30.4.15

Η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος για πολυπληθείς σημαντικές δίκες εκτός του Κορυδαλλού, είναι πλέον επιτακτική.

Στον Κορυδαλλό γίνονται δίκες εδώ και δεκαετίες, όπως η "Δίκη της χούντας" το 1975.... ...όμως κάπος ξαφνικά και όψιμα,  βέβαια, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αντιλήφθηκε τις δίκες αυτές στην πόλη μας...

...κι έτσι πρόσφατα έστω και προσχηματικά στον γολγοθά της προβολής υπάρχει αντίδραση σε μία ανηπόφορη και άκρως δύσκολη κατάσταση για την πόλη μας... (εδώ μην ξεχνάμε πως ο ίδιος Δήμαρχος που σήμερα δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο από τις φυλακές δίπλα στα σχολεία της πόλης είναι ο ίδιος που πήγαινε τα παιδάκια του Δημοτικού στις φυλακές με τυμπανοκρουσίες και που μας έλεγε με δελτία τύπου πως οι φυλακές άδειασαν και τις περιπάτησε μαζί με τον Υπουργό της ΝΔ κ. Χατζηδάκη.. κι ύστερα ... κι ύστερα έφτασαν οι νέες φυλακές υπερυψιλής ασφάλειας... Υ.Γ. Οικοδομική άδεια έχουν;;;).

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την "Εφημερίδα των Συντακτών" με συντάκτες: Μάνος Τσαλδάρης, Αντα Ψαρρά που αφορά "Ερχονται ηχηρές διώξεις για το «Noor One»" και φυσικά και την πόλη του Κορυδαλλού....

Φαίνεται ότι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος για πολυπληθείς δίκες είναι πλέον επιτακτική. Η πληθώρα εγκληματικών οργανώσεων στην Ελλάδα και η εξάρθρωσή τους επιβάλλουν δικαστικές αίθουσες τύπου... αμφιθεάτρου. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να φτάνουν οι δίκες αυτές κάποτε στο ακροατήριο, να προχωράει απρόσκοπτα η εκδίκαση χωρίς συνεχείς αναβολές και διακοπές, με τη δικαστική εξουσία να αποδεικνύει εμπράκτως στους πολίτες ότι επιμένει στην απόδοση δικαίου.

Αλλη μια μεγάλη υπόθεση πολλών και «μαύρων» εκατομμυρίων φαίνεται ότι φτάνει πλέον κοντά στην ακροαματική διαδικασία. Οπως συχνά συμβαίνει σε υποθέσεις που αφορούν πολλά εκατομμύρια ευρώ και μεγάλα δίκτυα παρανομίας, τους κατηγορουμένους συντρέχουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία, των οποίων οι συνεργάτες έχουν τη νομική επάρκεια να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή ποινική μεταχείριση. Στη συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε με πλοίο δύο τόνους ηρωίνη, στην οποία ενεπλάκησαν διεθνείς και ελληνικές αρχές, οι αμερικανικές αρχές φέρεται να δήλωσαν εντυπωσιασμένες «για τους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους που σπεύδουν να αναλάβουν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων».

Το χρονικό

Η υπόθεση αφορά την επιτυχή έκβαση της διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης που οδήγησε πέρσι το καλοκαίρι στην ανακάλυψη φορτίου με πάνω από δύο τόνους ηρωίνη και του καρτέλ που βρίσκεται πίσω από το κερδοφόρο εμπόριο του θανάτου. Θυμίζουμε ότι στις 22/6/2014, έπειτα από εξάμηνη παρακολούθηση εντοπίστηκαν δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν μεταφερθεί με νταλίκες από το δεξαμενόπλοιο «Noor One» (που παρέμενε αγκυροβολημένο από τις 7 Ιουνίου) στα ανοιχτά της Ελευσίνας, σε αποθήκη και βίλα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη. Είχαν συλληφθεί τότε όλα τα μέλη του πληρώματος, ένας Ελληνας οδηγός νταλίκας, μια Ελληνίδα εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και όλη η οικογένεια ενός εφοπλιστή, με τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών κ.λπ. («Εφ.Συν.», 22/6/2014 και 23/6/2014).

Το πρόσωπο-κλειδί της επιχείρησης «φωτογραφήθηκε» από τον Τύπο, από κανάλια όπως ο ΣΚΑΪ, αλλά και με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Τα δημοσιεύματα αφορούν και τη στενή συνεργασία του με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ. Τα πρώτα βέλη είχαν εκτοξευτεί μάλιστα από παράγοντες άλλων ΠΑΕ. Σε συνέντευξή του (21/11/2014) ο Δημ. Μελισσανίδης, αναφέρει: «Με αναγκάζουν να πω για το “Noor One” που μετέφερε τόνους ηρωίνης. Ξέρετε όλοι τη σχέση του Α.Κ. Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε όσα γράφτηκαν. Οταν θα πάρω τις καταθέσεις στα χέρια μου θα μιλήσω».

•Αθλητικό ιστολόγιο Συνδέσμου Φιλάθλων την ίδια περίοδο έγραφε: «Εξαφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες από την πιάτσα και το περιβάλλον του ισχυρού άνδρα... ο επί πολλά χρόνια εξ απορρήτων και δεξί χέρι του, Α.Κ. Ο συγκεκριμένος διατηρεί εταιρεία εμπορίας πολυτελών αυτοκινήτων, ένας χώρος που έχει πληγεί σφοδρά από την οικονομική κρίση και γι’ αυτόν τον λόγο αναζήτησε και άλλους χώρους για να δραστηριοποιηθεί. Το περίεργο είναι ότι άρχισε τα ταξίδια και τις πολυήμερες διαμονές στο Ντουμπάι, όπου έγινε και η μεγάλη “μπίζνα” του πλοίου “Noor One”».

•Το Newsbomb γράφει: «Ως ιδιοκτήτης του πλοίου φέρεται να είναι και ο επιχειρηματίας Α.Κ., στην κατοχή του οποίου φέρεται να υπήρξε το “Noor One”. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που τον Δεκέμβριο του 2013 δέχτηκε δολοφονική (επίθεση) από αγνώστους έξω από τα γραφεία της εταιρείας του, αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στον Αλιμο, και το όνομά του “έπαιξε” για πρώτη φορά στην υπόθεση του “Noor One”, σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ».

•Αρχικά ο επιχειρηματίας αντιμετωπιζόταν ως μάρτυρας και χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της «Καθημερινής» (15/11/2014) που αναφέρει: «Αντίθετα, κόντρα στο πνεύμα του βουλεύματος, ο επιχειρηματίας Α.Κ., που εμφανίζεται να έφερε σε επαφή μεταξύ τους τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, κατέθεσε προ ημερών στην ανακρίτρια με την ιδιότητα του μάρτυρα», όμως από τις έρευνες η θέση του επιχειρηματία επιβαρύνεται.

