25.5.15

Τα παιδιά και τα σκατά (στα μούτρα τους)

Ακουλοθούν αηδιαστικές εικόνες, οι πρώτες από τη σελίδα του Δήμου με κονιόρδους καμαρωτούς μαζί με τους μικρούς μαθητές της πόλης μας και αληθινές φωτογραφίες του ΕΑΚ Κορυδαλού (από τον Υπ. Δημοτικό Σύμβουλο Παναρίτη Δημήτριο ) τις ημέρες των σχολικών αθλητικών εκδηλώσεων....

Υ.Γ. στο στάδιο ο Δήμος έκανε ανακαίνηση, ένα χρόνο μόλις πριν, προεκλογικά τον Απρίλιο του 2014!!!

Από το Πρώτο Βήμα στον Πρώτο Στόχο, μια Καθημερινή δρόμος

Να, λοιπόν, πως έχει το πράγμα. Θριαμβεύεις στις εκλογές και αντί να δώσεις το τελειωτικό χτύπημα, χαλαρώνεις και τους δίνεις ευκαιρία να σταθούν στα πόδια τους. Πάρε τώρα τους ραντιέρηδες της Κυριακής να σε εκβιάζουν δημόσια με πρωτοσέλιδα βγαλμένα από τις ηρωικότερες στιγμές του εκσυγχρονιστάν.

Δηλαδή, ειλικρινά: με Στουρνάρα να κάνει κουμάντο στις τράπεζες, Πανούση να κάνει κουμάντο στα σώματα ασφαλείας και Ταγματάρχη να κάνει κουμάντο στη ραδιοτηλεόραση, πιστεύεις πραγματικά ότι ελέγχεις το βαθύ κράτος των γερμανοτσολιάδων της απευθείας ανάθεσης;

Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να κυβερνήσεις όταν δύο Κυριακές πριν από αυτό που θεωρείται χρονικό σημείο μηδέν, οι μόνες εφημερίδες που σε υποστηρίζουν είναι η Αυγή, η KontraNews, το Παρόν και το Χωνί, με Έθνος, Δημοκρατία και Real απλώς να σε ανέχονται και όλους τους υπόλοιπους να σε σφάζουν με το βαμβάκι;

«Φόροι και στάση πληρωμών αντί για μεταρρυθμίσεις – Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή αλλαγών σε εργασιακό και ασφαλιστικό οδηγεί σε πολλαπλασιασμό των εισπρακτικών μέτρων», ανακοινώνει η Καθημερινή.

Η ναυαρχίδα του ομίλου που ζει με δάνεια 180 και βάλε εκατομμυρίων απαιτεί ελεύθερες απολύσεις, τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων για να μην γίνει του ΔΝΤ εδώ πέρα. Για να ενισχύσει το σενάριο η ναυαρχίδα παίζει στο πρωκτοσέλιδό της συγκινητικο θέμα για τα «βανδαλισμένα αγάλματα – μετά τη βία η στοργή», όπου σου περνάει υπογείως ότι στην Αθήνα οι πορείες διαμαρτυρίας γίνονται από τζιχαντιστες. Και κάνει λόγο για «γκρίζα ζώνη» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, «εκρηκτικό τρίγωνο Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη».

Ο πιο προσεκτικός, βέβαια, θα καταλάβει τη χοντρή παραμύθα της ναυαρχίδας, αν δώσει βάση στα πλαϊνα μονόστηλα, όπου από τη μία διαβάζουμε «Πιέσεις στον κ. Σαμαρά και από το εξωτερικό – ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» και από την άλλη «Διαπραγμάτευση και παρασκήνιο για συμφωνία σε δύο επίπεδα – Κινήσεις Τσίπρα και ρόλος Μέρκελ».

Δηλαδή, ο Σύριζας καταρρέει, η αγορά καταρρέει, το σύμπαν γαμιέται, επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί, αλλά οι δανειστές πιέζουν τον Σαμαρά και ο Τσίπρας τα έχει βρει με την Μέρκελ.

Απλά, εμείς εδώ στην Καθημερινή θέλουμε η συμφωνία να διασφαλίζει το μπαμπαγιόκο.

Το ίδιο, όλως τυχαίως, λένε με τον δικό τους τρόπο οι ραντιέρηδες και στο Βήμα.

