23.7.15

Ω ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΑΝΗ

ΓΙΑΓΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ-Ω ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΑΝΗ

21.7.15

"Μπήκαν στο χωριό τα ΜΑΤ"

Τραγούδι αφιερωμένο στον αγώνα των κατοίκων της BA Χαλκιδικής ενάντια στις εταιρείες των χρυσοθήρων.

16.7.15

3ο Μνημόνο: 3 ΝΑΙ κι 1 ΟΧΙ στη Β΄Πειραιά από τον ΣΥΡΙΖΑ

3ο Μνημόνο:
229 ΝΑΙ,
64 ΟΧΙ,
6 ΠΑΡΩΝ.
Αγ. Κυρίτση, Ζ. Κωνσταντοπούλου τα δύο πρώτα ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ.


Με 229 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΠΑΡΩΝ, το 3ο Μνημόνιο αποτελεί ήδη νόμο του κράτους.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 32 το καταψήφισαν και 6 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ.

Οι βουλευτές του Πειραιά που ακολούθησαν την Λαίκή Εντολή του ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής:

Β' Πειραιά:

ΟΧΙ ψήφισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης


Α' Πειραιά:

ΟΧΙ ψήφισε ο Στάθης Λεουτσάκος

Υ.Γ. εντύπωση, όχι καλή, δημιουργεί η διοχέτευση λαθών σε ονόματα και στάση από μεγάλη μερίδα ΜΜΕ...

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί η τόση και τόσο στοχοποίηση από τα ΜΜΕ και τους "τσολιάδες" της Ζωής Κωσταντοπούλου;;;

'

15.7.15

Δήλωση 109 (επί συνόλου) 201 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν το νέο Μνημόνιο!!!

Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.

Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

Αγγελοπούλου Ελθίνα
Αγγελόπουλος Βένιος
Αζούδης Θόδωρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Λίτσα
Αξελός Λουκάς
Βασιλείου Αντώνης
Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμήροβιτς Μαρία
Βωβός Παναγιώτης
Γαβρίλης Γιώργος
Δελημήτρος Κώστας
Δερμετζόγλου Σοφία
Διακάκη Μαρία
Δούκας Γιάννης
Δούλος Ορέστης
Ελληνιάδης Στέλιος
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Θανοπούλου Κατερίνα
Θεοδόση Αυγή
Θεοδωράτου Κατερίνα
Θεοδωρόπουλος Γιώργος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Κανταράς Τάσος
Καραγεώργος Βαγγέλης
Καραγιαννόπουλος Σταμάτης
Καρίτζης Ανδρέας
Κερσανίδης Στράτος
Κιτσαντά Λίτσα
Κνήτου Κατερίνα
Κοδέλας Δημήτρης
Κοντός Δημήτρης
Κοσμάς Πάνος
Κουβελάκης Στάθης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λάμπρου Βύρωνας
Λάμπρου Πάνος
Λαπατσιώρας Σπύρος
Λάσκος Χρήστος
Λατζανάκη Μαρία
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Λεουτσάκος Στάθης
Μάλαμα Κυριακή
Μαντάς Μάκης
Μαρματάκης Κώστας
Μάρταλης Σωτήρης
Ματσούκα Χαρά
Μαυρόπουλος Τάσος
Μηλιός Γιάννης
Μούστος Μανώλης
Μπαδογιάννης Άκης
Μπανιά Σοφία
Μπαρσέφσκι Μάνια
Μπελαντής Δημήτρης
Μπίστης Αλέξανδρος
Μπόλαρη Μαρία
Μπόλας Μάξιμος
Μπούκας Κώστας
Μπουλούμπαση Άβα
Μπρέστα Μαρίνα
Ναθαναηλίδου Κων/να
Νικολακάκης Γιώργος
Νικολάου Νάγια
Νταβανέλος Αντώνης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χρήστος
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πατρικίου Έλενα
Πεπές Ζώης
Πιλάλης Βαγγέλης
Πορτάλιου Ελένη
Πριμηκήρης Βασίλης
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Ρινάλντι Ρούντι
Ρουμελιωτάκης Θεόδωρος
Σαπουνά Αγγέλικα
Σαπουνάς Γιώργος
Σαρρής Μανώλης
Σουλτανίδου Χριστίνα
Σπανού Δέσποινα
Σπαρτινός Δημήτρης
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Στρατούλης Δημήτρης
Συράκου Σταυρούλα
Σωτηρίου Ελένη
Ταυρής Νίκος
Τζόκας Σπύρος
Τόλιος Γιάννης
Τσέλου Ειρήνη
Τσιγώνιας Νίκος
Τσίσοβιτς Τόνια
Υδραίος Μιχάλης
Φοντάνας Γιάννης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Φράγκου Λία
Φινάλης Ερρίκος
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χατζηαργυρού Έρση
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Χατζησταυράκη Μαρία
Χουντής Νίκος
Ψαρρέα Έλενα
Ψυμούλη Χρυσούλα
πηγή: left.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πολιτικό ζόμπι


Είναι ολοφάνερο πια πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας που ψήφισαν οι Έλληνες τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πια ένα πολιτικό ζόμπι.

Αν έχετε δει ταινίες με ζόμπι, θα ξέρετε πως, αν δαγκώσει κάποιον το ζόμπι, γίνεται κι αυτός ζόμπι.