•Παράλληλα, «Το Βήμα» (17/4/2015) γράφει: «Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από αλληλογραφία των δικαστικών λειτουργών με ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Ντουμπάι, η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2013 από Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος σχετιζόταν και με μεγάλη ΠΑΕ. Το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία έχει μνημονευθεί σε καταθέσεις για την εισαγωγή της ηρωίνης, αλλά θεωρείται πλέον πιθανόν ότι θα κατηγορηθεί για την υπόθεση αυτή. “Επιβαρυντικό” στοιχείο θεωρείται ένα mail που έστειλε σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση σχετικά με έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων του, για τα οποία εξετάζεται αν χρησιμοποιούνταν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Βήμα βήμα η εξάρθρωση του καρτέλ

Για 11 μήνες η ανακρίτρια Μαρία Σκάρπου και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος ερευνούσαν την υπόθεση, έχοντας στη διάθεσή τους πολύτιμες πληροφορίες από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και σημαντικό μάρτυρα αξιωματικό που πρόσφερε πολύτιμη υπηρεσία στην εξάρθρωση του καρτέλ. Οι ανακριτικές Αρχές με επίμονες και συστηματικές έρευνες εντόπισαν το πρόσωπο-κλειδί της όλης επιχείρησης, τον φερόμενο ως αληθινό εγκέφαλό της, ψάχνοντας τα ίχνη και τη διαδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας Arab Waves, με έδρα την ελεύθερη ζώνη της Χαμρίγια, στο εμιράτο Σάρτζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέθεταν οι ελληνικές, αλλά και αλλοδαπές διωκτικές αρχές, τα ναρκωτικά από τις ασιατικές χώρες εισάγονται μέσω του λιμένα Κερατσινίου με πλοία και στη συνέχεια προωθούνται στην Ευρώπη. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες -αναφέρει αξιωματικός του Λιμενικού- η εγκληματική οργάνωση εισήγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης μέσω πλοίων με κοντέινερ που εναπόθεταν στον λιμένα του Πειραιά και εν συνεχεία τις αποθήκευαν στην περιοχή της Φιλοθέης και του Κορωπίου».

Εγκέφαλος και συνεργάτες

Ορισμένα από τα έγγραφα που ανταλλάχτηκαν για την εξιχνίαση της υπόθεσης... | Η αλληλογραφία των ελληνικών Αρχών με τα Εμιράτα επιβεβαίωσε ότι Ελληνας επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής εταιρείας, η ο οποία –όπως αναφέρεται στην κατάθεση στελέχους του Λ.Σ. που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.»- «ουδέποτε είχε προβεί σε οιαδήποτε από τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει σύμφωνα με τον σκοπό της». Μέσα από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος φερόμενος ως εγκέφαλος στέλνει mail σε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση σχετικά με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων επιβεβαιώνοντας και τη σχέση του με το πλοίο και με το φορτίο.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να δρομολογήσουν άμεσα νέες διώξεις, τόσο σε βάρος του συγκεκριμένου επιχειρηματία, όσο και σε βάρος των συνεργών του που γνώριζαν για το φορτίο του «Noor One». Τελικά οι αρχικές βεβαιότητες για βασικό ρόλο του εφοπλιστή-ιδιοκτήτη της βίλας στο Ψυχικό, Μ.Γ., έχουν ανατραπεί αφού κατά την εξέλιξη της έρευνας ο συγκεκριμένος δεν αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των επικεφαλής του καρτέλ. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι αθώος.

Αντίθετα, απειλήθηκε η ζωή του και στην κατάθεσή του αναφέρει: «Μετά την κατάθεσή μου τον Νοέμβριο, οι πιέσεις και οι απειλές έγιναν αφόρητες στο να μην αποκαλύψω τίποτα. Εφτασαν σε σημείο άτομα, που έβαλε ο κάπτεν Τζορτζ, να αποπειραθούν να με μαχαιρώσουν. Το κατήγγειλα στον αρχιφύλακα και εκείνος άμεσα φρόντισε να μεταφερθώ σε άλλη πτέρυγα, όπου οι απειλές συνεχίζουν μέσω ατόμων εκτός πτέρυγας». Κατονόμασε, δε, τον συνεργάτη του επιχειρηματία εγκεφάλου της επιχείρησης, κάπτεν Τζορτζ, ως τον άνθρωπο που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα.

Εταιρεία μιας (και καλής) χρήσης

Tα κατασχεθέντα από το δεξαμενόπλοιο «Noor One» | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ/ STR Από τις μαρτυρικές καταθέσεις του αξιωματικού του Λ.Σ. προέκυψε ανάγλυφα ολόκληρη η διαδρομή του φορτίου θανάτου και η αφετηρία των ερευνών: «Από πηγή που είχε η υπηρεσία μας για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης, περιήλθαν πληροφορίες ότι είχε συσταθεί εταιρεία διαχείρισης πλοίων, με την ονομασία “Arab Waves”, η οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς της εν λόγω διακίνησης».

Μέσα από τα έγγραφα αλλά και από τις καταθέσεις των υπόπτων προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε στις 9/9/2013 με διάρκεια ισχύος ενός έτους (ενώ η χρονική διάρκεια τέτοιων εταιρειών είναι 2 έτη). Ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής φέρεται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ενώ η λήξη «εργασιών» της εταιρείας, με αντικείμενο δραστηριότητας τη διαχείριση και ναύλωση πλοίων, γίνεται εσπευσμένα στις 28/9/2014.

Ο αξιωματικός δηλώνει ότι: «Από τις πληροφορίες μας, η εν λόγω εταιρεία ουδέποτε είχε προβεί σε οιαδήποτε από τις παραπάνω ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει σύμφωνα με τον σκοπό της» και προσθέτει: «Τον Ιούλιο του 2014, φαίνεται να έχει γίνει ενημέρωση των στοιχείων της εν λόγω εταιρείας και αφαιρέθηκαν από το σχετικό site όλα τα δεδομένα, ακόμη και η επωνυμία της, ενώ τελικά διεγράφη από τη FREE ZONE στις 21/1/2015 λόγω μη πληρωμής».

Οι καταθέσεις βοούν

Ο λιμενικός σημειώνει τη βεβαιότητά του πως εξ αρχής είναι δεδομένο ότι το πλοίο δεν προοριζόταν για να μεταφέρει πετρέλαιο: «Θεωρώ αδύνατο το “Noor” να προοριζόταν γι’ αυτή τη δουλειά, διότι η δυνατότητα φόρτωσης που είχε ως “Κύθνος” (προηγούμενη ονομασία του πλοίου), προκειμένου να προσεγγίσει ελληνικά λιμάνια δεν ξεπερνούσε τους 500 τόνους, οπότε η ποσότητα που εζητείτο θα απαιτούσε πέντε ταξίδια και έτσι το κόστος μεταφοράς καθιστούσε τη δουλειά αυτή απαγορευτική».

•«[...] ο Μ. μου ζήτησε ένα πλοίο μου για ένα “δύσκολο” φορτίο, όπως μου είπε. Οταν τον ρώτησα τι ήταν αυτό το φορτίο, μου είπε ότι είναι ναρκωτικά με προορισμό την Ελλάδα. Τότε εγώ αρνήθηκα και του είπα ότι δεν έχω κανέναν λόγο να το κάνω, γιατί η δουλειά μου πήγαινε πολύ καλά και είχα φτάσει να διαχειρίζομαι έξι πλοία. Τότε στην προσπάθειά του να με πείσει με ενημέρωσε ότι το έχουν ξανακάνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην ερώτησή σας, γιατί έπρεπε να συσταθεί η εταιρεία με αυτή τη δραστηριότητα για τη διακίνηση των ναρκωτικών και συγκεκριμένα για τη διοχέτευση των χρημάτων αγοράς αυτών, σας απαντώ ότι επειδή η αγορά τόσο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών προφανώς απαιτεί τεράστια ποσά, ύψους άνω των 15.000.000 δολαρίων, τα οποία προφανώς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε μετρητά και αφετέρου ο προμηθευτής που θα λάμβανε τα χρήματα προφανώς θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να τα εμφανίσει στο τραπεζικό σύστημα. Είναι εύλογο να συσταθεί εταιρεία όπως η “Arab Waves” για διακίνηση τόσο μεγάλων χρηματικών ποσών».

•«Σε ερώτησή σας γιατί έστειλε το αντίγραφο του διαβατηρίου του σε εμένα σας απαντώ ότι τελικός αποδέκτης ήταν ο πράκτορας που είχε επιληφθεί της σύστασης της εταιρείας “Arab Waves”, προφανώς για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός της εν λόγω εταιρείας και να είναι δυνατή η κίνηση αυτού».