«Στροφή ή ναυάγιο – ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία – Τελειώνουν χρόνος και χρήματα – Σε σκληρή γραμμή ο κ. Τσίπρας – “Εχθροί” Σόιμπλε, ΜΜΕ και… Ζωή»

Το Πρώτο Βήμα δίνει τα ρέστα του με τον υπέρτιτλο: «Σε συμπληγάδες ο Πρωθυπουργός μετά την ψυχρολούσια της Ρίγας». Το γάμησε και ψόφησε, όπως θα έλεγε ο λαϊκός ποιητής στους καφενέδες πέριξ της Βουλής.

Περιέργως και μάλλον συμπτωματικώς, και σ” αυτό το μαγαζί της ευθύνης παίζει θέμα «Κρας τεστ με τους σκληρούς στην Κεντρική Επιτροπή – ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΗΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ».

Το Έθνος υπογράφει γραμμάτια-τσεκούρια και μαζί με τη Real KONTRAρουν στα ίσα την Εφσύν σε καισαροπαππισμό. Οπότε τι μας μένει;

Μας μένει ο Πρώτος Στόχος. Η νεοχρυσαυγίτικη φυλλάδα του κομιστή παίζει το ρόλο του πιο σκληρού νταβατζή ανάμεσα στους σμπίρους των περιπτέρων.

«ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΕΦΙΑΛΤΗΣ – ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ με 40% υποτίμηση και μόνιμο ΔΝΤ»

Η φυλλάδα εξηγεί πως «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΕΥΡΩ = 1,40 ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ» και βλέπει «ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ – Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ – Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΔΡΑΧΜΗ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, Η… ΚΟ.ΤΑ., Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ».

Το Πρώτο Θέμα χρησιμοποίησε τη λέξη «Εφιάλτης» ως «συνώνυμη» της «ρήξης» και της «μη υποταγής».

Αυτό να το θυμάστε κάθε φορά που το χρυσαυγίτικο φυλλάδιο θα σας κάνει μαθήματα ελληνικής ιστορίας με Λιονάιντας και μηδέν-ενενήντα-τρακόσα-τρακόσα.

Ο Σύντροφος Κέιν σάς κάνει δώρο το πρωκτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος της 12ης Φεβρουαρίου 2012, ενόψει τότε συμφωνίας για το PSI.

Kαι αναρωτιέται:

Ποιος έδωσε γραμμή σε όλους αυτούς να θάβουν τη διαπραγμάτευση και να στήνουν από το πουθενά ζήτημα ρήξης εντός του ΣΥΡΙΖΑ;

πηγή: unfollow

21.5.15

ΣΟΚ, άγνωστοι έκοψαν πέυκα σε κεντρικό μέρος του Κορυδαλλού


Απίστευτο, άγνωστοι έκοψαν πέυκα απέναντι από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κορυδαλλού και το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού όπου ο Δ/ντης είναι και Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ!!!



20.5.15

Νατάσα Μποφίλιου - καλοκαίρι 2015

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, ύστερα από ένα χειμώνα αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινάει με συγκίνηση και ανυπομονησία  μια νέα πανελλαδική περιοδεία, αρχής γενομένης από μια διπλή συναυλία στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στην Αθήνα.
Ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ισορροπώντας στις δυο πτυχές της προσωπικότητας της ερμηνεύτριας - την ευαισθησία και το πάθος, στήνουν ένα φωτεινό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας στους θαυμαστές της Νατάσσας Μποφίλιου για ποιό λόγο οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν το πιο δυνατό της χαρτί.

Αγαπημένα τραγούδια του ρεπερτορίου της πιο δυναμικής τριάδας της τελευταίας δεκαετίας, όπως το “Σ’ έχω βρει και σε χάνω”, το “Εν λευκώ”, το “Μέτρημα” κ.α., ύστερα από μία σειρά πειραματικών προσεγγίσεων, επιστρέφουν στις αρχικές τους ενορχηστρώσεις, προκειμένου να συναντήσουν την απλότητα μιας νέας αφετηρίας σε μία σειρά συλλεκτικών συναυλιών.

