17.6.15

οι Πατριδόπιστοι... (εκ του Παραδόπιστοι)...

Ζούμε, ακόμη έως τώρα, στην Ελλάδα με το κομπόδεμα και το σπίτι που αποκτήσαμε με τη Δραχμή... Οικογένειες έζησαν, μεγάλωσαν παιδιά, σπούδασαν, κτίστηκαν σπίτια και πόλεις όπως ο Κορυδαλλός με τις Δραχμές (μάλιστα συνήθως για όλα αυτά έφτανε η εργασία μόνο του πατέρα σε κάθε οικογένεια) και σήμερα "οι Πατριδόπιστοι" τρέμουμε την ΔΡΑΧΜΗ!!!

Σπίτια, μόρφωση, ήθος... από τη Δραχμή.

Τα αποκτήματα του ΕΥΡΩ στην συντριπτική τους πλειονότητα, σήμερα, είναι τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες... αλλά ως "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" τρλεμουμε μήπως χάσουμε το "ΕΥΡΩ" μας.

Βέβαια οι μαλακίες περί αν πάμε σε Δραχμή δεν θα έχουμε καύσιμα είναι απλά ξεφτιλισμένες ξεκατινιές μιας και τόσο χρόνια με Δραχμή καύσιμα είχαμε, έτσι;;;

Κι όταν το 1983-85 (δεν το θυμάστε γι αυτό μας πάνε έτσι) οι εφοπλιστές μας (μιας και ο Ρεηγκαν ζοριζόταν πολύ με τον Α. Παπανδρέου, κι αφού η σία του εξήγισε πως δεν ήταν δυνατόν νέα χούντα τόσο σύντομα, απόφασισαν και φρόντισαν με το αζημείωτο τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας καθώς οι ναυτικοί έφερναν το συνάλαγμα στη χώρα (και πότε οι εφοπληστές) άφησαν την χώρα με χάλια ισοζύγιο) έδεσαν τα πλοία και άφησαν 150.000 οικογένειες ναυτικών στην ανεργία και φυσικά τη χώρα δίχως δολλάρια... (η υπόθεση αυτή κλιμακώθηκε σε απειλή πολέμου και έληξε το 1987 με το γνωστό "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" και νίκη της Ελλάδας απέναντι στο ΝΑΤΟ).

Τότε λοιπόν και πολύ απλά τα θρυλικά λεωφορεία IKARUS της ΕΑΣ τα πήραμε ανταλλαγή με εσπεροειδή....

Υ.Γ. Η ΔΕΗ αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι για την Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδας, γι αυτό έχουν σκυλιάσει κάποιοι να χαθεί... Ο λιγνίτης που έχουμε τσάμπα στα χέρια μας (τον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση προσπάθησε να ξεπουλήσει στα 12 δις ΕΥΡΩ... μαζί με όλη τη ΔΕΗ. Αλλά επίσης αν θυμηθούμε το 2004 υπήρξε το πρωτοκλασσάτο στέλεχος της ΝΔ κ. Παλαιοκρασάς δεν δέχτηκε Υπουργοποίηση για να λάβει την "ταπεινή" Προεδρία της ΔΕΗ...) μπορεί κι αν χρειαστεί θα καλύψει τις ανάγκες της πατρίδας μας σε ενέργεια.