•Η ιδιοκτήτρια του πλοίου λέει κάτι επίσης πολύ σημαντικό, ότι ο συγκεκριμένος Ελληνας επιχειρηματίας γνώριζε ότι το πλοίο θα έρθει στην Ελλάδα ήδη από τον Απρίλιο: «Το ότι το πλοίο θα ερχόταν στην Ελλάδα μού το είπε ο (σ.σ. Ελληνας επιχειρηματίας) από τον Απρίλιο. Για τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την αγορά του πλοίου μεσολάβησε ο ίδιος. Οτιδήποτε άλλο γινόταν με τη μεσολάβησή του, τον οποίο εμπιστευόμασταν. Ο επιχειρηματίας μιλούσε με τον κάπτεν Τζορτζ. Εγώ αν ήθελα να μάθω για το πλοίο, επικοινωνούσα με τον συγκεκριμένο».

•«Ο Κ. όταν ερχόταν στο Ντουμπάι τις περισσότερες φορές έμενε στο ξενοδοχείο “Westin”, όπου το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 500-2.000 ευρώ το βράδυ, ανάλογα με τη σεζόν, ενώ σχετικά με την οικονομική του κατάσταση έχω να αναφέρω ότι γνωρίζω ότι λόγω της πτώσης στην αγορά του αυτοκινήτου είχε υποστεί τεράστια οικονομική καταστροφή».

•«Στην ερώτησή σας αν έκανε δουλειές με πετρέλαια στο Ντουμπάι σάς απαντώ ότι δεν γνωρίζω. Σημειώνω ότι μετά την άρνησή μου στον Μ. να του παράσχω πλοίο, προέκυψε η δουλειά του “Noor One”. Τη συζήτηση είχε κάνει ο Μ. στον Κ. παρουσία και δική μου, όπου μας ενημέρωσε για τη δουλειά που θα έκανε με τον Φ. στη Λιβύη, ότι είχε βρεθεί πλοίο, το “Noor One”, ενώ με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι μιλάει μόνο με τον Κ».

•«[...] ο Χαμούντα ήταν ένα πρόσωπο στενά συνεργαζόμενο και μαζί μου και με τον Μ. προς εξεύρεση πληρωμάτων-πετρελαίων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησε τον Χαμούντα για να βάλει το πλήρωμα στο “Noor” και του είπε να επικοινωνεί μαζί μου στην προσπάθειά του να εμπλακώ στη διαδικασία της διέλευσης όπως και του κατάπλου στην Ελευσίνα. [...] Στην ερώτησή σας σχετικά με τα αρχικά GFTK που με ρωτάτε έχω να σας πω ότι αφορούν αρχικά επωνύμων και συγκεκριμένα Γ.-Φ.-Τ.-Κ. Αναφέρω ότι η εταιρεία GFTK συστήθηκε από τον δικηγόρο @@@ με σκοπό να μεταβιβαστούν οι μετοχές του “Noor” στην εταιρεία GFTK όταν θα αποπληρωνόταν το συμφωνηθέν τίμημα [...] Ο Κ. δεν ήθελε να φαίνεται στην εταιρεία GFTK και είχε αντιδράσει έντονα λόγω της υπάρξεως του γράμματος Κ που παρέπεμπε στο επίθετό του».

Η συνέχεια της «αγγελικά πλασμένης» οργάνωσης στο δικαστήριο...

28.4.15

τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ του Κορυδαλλού, σήμερα 28.4.15....

Στον Κορυδαλλό μάλλον έπεσε σύρμα από το γνωστό - άγνωστο δίκτυο της σαπισμένης και διαβρωμένης πολιτικής και θρησκευτικής σκηνής της πόλης μας....

...πως άλλιώς να αντιληφθεί κάποιος την εικόνα όπου έχουν δημιουργηθεί, μόνο στη πόλης μας, τεράστιες ουρές ανθρώπωνο βράδιάτικα έξω από τα περισσότερα atm και τράπεζες στον Κορυδαλλό;;; 
Κάτι αντίστοιχο δεν είδαμε σε άλλες περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας...

...αλλά Κορυδαλλιωτάκο, εδώ είναι η πόλη όπου το Αθλητικό μας Κέντρο αξίας εκατομμυρίων Ευρώ αφήνεται σε βορά εργολάβους και επιχειρηματίες, θάβεται στα μπάζα η δημόσια έκταση 115 στρεμμάτων και την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος μας προβάλει να στηρίζει την σπουδαία προσπάθεια "Ανάπλασης των Λιπασμάτων" στην Δραπετσώνα.... 

Υ.Γ. στο ΑΤΜ της μόνης υγιούς τράπεζας η οποία δεν έχει λάβει χρήματα στη πλάτη μας (ταμειο χρηματοπιστωτικης σταθεροτητας ) και γενικότερα δεν έχει καταβροχθήσει χρήμα δεν υπήρχαν ουρές....

Ακολουθεί το "Τράπεζες, Οικονομία και Ελλάδα" από το Γερμανικό κανάλι ZDF.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ"

Τροπολογία για την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου (πρώην Λιπάσματα)

Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη και την καθοριστική συμβολή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας επεξεργάστηκαν τροπολογία για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της περιοχής της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου (πρώην Λιπάσματα).

Η τροπολογία, η οποία υποστηρίζεται και από το Δήμο Πειραιά και όλους τους Δήμους της Β’ Πειραιά και θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση σε επόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή, ακυρώνει τη δυνατότητα να εγκατασταθούν, όπως κακώς προέβλεπε ο ν. 4277/14, στην εν λόγω περιοχή βιομηχανικές, μεταποιητικές και άλλες χρήσεις που αλλοιώνουν και επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και το ιδιαίτερο κάλλος της παραθαλάσσιας ζώνης.

Ταυτόχρονα, η περιοχή αυτή με τις χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και κοινής ωφέλειας που προβλέπονται, σχεδιάζεται ως περιοχή στρατηγικής παρέμβασης για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και όλης της ζώνης Α’ και Β’ Πειραιά.

Ολόκληρη η Τροπολογία με την Αιτιολογική της Έκθεση έχουν ως εξής: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

1. Αντικαθίσταται η παράγραφος 5 του τμήματος του Παραρτήματος IV του ν.4277/2014 «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» (Α’ 156), το οποίο αναφέρεται στα «Προγράμματα Ειδικών Παρεμβάσεων Μητροπολιτικού Χαρακτήρα για την Αττική», της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του νόμου αυτού, ως εξής:

«5. Οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση – ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αξιοποιώντας πλεονεκτήματα της θέσης λόγω γειτνίασης με το λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:

α) Δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής. Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση χρήσεων, αυτού του χαρακτήρα, άμεσα συνδεδεμένων με τη λειτουργία του αστικού ιστού και στην χωροθέτηση συμπληρωματικών χρήσεων της αναψυχής προς το θαλάσσιο μέτωπο.

β) Εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων για κοινόχρηστες χρήσεις και χρήσεις αναψυχής στην κατεύθυνση αποκατάστασης της συνέχειας μεταξύ γειτονικής ενδοχώρας και παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία εκτεταμένου πάρκου κοινόχρηστου πρασίνου, που θα προκύψει στο μεγαλύτερο ποσοστό από την εφαρμογή εργαλείων πολιτικής γης και εισφορών, όπως αυτά θα καθοριστούν από την πολεοδομική μελέτη ανάπλασης που θα εκπονηθεί από το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Η χρήση αναψυχής θα εφαρμοστεί μετά την εξειδίκευση της από την πολεοδομική μελέτη. Ο μέγιστος συντελεστής δόμησης που είναι δυνατόν να καθοριστεί από την πολεοδομική μελέτη ορίζεται σε 0,15 επί της συνολικής έκτασης.

γ) Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας με επανάχρησή τους με συμβατές στις ανωτέρω χρήσεις δραστηριότητες, οι οποίες θα ανάγονται στην ιστορικότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.

δ) Εξασφάλιση αποτελεσματικής προσπέλασης με μέσα σταθερής τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά, αλλά και για τη σύνδεση της περιοχής με το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας».

