γειτονίας στον Άνω Κορυδαλλό.

Από τη μία οι ¨Γύφτοι¨ (οι Ρομά δεν τους αποδέχονται τους συγκεκριμένους) κι από την άλλη ο Παπάς δείχνουν να ερίζουν για το ποιος είναι πιο ενοχλητικός και απαράδεκτος!!!!

Χιλιάδες WATT σε ηχεία "εξωτερικά" οποιαδήποτε ώρα να παίζουν έξω πέρα... πρώι, μεσημέρι, βράδυ, μεταμεσονύκτια αλλά και ως το ξημέρωμα οποιαδήποτε ημέρα και νύχτα γουστάρει ο καθέ ένας τους...

Οι αγανακτησμένοι κάτοικοι μιλούν για τέσσερα κυρίως σπίτια κι έναν Ι.Ναό για το οποίο συγκεκριμένα επισημαίνουν πως ο συγκεκριμένος διαλαλισμός είναι και προϊόν ρευματοκλοπής γνωστό σε όλους αλλά και ταυτόχρονα γνωστό πως ο "διαχειριστής" του ναού τυγχάνει και "σημαίνον πρόσωπο" στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας!!!

 Η Αστυνομία κάνει ότι μπορεί αλλά αυτό, σταματα τα τεράστια ηχεία, για τα κάποια και μόνον λεπτά της παρουσίας τους εκέι...

Υ.Γ. Υπήρχαν υποψήφιοι την ημέρα των εκλογών που μοιράζαν στοχευμένα σακούλες με τρόφιμα κ.α. στους ηχορυπαντές;;; Από ποιούς συνδυασμούς;;;

Ελλάδα 1000 Μίλια

Μετά τις επιτυχείς αποστολές του 2011 [Διάπλους Αιγαίου, Ερέτρια - Ηράκλειο] του 2012 [Διάπλους Βορείου Αιγαίου, Σιθωνία - Ερέτρια] και του 2013 [Διάπλους Πειραιάς -- Χανιά] οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, της μοναδικής ομάδας μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης, επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα για το νέο τους μεγάλο εγχείρημα.

ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ. Ένα ταξίδι, το οποίο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα 55 ημερών, κατά τους μήνες Μάιο -- Ιούνιο 2014.

Το εγχείρημα αφιερώνεται στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχους τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, την ενημέρωση για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές.


Το ταξίδι αφιερώνεται, επίσης, στη μνήμη του δασκάλου μας στη ναυτική τέχνη Γεώργιου Ε. Κασιμίδη.

1.7.14

Καλό μήνα!!!

Ιούλιος κι ο άνεμος - Λουδοβίκος των Ανωγείων