Στο πρόγραμμα έρχονται να προστεθούν σε πρώτη παρουσίαση τα τραγούδια από τις “Πρώτες Λέξεις”, τη νέα συνεργασία της Νατάσσας με τον Σωκράτη Μάλαμα, το Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Πρόγραμμα

15  ΚΑΙ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ:  ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ  « ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

20  ΙΟΥΝΙΟΥ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ  ΦΡΟΝΤΖΟΥ

22 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ- 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

24 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΒΕΡΟΙΑ  - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

27 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΙΓΙΟ - ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΙΑΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

30 ΙΟΥΝΙΟΥ:  ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ VERDE

2 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΡΑΜΑ -  ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ

6 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΒΟΛΟΣ -  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

7 ΙΟΥΛΙΟΥ:  ΛΑΡΙΣΑ - ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

9 ΙΟΥΛΙΟΥ:ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΔΟΝ

13 ΙΟΥΛΙΟΥ:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ -  ΘΕΑΤΡΟ  ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

14 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΣΗΤΕΙΑ - ΓΗΠΕΔΟ ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟΥ

16 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΧΑΝΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-   ΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

26 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΔΑ

30 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΣΑΜΟΣ -  ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ  ΣΑΜΟΥ

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΧΑΛΚΙΔΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΧΙΟΣ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ –ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ – ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΩΚΑ

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ – AΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΤΡΑ – ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

 Οι συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου σε όλη την Ελλάδα θα έχουν 12 ευρώ εισιτήριο προπώλησης και 14 ευρώ στην είσοδο.

Οι υπόλοιπες συναυλίες Αυγούστου και Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν αρχές Ιουνίου.

Συντελεστές:
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Βιολί / Μαντολίνο: Δημήτρης Κουζής
Σχεδιασμός φώτων: Αλέξανδρος Προδρόμου
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

19.5.15

ο Χάρος κι ο Φάρος....

 Χάρος το κρατικό όχημα του Δήμου Κορυδαλλού καθώς κυκλοφορεί στην αστυνομικοκρατούμενη πόλη μας δίχως καν φανάρια... αλλά με ΜΠΛΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΑΡΟ στην οροφή αλλά μυστική Αστυνομία στο Μπρόνχ...
 
Καλά τώρα δεν  είναι και το μόνο όχημα στην πόλη που κυκλοφορεί κατά παράβαση του ΚΟΚ (Άρθο 44 κτλ...) αλλά και ως αντιποίηση Αρχής... και ΠΕΣΥΔΑΠ και Χρυσαυγίτες με φάρους και στρόμπο κυκλοφορούν κι αυτοί στον Κορυδαλλό... κι από την άλλη το ΠΡΟΠΟ ξοδεύει τα άρτια ΕΚΑΜ σε σκοπιές στη πόλη μας...

18.5.15

«Πειραιάς και Ουτοπία»
που αφορά και τους πέντε δήμους του Πειραιά.

«Πειραιάς και Ουτοπία» στις 24 Μαΐου 2015, 19.30 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου). Η έκθεση περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν τους πέντε δήμους του ευρύτερου Πειραιά.

14.5.15

Νέα Τάξη Πραγμάτων, από τη Σύρο στη Αθήνα...

ΝΤΠ. live - Πρώτη φορά με μπάντα - Αθήνα 22/05/2015 (Promo video)

13.5.15

Αδιανόητο, τη στιγμή που η ΖΩΝΗ πεθαίνει και η ανεργία στρώνει χαλί στα ΧΑ στη Β΄ Πειραιά καταστρέφουν τις τουριστικές περιοχές τις χώρας με παράνομη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη!!!

Ακολουθεί συνταρακτικό Βίντεο Ντοκουμέντο από τα "Κυθηραϊκά Νέα" όπου γίνονται ναυπηγικές εργασίες σε μεγάλο εμπορικό πλοίο με χρήση φλόγας στο τιμόνι μέσα σε τουριστική, αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά προαστατευόμενη περιοχή!!!

Άδεια εργασίας εκτός ναυπηγείου γι αύτες τις δουλειές δεν παίζει και μάλλον μιλάμε για μαύρη εργασία κι από ότι φαίνεται πρέοκειται για συνήθη και επαναλαμβανόμενη κατάσταση στη Λακωνία τη στιγμή που τη Β΄ Πειραιά τη μαστίζει η ανεργία...
κεκαλυμμένη από τη κοντινή στεριά της Ελαφονήσου εργασία με χρήση φλόγας!!!!
Εδώ, σε Κορυδαλλό, Πέραμα, Νίκαια, Δραπετσάνα και Κερατσίνι, μεγάλωσαν γενιές και γενιές δουλεύοντας στην Ναυπηγοεπικευαστική αλλά και σε Ναυπηγεία, μικρά και μεγάλα και ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι δεν έπαψε η δουλειά του εργάτη μετάλλου αλλά έχει βρέθει κάπου δίχως κανόνες και υπό αποικιοκρατικές συνθήκες τουλάχιστον....