2. Η περίπτωση (ε) της παραγράφου Α.2 της υπ’ αριθμ. 20422/15-4-2014 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Έγκριση τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ( ΓΠΣ) της δημοτικής ενότητας Κερατσινίου του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ( Ν. Αττικής )» (ΦΕΚ ΑΑΠ 142) αντικαθίσταται ως εξής:

«ε. Τον καθορισμό Περιοχής Ανάπλασης και Ειδικής Παρέμβασης Μητροπολιτικού Χαρακτήρα της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του ν.4277/2014, όπως ισχύει, ως πόλου υπερτοπικής εμβέλειας, επιφάνειας 640 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής, με προτεινόμενο συντελεστή δόμησης 0,15 στο σύνολο της έκτασης, όπως η περιοχή φαίνεται στο χάρτη Π-1 σε κλίμακα 1:10.000, ο οποίος δημοσιεύεται με την παρούσα ρύθμιση και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η πρώην λιμενοβιομηχανική ζώνη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, δηλαδή η ευρύτερη παραλιακή περιοχή γύρω από το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων, που βρίσκεται μεταξύ του επιβατικού και εμπορικού λιμένα του Πειραιά, αποτελεί μία ζωτικής σημασίας από άποψη θέσης, περιοχή για τον δυτικό Πειραιά και ειδικότερα, για το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Η περιοχή αυτή που αποτελούσε στο παρελθόν μια βασική βιομηχανική ζώνη για την περιοχή του Πειραιά είναι σήμερα ανενεργή βιομηχανικά, τα περισσότερα βιομηχανικά κτίρια έχουν κατεδαφιστεί και εμφανίζει σημαντικά προβλήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Οι ισχύουσες διατάξεις υποβαθμίζουν σημαντικά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής του δυτικού Πειραιά και ταυτόχρονα του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι συνολικές χρήσεις γης που είχαν προσδιοριστεί για τη συγκεκριμένη περιοχή υποβάθμιζαν έτι περαιτέρω με χρήσεις βιομηχανικές, μεταποιητικές κλπ αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να στοχεύουν στην βελτίωση της επιβεβαρυμμένης ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η περιοχή αυτή προβλέπεται πλέον ως περιοχή στρατηγικής παρέμβασης για την ποιοτική αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, όσο και για το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας περιβάλλοντος και υποδομών, κύριων λειτουργιών, καθώς και διεξόδου αναψυχής προς το θαλάσσιο μέτωπο.

Συγκεκριμένα, προτείνονται χρήσεις αναψυχής, καθώς και χώροι αστικού πρασίνου, εμπλουτισμένες με εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, οι οποίες θα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τόσο τις ανάγκες του εν λόγω δήμου, όσο και τις ανάγκες του δυτικού Πειραιά.

Επίσης προτείνεται η πολεοδόμηση της περιοχής, ώστε να υπαχθεί στις διατάξεις εισφορών σε γη και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι και αναγκαίοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, που θα καθοριστούν από την πολεοδομική μελέτη.

Οι χρήσεις θα εξειδικευτούν από την πολεοδομική μελέτη ανάπλασης, η οποία θα εκπονηθεί από το δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Ταυτόχρονα με την παρούσα διάταξη προσαρμόζεται, αντίστοιχα, η σχετική διάταξη της τροποποίησης του ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Κερατσινίου – Δραπετσώνας ( υπ’ αριθμ. 20422/2014 ΦΕΚ ΑΑΠ 142). Η προτεινόμενη ρύθμιση στο σύνολο της τυγχάνει της στήριξης του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, για την επεξεργασία της οποίας ο Δήμος συνέβαλε ουσιωδώς και το δημοτικό του Συμβούλιο την ενέκρινε με την υπ’ αριθμόν 70/2015 απόφασή του. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι την εν λόγω ρύθμιση στηρίζει και ψήφισε ο Δήμος Πειραιά και όλοι οι δήμοι της Β’ Περιφέρειας Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας, γεγονός που αναδεικνύει την ευρύτατη κοινωνική αποδοχή της ρύθμισης.

Οι Διατάξεις που αντικαθιστά η τροπολογία για την ανάπλαση της περιοχής της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου H παράγραφος 5 του τμήματος του Παραρτήματος IV του ν.4277/2014 «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» (Α’ 156), η οποία αντικαθίσταται με την τροπολογία για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της περιοχής της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου (πρώην Λιπάσματα), έχει ως εξής:

5. Παρέμβαση πολεοδομικής ανασυγκρότησης, οργανωμένη πολεοδομική ανάπτυξη, στη Λιμενοβιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας – Κερατσινίου αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της θέσης λόγω γειτνίασης με τον Λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:

α) Δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του Δυτικού Πειραιά, με χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας, υπηρεσιών, μεταποίησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής, τουρισμού και κατοικίας. Έμφαση αποδίδεται στην ενίσχυση χρήσεων άμεσα συνδεδεμένων με τις λιμενικές δραστηριότητες και στη χωροθέτηση χρήσεων συμπληρωματικών ως προς τη Λιμενική Ζώνη.

β) Εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων στην κατεύθυνση αποκατάστασης της συνέχειας μεταξύ γειτονικής ενδοχώρας και παραλιακού μετώπου, με τη δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων χώρων και εκτεταμένου Πάρκου Κοινόχρηστου Πρασίνου, που θα προκύψει με την εφαρμογή εργαλείων πολιτικής γης, όπως των εισφορών γης στις εντασσόμενες περιοχές και του θεσμού της πολεοδομικής αναμόρφωσης (άρθρο 15 του νόμου 2508/1997) στις εντός σχεδίου περιοχές,

γ) Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας με επανάχρησή τους με συμβατές δραστηριότητες.

δ) Οργανωμένη πολεοδομική ανάπτυξη περιορισμένης πυκνότητας και χαμηλού μέσου συντελεστή δόμησης, με ενσωμάτωση εφαρμογών βιοκλιματικού σχεδιασμού στα κτήρια και το δημόσιο χώρο, που θα εγγυάται την αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

ε) Εξασφάλιση αποτελεσματικής προσπέλασης με μέσα σταθερής τροχιάς και σε συνέχεια με την εξυπηρέτηση της λιμενικής ζώνης του Πειραιά.

φωτογραφία: "λιπάσματα"

27.4.15

Λογιστικός έλεγχος για το δημόσιο χρέος...

Ερίκ Τουσέν: «Κανείς δεν φανταζόταν ότι μια κυβέρνηση ενάντια στη λιτότητα θα κάνει λογιστικό έλεγχο».

 Ο γάλλος οικονομολόγος Ερίκ Τουσέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), μιλά στο βασκικό περιοδικό Gara για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαγάγει λογιστικό έλεγχο για το δημόσιο χρέος.

Μετάφραση: Δημήτρης Γκιβίσης

Πηγή: Gara

Αναδημοσίευση από: Left.gr


Ποια είναι η εντολή που σας δόθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο;

Η απόφαση για τη δημιουργία επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Κανένα κοινοβούλιο, κανένα θεσμικό όργανο κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρώπης δεν έχει πάρει τέτοια πρωτοβουλία μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή είναι πολύ σημαντική, επειδή υπάρχει μια μεγάλη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την παρατυπία και την παρανομία μέρους του χρέους. Όμως δεν υπήρχαν ισχυρά επιχειρήματα που να βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, με έλεγχο των δημόσιων λογαριασμών, καθώς και μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των δημόσιων οικονομικών και τις σχέσεις τους με την ιδιωτική χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα υπάρχει μια έλλειψη επιχειρηματολογίας στην οποία να στηριχθούν οι σχετικές κυρίαρχες αποφάσεις σε σχέση με τον προσδιορισμό αυτού του είδους της παρατυπίας και της παρανομίας. Εμείς δεν θα προβούμε σε συστάσεις προς την κυβέρνηση σχετικά με τη στρατηγική της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μέρος της αποστολής μας. Αλλά με βάση τα ευρήματά μας, οι αρχές μπορούν να λάβουν κυρίαρχες αποφάσεις που να στηρίζονται σε επιχειρήματα του ελληνικού και του διεθνούς δικαίου για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές.

