2.6.15

Θέατρο στη φυλακή

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η ομάδα του «Δε Variète» παίζει θέατρο στους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και ζητάει τη βοήθειά μας να μαζέψουμε κάποια είδη και να τους τα πάμε στις φυλακές την ημέρα της παράστασης.

Θα παίξει την Τρίτη στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών (ΣΔΕΦ.), σχολεία ενηλίκων που εδρεύουν σε σωφρονιστικά καταστήματα και αποτελούν θεσμούς που έχουν καθιερωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε ενήλικους κρατούμενους, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να εξοπλιστούν με γνώσεις και δεξιότητες και να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου. Η φοίτηση στα ΣΔΕ των φυλακών βοηθάει στον ευεργετικό υπολογισμό της ποινής (1 ημέρα στο σχολείο ισοδυναμεί με 2 ημέρες ποινής).

Ένα αστικό βαριετέ. Μία γερή δόση κωμωδίας. Μια θεατρική περιπλάνηση στους δρόμους της Αθήνας και των ιθαγενών της… Ταξιτζήδες, κλεπταποδόχοι, πορνοστάρ και ο θεός ο ίδιος ανάμεσα σε ακροβάτες, ζογκλέρ, μάγους και τραγουδιστές. Μια πολύμορφη και ολοκληρωμένη διασκέδαση η οποία με βάση την κωμωδία και τα σατιρικά της κείμενα παντρεύει επιπλέον καλλιτεχνικά δρώμενα όπως τρικ μάγων, ζογκλέρ, αιθέρια aerial silks και ξεχωριστές εμφανίσεις από καλεσμένους τραγουδιστές.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητράτος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αναστάσης Κολοβός, Καλλιόπη Τζερμάνη, Κώστας Φυτίλης και Αθανασία Κούσουλα. Ο μάγος Κώστας Καρυπίδης, ο ζογκλέρ Pomet και σε Aerial Silks η Τάνια Κοφιάδη. Μαζί τους θα είναι και ο Σπύρος Γραμμένος!

Τι μας ζητούν; Γραφική ύλη (π.χ. τετράδια, στυλό, μολύβια), καθαριστικά-απολυμαντικά, είδη ζωγραφικής (π.χ. τελάρα, χρώματα κ.τ.λ.), λογοτεχνικά βιβλία, μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ρακέτες και μπαλάκια του πινγκ πονγκ.

Τοποθεσία παράδοσης αναγκών για ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού: FOUND.ATION, οδός Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κ. Πετράλωνα, 118 54, Αθήνα Ώρες και προθεσμία παράδοσης αναγκών: Καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) μεταξύ 10:00-20:00 μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015. Τηλέφωνο: 210 34 50 606
devariete2014@gmail.com