Ποιοι είναι αυτή που στρωνουν το χαλί της ΧΑ στη περιοχή μας;;;

"κόφτης" ή αλλιώς "οξυγώνα"!!!!
Πόσο μακριά από την προπέλα αυτή μπορείνα βρίκεται ο Εισαγγελέας της Λακωνίας;;;




Ακολουθει το ρεπορτάζ:

Εργασίες αντικατάστασης ελασμάτων στην περιοχή του συστήματος πηδαλίου πλοίου στο αγκυροβόλιο της Νεάπολης Βοιών στις 31-03-2015 από οργανωμένο συνεργείο. Είναι άραγε αυτό γνωστό στον κ. Λιμενάρχη ;;;;

Έγινε αίτηση σχετική από τον πράκτορα της εταιρείας του πλοίου και εδώθη σχετική άδεια;;;;

Έχει ήδη αποφασισθεί και χαρακτηρισθεί σαν ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ η natura περιοχή του όρμου Βατίκων και δεν το γνωρίζει κανείς;;;;

Ούτε καν ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας ;;;;;
Τελικά ο όρμος των Βατίκων και η γύρω θαλάσσια περιοχή είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ μερικών ανεγκέφαλων και εγκληματούντων επαγγελματιών και φραξιών;;;;;

Είναι σε επίγνωση του Δήμου Μονεμβασίας και της Τοπικής κοινότητας Βοιών;;;

Και εάν είναι τότε πώς επιτρέπονται αυτού του είδους οι εργασίες που χρειάζεται ειδικός χώρος χαρακτηρισμένος σαν ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για την εκτέλεση τους ;;;; ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;;;;;

Ποιός ξέρει ίσως κάποιοι προτιμήσουν να κάνουν τις διακοπές τους στο Πέραμα στον Πειραιά, τουλάχιστον να γλυτώσουν και τα έξοδα της βενζίνης για να κατέβουν στην Νεάπολη η την Ελαφόνησο η τα Κύθηρα γιατί σίγουρα την ίδια βρωμιά θα βρούνε.....

που πας φορτηγάκι με τέτοιο καιρό;;;

Θάβουν την πόλη του Κορυδαλλού και τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού κάτω από τα μπάζα που τους μοιάζουν όπως η φύση τους....


Και νομίζουν πως με το να πετούν την μπάλα στην εξέδρα περί φυλακών και άλλα που έχουν λήξει από την Δευτέρα αλλά χρειάζονται μία φιέστα ακόμη και τα παιδάκια όπως πάντα για μαριονέτες μαζί με ένα γολγοθά για να ανεβούν μπροστά στην tv....

Γεμάτο μπαίνεi άδειο βγαίνει...
όπως στη φυλακή....

11.5.15

Στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής κι όχι στον Κορυδαλλό!!!

Ποίοι επιθυμούν να μην δικαστεί η ΧΑ;;;

Τελικά κέρδισε η Δημοκρατία απέναντι σε όσους όψιμα σκέφτηκαν την πόλη μας και επιδίωκαν τη μη τέλεση της δίκης της ΧΑ...

7.5.15

Το λιμάνι που θέλουμε


Η εποχή που διανύουμε αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη ανοίγει μια σειρά από συζητήσεις και επεξεργασίες για τέτοιους θεσμικούς κόμβους όπως είναι η λιμενική βιομηχανία. Τα ξένα συμφέροντα συνεχίζουν να «ενδιαφέρονται» για την «αξιοποίηση» τέτοιων στρατηγικών τομέων. Οφείλουμε κι εμείς -από την πλευρά των ανθρώπων που αγωνίζονται για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να προστατευτεί η δημόσια περιουσία-να ανοίξουμε την κουβέντα.

Πως μπορεί το λιμάνι του Πειραιά να εξυπηρετήσει τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό, για να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας; Πως μπορεί η τοπική κοινωνία να επωφεληθεί; Τι επεξεργασίες υπάρχουν για τη διαχείριση του λιμανιού από τον δημόσιο τομέα; Τι προβλήματα υπάρχουν από την λειτουργία της Cosco μέχρι σήμερα και τι θα σήμαινε η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για ολόκληρη τη χώρα; Έχουν λόγο οι πολίτες και όσοι αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για ένα δημόσιο λιμάνι;

Η Σβούρα με αφορμή αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα σας καλεί να συζητήσουμε με τους:

-Αγλαΐα Κυρίτση (Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ) -Σταύρο Μαλαγκονιάρη (δημοσιογράφος)