Να κάνουμε αποσαφήνιση αυτών των εννοιών για το χρέος: παράνομο, απεχθές, και μη βιώσιμο.

Ένα παράνομο χρέος έχει συναφθεί ενάντια στο γενικό συμφέρον του πληθυσμού. Για παράδειγμα, τα χρέη που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των φορολογικών απαλλαγών σε μια μειοψηφία. Μπορούμε επίσης να εξετάσουμε ως παράνομο χρέος και αυτό που ευνοεί τις ιδιωτικές τράπεζες που ευθύνονται για την κρίση, όπως μια σύμβαση για την διάσωση των τραπεζών. Ένα χρέος είναι παράνομο όταν έχει συναφθεί χωρίς την τήρηση των νομικών διατάξεων που ισχύουν σε ένα κράτος, ή σε μια οικονομική ή πολιτική περιοχή όπως η ευρωζώνη και η Ε. Ε. Στην περίπτωση της Ελλάδας, θα αναλύσουμε αν τηρήθηκε το Σύνταγμα όταν υπογράφηκαν το μνημόνιο και το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 και η αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, και αν το ΔΝΤ σεβάστηκε τους κανόνες που τηρούνται στην Ε. Ε. όταν χορηγούσε πιστώσεις στην Ελλάδα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε την νομιμότητα από την άποψη των διεθνών συνθηκών που διασφαλίζουν την άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δηλαδή, αν δεν τηρήθηκαν οι συμβάσεις που προστατεύουν τους πολίτες και σχετίζονται με θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, η δημόσια υγεία, οι αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, η συνταξιοδότηση, κλπ. Εάν αυτό συνέβαινε, τότε μιλάμε για το παράνομο και το απεχθές. Και φτάνω στο σημείο της μη βιωσιμότητας. Δεν μιλάμε για τη βιωσιμότητα με οικονομικούς όρους. Ένα μη βιώσιμο χρέος είναι εκείνο του οποίου η επιστροφή αποτρέπει την κυβέρνηση από το να εγγυηθεί ένα κοινωνικό κράτος για τους πολίτες και την ικανοποίηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Ποιους θα καλέσετε για να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής;

Θα καλέσουμε, μεταξύ άλλων, τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τότε διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΝΤ, που σε συνεργασία με την Goldman Sachs συμμετείχε στο «μακιγιάζ» των λογαριασμών στην Ελλάδα. Επίσης, τον βραζιλιάνο εκπρόσωπο στο ΔΝΤ, Πάουλο Noguera Μπατίστα, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση δανεισμού του Ταμείου στην Ελλάδα ελήφθη υπό την πίεση της Άνγκελα Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί, καθώς και γαλλικών και γερμανικών τραπεζών που απαίτησαν την «δημόσια διάσωση». Υπήρχαν στοιχεία που δείχνουν μια συζήτηση που γινόταν στο ΔΝΤ, στην οποία διάφοροι εκτελεστικοί διευθυντές είπαν: «Πρέπει να προβούμε σε διαγραφή του χρέους στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το χρέος τώρα (αυτό ήταν το 2010), επειδή η χορήγηση πίστωσης θα δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει». Αποδεικνύεται ότι το ΔΝΤ μπορεί να χορηγήσει πίστωση μόνο σε ένα μέλος, αν είναι δομικά βιώσιμη η αποπληρωμή του χρέους. Και τι έγινε; Οι εκπρόσωποι της Γαλλίας και της Γερμανίας, υποστηριζόμενοι από άλλες χώρες της ευρωζώνης, δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα κούρεμα, αφού πρόκειται για ένα κόστος για τις τράπεζες, γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές…Στη συνέχεια, οι ιδιώτες πιστωτές που έχει ήδη χρεωθεί την ποσόστωση των ελληνικών ομολόγων πούλησαν αυτούς τους τίτλους στην δευτερογενή αγορά σε άλλες τράπεζες. Και έτσι, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες εγκατέλειψαν την αγορά του ελληνικού χρέους. Έπειτα, το 2012, έκαναν την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά εκείνοι που επηρεάστηκαν δεν ήταν οι τραπεζίτες. Τώρα ήταν, για παράδειγμα, οι κυπριακές τράπεζες, οι οποίες είχε αγοράσει από τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες τους ελληνικούς τίτλους νομίζοντας ότι ήταν μια καλή συμφωνία. Και αυτό προκάλεσε την κρίση στην Κύπρο.

Είναι αυτό συμβατό με τις διαπραγματεύσεις του χρέους μεταξύ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Φυσικά και είναι συμβατό. Εδώ υπάρχει και ένα είδος ειρωνείας της ιστορίας, που είναι η εξής: τον Μάιο του 2013 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέδωσε έναν κανονισμό για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής, όπως την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία. Ο κανονισμός 472 είναι εξαιρετικά δύσκολος για την κηδεμονία των οικονομιών των χωρών στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής βοήθειας. Το άρθρο 7.9 λέει ότι μια χώρα υπό διαρθρωτική προσαρμογή θα πρέπει να προβεί σε λεπτομερή λογιστικό έλεγχο για να εξηγήσει πώς το χρέος της αυξήθηκε σε ένα μη βιώσιμο επίπεδο και να εντοπιστούν τυχόν ανωμαλίες. Τι κάνει η Ελλάδα με την δημιουργία της επιτροπής λογιστικού ελέγχου; Εφαρμόζει αυτόν τον κανονισμό, ο οποίος για μένα είναι άδικος, αλλά υπάρχει. Όταν εγκρίθηκε βέβαια, δεν φαντάστηκαν ότι μια κυβέρνηση της αντι-λιτότητας θα διενήργησε έλεγχο του χρέους, σκέφτηκαν άλλα σενάρια. Αλλά μερικές φορές, αυτό το είδος των απροσδόκητων καταστάσεων επιτρέπει σε μια κυβέρνηση και της δίνει το δικαίωμα να στηρίξει ένα σημαντικό γεγονός. Σε αυτήν την περίπτωση, μια δημοκρατική και στοιχειώδη πράξη.

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο από καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση;

Νομίζω ότι αυτό πρέπει να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υπεύθυνη για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού. Γιατί δεν το απαιτούσε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά; γιατί δεν υποχρέωσε σε έλεγχο τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο στην Πορτογαλία; Γιατί δεν υποχρέωσε την Κύπρο; Δεν ήθελαν και δεν θέλουν να γίνουν οι έλεγχοι του χρέους.

Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να ανατραπεί η κοινωνικοποίηση του ιδιωτικού χρέους; Να αναγκαστούν οι τράπεζες να πληρώσουν;

Θα μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό για τη διαγραφή του χρέους, ίσως με μια συμβολή σε ένα ειδικό ταμείο. Αν η ερώτηση είναι το ποιος κατέχει το χρέος των κρατών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η απάντηση είναι ότι οι τράπεζες είναι οι μεγάλες πιστωτές. Στην περίπτωση της Ισπανίας, οι κάτοχοι του δημόσιου χρέους είναι οι εγχώριες και οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες. Στην περίπτωση της Ελλάδα, οι πιστωτές του δημόσιου τομέα είναι μια υπόθεση που θα περιέγραφα ως εξαιρετική, μαζί με εκείνες της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Μπορείτε να τεκμηριώσετε με σαφήνεια πού έχουν πάει τα δάνεια προς την Ελλάδα;

Είμαι απολύτως σίγουρος, γιατί υπάρχουν πολύ σαφείς δηλώσεις σχετικά με αυτό, ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έλαβε για να κάνει τις πληρωμές προς τις τράπεζες. Τα χρήματα που έμειναν στην Ελλάδα ήταν ελάχιστα. Θα φανεί και με τον έλεγχο, αν και είναι ήδη καλά τεκμηριωμένο, ότι μεταξύ του 2010 και του 2012 πληρώθηκαν τεράστια ποσά για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ήταν σε μεγάλο βαθμό θυγατρικές γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.

Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό έξω από την Ελλάδα;

Μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για άλλους λαούς. Υπάρχει μεγάλη ελπίδα για τους λαούς της Ευρώπης για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Εάν η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα πετύχει να εξασφαλίσει στους πολίτες της την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την Ε. Ε. και για τους λαούς της Ευρώπης. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι είναι τόσο αυστηρή όσο και εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ, όταν μιλάει με τις ελληνικές αρχές. Είναι προφανές ότι ο Ραχόι, ίσως περισσότερο από άλλους, θέλει να δει την αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει τους Ισπανούς ότι μια έξοδος από την πολιτική της λιτότητας τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατη, είναι αδιανόητη στην Ισπανία. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε υποστήριξή προς τον ελληνικό λαό, και έχει μεγάλη σημασία αυτή η εμπειρία να είναι επιτυχής.

25.4.15

Δεν έφτανε η μίζα ως εκεί πάνω;;;

Φέτος είδαμε ιδιωτικά συνεργέια να κόβουν ή να κλαδεύουν δέντρα στην πόλη μας ουκ ολίγες φορές...

Βέβαια την βρώμικη δουλεία, (λέγε την παράνομη!) την έκαναν τα συνερχεία του Δήμου Κορυδαλλού με φυσική παρουσία Προισταμένων και τη γαράρα της Ελληνικής Αστυνομίας παρά τις επώνυμες καταγγελείες...

Μην ξεχάσουμε γι αλλή μία φορά και την γαργάρα του σωματείου εργαζομένων του Δήμου μας που έχει εργολαβία στο να βγάζει ανακοινώσεις με τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου και μετά να τις παίρνει πίσω....

Κοπήκαν τα χαμηλότερα δέντρα και αφεθήκαν τα πιο υψηλά;;;

Αν υπήρχε κίνδυνος από χαμηλά δέντρα τότε από τα υψηλά δεν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος;;; Εκτός κι αν κοπήκαν για πλάκα και μόνο και μόνο για να προσφέρουμε έργασια και δημόσιο χρήμα σε ένα ιδιωτικό συνεργείο που δεν είχε τα μηχανήματα να φτάσει ως έκει πάνω που βρίσκονταν τα δέντρα της δουλειάς που πήρε από τον Δήμο Κορυδαλλού;;;

Υ.Γ. και λίγο φυσική, κόβοντας οτιδήποτε χαμηλα και αφήνοντας πάνω κλαδιά και βάρος αυξάνεται το ύψος του κέντρου βάρους με αποτέλεσμα την ευκολότερη ανατροπή... κι επειδή ζώα, άλλο δέντρα κόψατε, κι άλλο έπεσε καθώς ήταν σάπιο πάρτε αλλιώς. . . .  

20.4.15

Lets talk XA....

Φωτογραφία του Μ. Λώλου, από την δίκη της 20.4.15

Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα


JailGoldenDawn Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος 


ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Φωτογραφική κάλυψη της δίκης από τον Μάριο Λώλο...

Αναβολή της δίκης για 7 Μαίου και εξέταση αλλαγής χώρου...

Η δίκη, ως πιθανόν αναμενόμενο, διεκόπη για τις 7 Μαίου καθώς ο κατηγορούμενος Παπαβασιλείου δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης, έτσι υπάρχει μία καλή δικαιολογία για την αναβολή ώστε να μελέτησει ο δικηγόρος του την δικογραφία.

Επίσης η εισαγγελέας της έδρας, δήλωσε, ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής της απόλυτα ακατάλληλης αιθουσας. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε εκτός απο την εξέταση να προβούν στην πράξη της αλλαγής της καθώς ήδη σήμερα υπήρξε επίθεση με σιδερογροθιές σε μάρτυρα κατηγορίας και της συνοδού του έξω από τον περιβάλλοντα χώρο της δίκης (φωτό Δρομογράφος) και νοσηλεύονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας....

Δευτέρα 20.4.15, μία πόλη στα κάγκελα...






Σιγά μην κλάψω- Παύλος Φύσσας

Ο 34χρονος Killah P, ή κατά κόσμον Παύλος Φύσσας, που δολοφονήθηκε ξημερώματα στην Αμφιάλη, είχε τραγουδήσει ένα τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα με το δικό του τρόπο ένα τραγούδι «Σιγά μη κλάψω». Λέει σ' ένα σημείο το τραγούδι: "Κι όσοι μ' απείλησαν με πίσω μαχαιριές, πρέπει να ξέρουν, τους περιμένω...σιγά μη φοβηθώ"...


Ούτε για ΦΑΡΣΑ: διάλεξαν την επέτειο της γέννησης του Χίτλερ για την δίκη της ΧΑ.

Ο Αδόλφος Χίτλερ (γερμ. Adolf Hitler, προσωνυμία Φύρερ Führer [Ηγέτης] γεννήθηκε στις:

20 Απριλίου 1889 

Και ναι, την επέτειο της γέννησης του Χιτλερ, 20 Απριλίου, διάλεξε η δικαιοσύνη για την δίκη της ΧΑ (που όπως βλέπουμε παρακάτω δεν έχουν αφήσει ναζιστική σβάστικα για σβάστικα) στον Κορυδαλλό, ενώ η επομένη, 21 Απριλίου, είναι επέτειος για τους νοσταλγούς....

Τι να πει κανείς εδώ, αστοχία ή ευστοχία;;;

Δήμος Κορυδαλλού και φυλακές:
Ένας γολγοθάς προσωπικής προβολής

το 2009 ο Δήμος Κορυδαλλού έσυρε τα παιδάκια των δημοτικών σχολείων της πόλης σε μέγα κίνδυνο στις φυλακές.... σήμερα ευτυχώς υπό το πρίσμα πάλι τις προσωπικής φιλοδοξίας και προβολής τους λειτουργούν στην αντίθετη πλευρά και κλείνουν τα σχολεία της πόλης...
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009:
Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν με τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Κορυδαλλού έξω από τις Φυλακές όπου ο Δήμος Κορυδαλλού (φυσικά έχει κατεβάσει τα σχετικά link  της ιστοσελίδας που πληρώνουμε οι Κορυδαλλιώτες μπας και αποφύσει τη  ρόμπα...) και οι μαθητές διαμαρτυρίθηκαν για τις φυλακές στη πόλη.
Δευτέρα 20 Απριλίου 2015:
Κλειστά τα σχολεία του Κορυδαλλού για την ασφάλεια των μαθητών....

Με τον ίδιο Δήμαρχο και Διοίκηση στον Δήμο Κορυδαλλού και το 2009 και το 2015 τι λέτε  ότι συμβαίνει;;; Άχρηστοι ή ανίκανοι;;;

Πόσες αντίστοιχες δίκες έχουν γίνει όλα αυτά τα 6 χρόνια δίχως κιχ από τον Δήμαρχο και την Ένωση Γονέων;;; Γαργάρες... ομαδικές και τώρα ευκαιρια για προβολή!!!

Βέβαια, είχε υπάρχξει κρούση κόδωνα κινδύνου, αλλά μπρος στη προβολή τι ναι η ασφάλεια των παιδιών;;;

Ακολουθεί δημόσια επιστολή της 24/11/2009!!!

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να στρέψει την δημοσιότητα πάνω του καλεί τα παιδάκια των δημοτικών σχολείων της πόλης να σχηματίσουν παιδική αλυσίδα γύρω από τις φυλακές της πόλης την 26.ΙΙ.09.