6.5.15

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΗ στις 8 το πρωί, στην ΠΛΑΤΕΙΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ» στη ΝΙΚΑΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ, καλούν τους ναυτεργάτες τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία των σωματείων και φορέων του Πειραιά, την Πέμπτη 7 Μάη στις 8 π.μ. στο «Περιβολάκι» στη Νίκαια, μέρα που ξεκινά και πάλι η δίκη για τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, των απόγονων του ναζισμού, που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη, πρέπει να ολοκληρωθεί με την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των συνεργών τους, όσων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και δεκάδων άλλων, στον μακρύ κατάλογο των εγκληματικών ενεργειών τους.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά και από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να δυναμώνει η ταξική πάλη στους χώρους δουλειάς και ο αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα που την γεννά και θρέφει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

4.5.15

σιδερογροθιά στο στομάχι των φιλάθλων του Ολυμπιακού...

Από το δήθεν "no Politica" των προσωρινών διαχειριστών του Ολυμπιακού στο επικίνδυνο "no Egefalica"...
Αν είναι δυνατον, σε περίοπτη θεση στο Λιμάνι του Πειραιά ακριβώς δίπλα σε Χριστιανικό Ιερό Ναό και τη θέση του Έφηβου Ολυμπιακού του δαφνοστεφανομένου έχει πάρει μία σιδερογροθιά δαφνοστεφανομένη!!!!

Σιδερογροθιά στο στομάχι κάθε γνήσιου Ολυμπιακού και κάθε βέρου Πειραιώτη αποτελεί αυτο το αίσχος!

Είναι άθλια, εικόνα φρίκης και ύπουλη επιβουλή διδασκαλίας φθόνου προς τους λιλιπούτειους ολυμπιακούς του Πειραιά, όπως αντίστοιχα έκαναν οι Τούρκοι με τους γενείτσαρους προς τους λιλιπούτειους Ολυμπιακούς.

Εδώ είμαστε μάγκες Πειραιώτες γνήσιοι Ολυμπιακοί και έχουμε και λόγο και έχουμε και κούτελο, οι σιδερογροθιές και οι πεταλούδες είναι για τις κότες!!!

Υ.Γ. 1. τελικά πόσα δίκια να έχει ο Κοντονής;;;
Υ.Γ. 2. καθώς οι προσόψεις των κτιρίων είναι δημόσιες την ευθύνη αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου φέρει η Πολεοδομία Πειραιά γι αυτό το χάλι.

1.5.15

Γιάννης Ρίτσος: Γεννημένος τη 1η Μαϊου

Ο Ρίτσος και ο Μίκης μιλουν για τα γεγονότα της Πρωτομαγιάς του 1936 στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Ρίτσος Διαβάζει στιχους του απο τον Επιτάφιο και ο Μίκης διευθύνει την ορχήστρα ενώ η Μαρία Φαραντουρη τραγουδα τα 8 ποιήματα που μελοποιησε ο Μίκης.

1987 από την ΕΡΤ στο κολλέγιο Αθηνών. ο Γ. Ρίτσος Γεννήθηκε στη Μονεμβασιά Λακωνίας 1η Μάϊου...

Γ. Ρίτσος, Το Υστερόγραφο της Δόξας - Άρης Βελουχιώτης

Μάη, Μάη...

Από τις παραστάσεις της Νατάσσας Μποφίλιου στο Σταυρό του Νότου Άνοιξη 2014

Λαϊκό Τραγούδι από το δίσκο του Πάνου Τζαβέλλα:
"Τραγούδια από το Αντάρτικο λημέρι του"

Ερμηνεύτρια: Χαρούλα Αλεξίου & Χορωδία

Κι αν ήρθε νύχτα παγερή
θα ξημερώσει χαραυγή
μη σας τρομάζει η παγωνιά
λαλάτε τη Λευτεριά

Μάη, Μάη, χρυσομάη, τί μας άργησες -
Μάημ- και δε φάνηκες;
Να μας φέρεις τα Λουλούδια και την Άνοιξη
σήκω λούσου κι άλλαξε

Τα νιάτα θέλουνε χαρά
την καταχτούν τη Λευτεριά
μ' αγώνες, δάκρυα κι αίματα
κι όχι με λόγια ή ψέμματα

Την πείρα κλέψτε απ' τη Ζωή
κι από τους θεούς την Αστραπή
και κάψτε τ' άδικο στη Γη
να γίνουμ' όλοι αδερφοί