Παράλληλα ο Δήμος ζητά από του γονείς να υπογράψουν από πριν Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή τον παιδιών στην παράτολμη και πολύ επικίνδυνη, για εμένα τουλάχιστον, αυτή ιδέα αφού γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που υπάρχουν.

Την στιγμή που όλοι διαχρονικά ζητάμε να απομακρυνθούν οι φυλακές από την πόλη διότι η ύπαρξη τους εγκυμονεί συνεχείς και καθημερινούς κίνδυνους, ο Δήμαρχος κι ο Δήμος θέλουν να πάνε τα παιδάκια του δημοτικού «βόλτα» εκεί.

Δηλαδή τι; Κατά τον Δήμαρχο & τον Δήμο οι φυλακές είναι τόσο ασφαλείς που τα παιδάκια μπορούν να βρεθούν εκεί με ασφάλεια;

Φοβάμαι πως η παρουσία των παιδιών εκεί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όπως πιθανότητα απόπειρας ομηρίας και ανταλλαγής εκτός πολλών άλλων.

Δήμαρχε, την ανθρώπινη αλυσίδα να την κάνεις εσύ με τους Δημοτικούς σύμβουλους και με όλους εμάς που θα σταθούμε δίπλα σου, μαζί σου.

Τα παιδάκια δεν είναι ούτε για τηλεοπτική εκμετάλλευση ούτε σάκος του box.

Κορυδαλλός, 24.ΙΙ.2009 
Κρούπης Ηλίας

500 στρέμματα αποκλεισμένα στην καρδιά της πόλης...

Από το βράδυ της Κυριακής έχουν περικυκλωθεί πάνω από 500 στρέμματα στηνν καρδιά της πόλης του Κορυδαλλού...
 Περιπολικά, κάδοι απορριμμάτων και κορδέλες συνθέτουν τον τρόπο αποκλεισμού της καρδιάς της πόλης από την υπόλοιπη....
  
Για άλλη μία φορά η πόλη κομμένη στη μέση....
Υ.Γ. το πρωί στις 09:00 ξεκινάει και πρέπει να ξεκινήσει η δίκη της ΧΑ, θεωρούμε αυτονόητο ότι η έδρα θα πάρει απόφαση για την συνέχιση της δίκης αλλού και μακριά από τον Κορυδαλλό...

17.4.15

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού στις οχτώ το πρωΐ.

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού στις οχτώ το πρωΐ.

"Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη" STOP TTIP CETA TISA


Σαββάτο 18 Απριλίου, 11:30 "Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη" | STOP TTIP CETA TISA | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν

Διαβάστε ΕΔΩ την Ανοιχτή Επιστολή προς τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της χώρας μας [εκτός Χ.Α.]

16.4.15

η ΣΙΩΠΗ δεν είναι ΧΡΥΣΟΣ...

οι Φίλοι της Φύσης για το ΟΧΙ στην εξόρυξη ΧΡΥΣΟΥ στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

14.4.15

Τρομάξαμε!


Από τον πιτσιρίκο: Για άλλη μια φορά επιχειρείται μέσω του διεθνούς τύπου η τρομοκράτηση και η διασπορά καταστροφολογικών σεναρίων για την Ελλάδα.

Όπως ακριβώς συμβαίνει από τότε που εκλέχθηκε αυτή η κυβέρνηση, τις παραμονές κάθε σημαντικής ημερομηνίας των επιχειρούμενων «διαπραγματεύσεων».

(Αγαπητέ Jo Di, αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, κάτι φυλλάδες τύπου Bild θα βάλουν λουκέτο. Πάντως, ένα από τα καλά της χρεοκοπίας της χώρας είναι πως διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν φασιστικές, ρατσιστικές και εμετικές φυλλάδες σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Και αν κρίνουμε από τα πολλά φύλλα που πουλάνε, καταλαβαίνουμε πολλά και για πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωρών. Άντε, να την κάνουμε από αυτό το θλιβερό μαγαζί γιατί βρόμισε και θα κολλήσουμε καμιά αρρώστια.)

12.4.15

Οι θρησκείες θα αφανίσουν τον άνθρωπο.

Ηχητικό απόσπασμα από το τελευταίο μάθημα του Δημήτρη Λιαντίνη προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαράσλειου Διδασκαλείου.

11.4.15

Λιαντίνης - Ελληνισμός και Χριστιανισμός

Απόσπασμα από ηχογραφημένο μάθημα του Λιαντίνη προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαράσλειου Διδασκαλείου στις 7/4/1998.

10.4.15

9.4.15

βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογράφουν υπέρ της αποφυλάκισης από τον κορυδαλλό, του...

7 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογράφουν υπέρ της αποφυλάκισης του, Σάββα Ξηρού;;; ...συγγνώμη του Στυλιανού Παττακού ήθελα να πω...

Η υπογραφή του τότε βουλευτή και μετά Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Παπανικολάου, είναι... σίγουρα προφητική! Να ήξερε κάτι όταν ζητούσε αποφυλάκιση υπό όρους ώστε να υπάρξει το "δεδικασμένο" στο μέλλον;;;

Αλλά και ο με Γερμανικό όνομα, Φράνς Τσαγκάρης;;; Ο οποίος υπήρξε και σφόδρα πολέμιος της ανέγερσης του αγάλματος του Αρη στη Λαμία. Λέγεται πως ο πατέρας του Φρανς ήταν σπουδαγμένος στη Γερμανία και την περίοδο της κατοχής είχε μαιευτική κλινική στη Λαμία και ήταν και διερμηνέας των Γερμανών.

Δεν θυμάμε καλά, αλλά ο Πέτρος όταν υπήρξε Υφ. Πολιτισμού είχε αφαιρέσει ντοκουμάντα από το μουσείο στα Καλάβρυτα;;; Ίσως και να μην έγινα έτσι, αλλά σίγουρα κάτι κοιλαδογέφυρες πέφτουν στην Πελοπόννησο ενώ άλλοι δρόμοι βουλιάξαν στους τρεις μήνες από την παράδοση τους (μοιάζει με στείο έτσι;;;) και άλλοι δεν έγιναν ποτέ (Βλέπε εδώ...) αλλά τα λεφτά πολλά....

Υ.Γ. κάποιοι μάλιστα "βάζουν και στοίχημα" τις ημέρες του Πάσχα...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων

8.4.15

Αντιφασιστική συγκέντρωση,
20 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού στις οχτώ το πρωΐ.

7.4.15

«Το πολιτικό κατεστημένο ξέπλενε για χρόνια την Χρυσή Αυγή»

Ο Αυγουστίνος Ζενάκος, υπεύθυνος σύνταξης του UNFOLLOW αναλύει στο Κόκκινο την ιστορία της Χρυσής Αυγής, την αντιμετώπισή της από τα ΜΜΕ, αλλά και τη σχέση της με τις κυβερνήσεις της κρίσης.

Ενόψει της δίκης της νεοναζιστικής συμμορίας που ξεκινά στις 20 Απριλίου, το UNFOLLOW δημοσιεύει ελεύθερα online όλα τα σχετικά κείμενα που δημοσιεύτηκαν στην έντυπη έκδοσή του, όλο το διάστημα που κυκλοφορεί το περιοδικό.

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού στις οχτώ το πρωί.

6.4.15

Δημήτρης Ψαρράς -Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη

Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μ. Τρίτη 7/4: «Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής», στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλητές στο ακτίφ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι Δημήτρης Ψαρράς και Δημοσθένης Παπαδάτος
Την Μ.Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 18.00 στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (Θεμιστοκλέους 52) θα πραγματοποιηθεί ακτίφ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου, με τίτλο "Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής".

Ομιλητές:
Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος στην Εφ. Συντακτών
και Δημοσθένης Παπαδάτος, συντονιστής του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως αναφέρει το κάλεσμα (εδώ το event στο facebook):

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι ούτε ο Φύσσας, ούτε ο «αφανής» Σαχτζάτ Λουκμάν, ούτε κανένα από τα αναρίθμητα θύματα της οργάνωσης θα δικαιωθούν με μία (αναγκαία και δίκαιη) καταδικαστική απόφαση.

Γιατί η αλήθεια είναι, ότι ο ελληνικός φασισμός ήταν εδώ από παλιά, σε διάφορες μορφές: Στο σεξισμό, στο ρατσισμό, στο bullying, στο μίσος για τους εργαζόμενους, στον εθνικισμό των περήφανων οϋκάδων, στο μιλιταρισμό και γιγαντώθηκε μέσα από τις πολιτικές της λιτότητας.

Ωστόσο, στις 20 Απρίλη να κάνουμε ένα πρώτο βήμα. Η πρώτη φορά, που η φασιστική συμμορία σέρνεται ως τέτοια μπροστά στα δικαστήρια, πρέπει να σφραγιστεί από το δικό μας μαχητικό παρόν.

Να μην επιβληθεί ο νόμος του φόβου.
Να καταδικάσουμε την εγκληματική οργάνωση.
Να μην αφήσουμε χώρο στο φασισμό.

Υ.Γ. Άκου Κορυδαλλιωτάκο, κάποιους οφελεί να μην γίνει η δική...

Οι Χρυσαυγίτες ονειρεύονται αναβολή της δίκης επ’ αόριστον

Οι Χρυσαυγίτες, αν και δεν κάνανε καμία νομική ενέργεια για τη μη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού (δηλαδή βαθιά μέσα στην ασφάλεια του κράτους), ελπίζουν τώρα ότι θα υπάρξει αναβολή της δίκης… επ’ αόριστον.

Ενδεικτικός ο διάλογος στην τελευταία διαδικτυακή τους εκπομπή. Κάθε σχεδιασμός που συνδέει την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης από τις φυλακές του Κορυδαλλού στο Εφετείο με οποιαδήποτε “αναβολή επ’ αόριστον” εξυπηρετεί τα συμφέροντα των νεοναζιστών. Γι’ αυτό το λόγο, επαναλαμβάνουμε τα όσα έχουμε γράψει: “Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαρτήσει την “προετοιμασία μιας εναλλακτικής λύσης” από το αίτημα για τη μη-διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο: το αίτημα είναι πασίγνωστο και διατυπωμένο, θα επαναληφθεί δε και στο ακροατήριο. Όπως επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της έναρξης εκδίκασης της υπόθεσης εν όσω προετοιμάζεται και ολοκληρώνεται η όποια “εναλλακτική λύση” από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεν μπορεί βέβαια να είναι άλλη από κάποιον χώρο στο Εφετείο της Αθήνας.

Η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί στα δικαστήρια και όχι στις φυλακές, εν προκειμένω στις φυλακές Κορυδαλλού. Αλλά, για τον σκοπό αυτό, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την πολιτική αγωγή και, είμαστε βέβαιοι, και από το αντιφασιστικό κίνημα και τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία που κινητοποιείται για την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών.”

Ούτε για ΦΑΡΣΑ: διάλεξαν την επέτειο της γέννησης του Χίτλερ για την δίκη της ΧΑ.

Ο Αδόλφος Χίτλερ (γερμ. Adolf Hitler, προσωνυμία Φύρερ Führer [Ηγέτης] γεννήθηκε στις:

20 Απριλίου 1889 

Και ναι, την επέτειο της γέννησης του Χιτλερ, 20 Απριλίου, διάλεξε η δικαιοσύνη για την δίκη της ΧΑ (που όπως βλέπουμε παρακάτω δεν έχουν αφήσει ναζιστική σβάστικα για σβάστικα) στον Κορυδαλλό, ενώ η επομένη, 21 Απριλίου, είναι επέτειος για τους νοσταλγούς....

Τι να πει κανείς εδώ, αστοχία ή ευστοχία;;;

5.4.15

Αγώνας στη Δραπετσώνα για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,
σε θάψιμο στον Κορυδαλλό το Αθλητικό Κέντρο!!!

Κυριακή, 5/4/15, συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου από τις 9 το πρωί στον Υδατόπυργο της Δραπετσώνας (Εθνικής Αντιστάσεως & Γρηγορίου Λαμπράκη), ενώ στις 11 το πρωί διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας για την λειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελειοειδών από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.
 «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και ας μας απειλήσουν όσο θέλουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε «Οι άνθρωποι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου πλήρωσαν με τη ζωή τους και την βιομηχανική ανάπτυξη του Πειραιά και την ερημοποίηση της βιομηχανικής ζώνης. Είναι καιρός αυτή η περιοχή ν’ αξιοποιηθεί προς όφελος αυτών των ανθρώπων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με χρήσεις κοινωνικής ωφέλειας που θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».
Χθες, Σαββάτο, την πρώτη ημέρα δράσης στα πρώην Λιπάσματα της Δραπετσώνας, τους κατοίκους και την δημοτική αρχή της πόλης «υποδέχθηκε» υπάλληλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Α.Ε, ο οποίος ξερίζωνε τα δέντρα και προσπαθούσε με τραμπουκισμούς ν’ απομακρύνει τους οδηγούς των φορτηγών που εναπόθεταν από νωρίς το πρωί χώμα για την δενδροφύτευση. Στη συνέχεια, ο εν λόγω υπάλληλος κάλεσε το Λιμενικό και την Αστυνομία, ενώ στο σημείο κατέφθασε και η δικηγόρος της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ, η οποία απαιτούσε από τις αστυνομικές αρχές να σταματήσουν τα χωματουργικά μηχανήματα....

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στο παραλιακό μέτωπο της Αντιπεριφέρειας Πειραιά στα Νότια και συγκεκριμένα στα Λιπάσματα στη Δραπετσάνα και μπράβο και πάλι μπράβο στο Δάσκαλο και Δήμαρχο της πόλης.
 
 Στον αντίποδα όμως εδώ στα ορεινά της Αντιπεριφέρειας, στα Βόρεια, στο Σχιστό Κορυδαλλού μία έκταση του Δημοσίου που απαλλοτριώθηκε με πάνω από 17.000.000,00 ΕΥΡΩ (χρήματα του χρεωμένου ελληνικού λαού) από το 2006 με 2007 δηλαδή με την ανάληψη της θέσης Δημάρχου από τον κ. Κασιμάτη για να γίνει το Αθλητικό Κέντρο έχει γίνει πεδίο κλοπής υλικών αρχικά και αμέσως μετά χωματερή!!!

Φυσικά, όλα αυτά σε μία περιφραγμένη έκταση και κλειστή για τους δημότες όπου οι πόρτες ανοίγουν για τα φορτηγά συγκεκριμένης εταιρίας. Επίσης, στις σχετικές κρίσιμες θέσεις του Δήμου Κρυδαλλού βρίσκεται διαχρονικά ο κ. Γουρδομιχάλης (επίσης και Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ)....

Αλλά εκτός από την χωματερή στην καρδιά της πόλης του Κορυδαλλού, στο επί διοίκησης Κασιμάτη διάστημα στην περιοχή του Γκαράζ του Δήμου Κορυδαλλού δίπλα από τους κάδους του Δήμου και πίσω από το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού (Διευθυντής ο κ. Γουρδομιχάλης) είδαμε και καταγράψαμε:   επεξεργασία και διακίνηση υγρών καυσίμων... και για να μην είμαστε άδικοι, λαμαρίνα υπάρχει, μπόχα του κερατα υπάρχει, αλλά για να φτάσεις εδώ μέσα υπάρχει και ο φύλακας του Δήμου πιο πριν...

Πολλά από τα φορτηγά που έχουμε καταγράψει να μπαίνοβγαίνουν στα λιπάσματα είναι τα ίδια και φυσικα της ίδιας εταιρίας με αυτά που μπαινοβγαίνουν και στην περιφραξη της χωματερής μας....

Υ.Γ. ..........