Μπορεί αυτός στην ταινία να είναι ο πατέρας σου, η μάνα σου, ο αδερφός σου, ο γιος σου ή η κόρη σου αλλά, από τη στιγμή που θα τον δαγκώσει το ζόμπι, παύει να είναι αυτός που είναι και γίνεται κι αυτός ένα επικίνδυνο και θανατηφόρο ζόμπι.

Τότε έχεις μια μόνο επιλογή: να τον σκοτώσεις.

Δεν σκοτώνεις τον πατέρα σου, τη μάνα σου ή τον αδερφό σου· σκοτώνεις ένα ζόμπι.

Ο Αλέξης Τσίπρας δαγκώθηκε από τα ζόμπι, κι έγινε κι αυτός ζόμπι.

Τώρα μόνο μια επιλογή έχουμε.

Ή αυτός, ή εμείς.

(Αλέξη Τσίπρα, αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια να σε πείσω να μην υπογράψεις το Μνημόνιο. Ακόμα κι αν το υπογράψεις, θα σε ρίξουν με τον πιο ατιμωτικό τρόπο. Δεν υπάρχει συμφωνία. Συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν σε ρίξουν. Και θα σε ρίξουν σαν προδότη, αφού πρώτα περάσει το Μνημόνιο επί δικής σου πρωθυπουργίας. Αφού περάσεις εσύ το Μνημόνιο. Πρώτα θα σε εξευτελίσουν εντελώς, μετά θα σε ρίξουν και μετά θα γίνει η κανονική συμφωνία, με τους επόμενους. Αλέξη Τσίπρα, μην υπογράψεις. Μην προσπαθήσεις να κλείσεις εσύ την αριστερή παρένθεση, για να γίνεις δεξιός και δούλος. Το απόγευμα, εγώ θα είμαι έξω από τη Βουλή. Βγες κι εσύ έξω. Στον κόσμο. Γίνε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Καλή τύχη.)

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Χθες ξεναγήσαμε έναν Σουηδό δημοσιογράφο στο ιατρείο μας.
 
Μόλις ολοκληρώθηκε η ξενάγηση και απάντησε η εκπρόσωπος μας σε κάθε του ερώτηση, ο δημοσιογράφος είπε την εξής φράση ...

"δεν πίστευα ποτέ ότι αυτά συμβαίνουν σε μια Ευρωπαϊκή χώρα παρά μόνο σε χώρες της Αφρικής"....

Ο μεταφραστής που είχε μαζί του έμεινε σύξυλος...

Αναρωτιόμαστε, ποιές λοιπόν είναι οι ευθύνες των ΜΜΕ που σκεπάζουν όλα αυτά κάτω από το χαλί;

Εμείς στο ΜΚΙΕ αυτό τον αγώνα της ενημέρωσης της δραματικής κατάστασης στην υγεία τον δίνουμε συνεχώς και με κόστος, για να ενημερώσουμε τους πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεκάδες ξένα ΜΜΕ μας επισκέπτονται κάθε μήνα και τους δίνουμε να καταλάβουν τις πραγματικές επιπτώσεις της λιτότητας στις ζωές όλων μας. Άλλος δρόμος από την ενημέρωση και την αφύπνιση των πολιτών δεν υπάρχει ... μόνο όλοι μαζί θα ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση!

14.7.15

Αν κάνεις το βήμα είσαι αλλού. Και άλλος

Του Κώστα Βαξεβάνη

Στην ταινία “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο Ηλίας Λογοθέτης ο οποίος υποδύεται το ρόλο του έλληνα αξιωματικού, σηκώνει το πόδι του πάνω από τη γραμμή που αποτελεί το σύνορο Ελλάδας-Τουρκίας και λέει στο στρατιώτη που τον συνοδεύει: “σε αυτή τη μπλέ γραμμή τελειώνει η Ελλάδα. Αν κάνω ένα βήμα είμαι αλλού”. Τις περισσότερες φορές, ένα βήμα, μια λεπτομέρεια, καθορίζουν την διαφορετική ποιοτική κατάσταση στα πράγματα και στην πολιτική και στη ζωή των ανθρώπων. Μετά από αυτό το βήμα, παύεις να είσαι στην κατάσταση που ήσουν και δεν σε χωρίζουν πια μερικά εκατοστά, αλλά μια άλλη κατάσταση.

Στη δική μου θεώρηση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έκανε το βήμα που την τοποθέτησε σε μια άλλη πλευρά. Δεν ξέρω αν είναι το μοιραίο βήμα, αλλά είναι μια άλλη κατάσταση.

Θέλω να ξεκαθαρίσω απ την αρχή, πως δεν θεωρώ πως επειδή αυτή η κατάσταση είναι ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ένας Σαμαράς ή ένας Βενιζέλος. Δεν πιστεύω δηλαδή πως ο Τσίπρας επέλεξε το μνημόνιο για την πολιτική του διάσωση ή για να μοιράσουν αυτός και οι φίλοι του, σε φίλους, τη Δημόσια περιουσία της χώρας. Οι επιλογές του έγιναν γιατί πιστεύει πως κάθε άλλη επιλογή ήταν αδιέξοδη και επιζήμια. Αλλά οι επιλογές δεν παύουν να είναι συγκεκριμένου είδους και με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν παύουν επίσης να βαραίνουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων και να ικανοποιούν μια Ευρώπη που νομιμοποιεί το βιασμό μόνο και μόνο επειδή το θύμα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Ο δρόμος που ακολούθησε η κυβέρνηση έγινε από ένα σημείο και μετά μονόδρομος. Γνωρίζω πολύ καλά πως η ιστορία δεν γράφεται με τα “αν” αλλά με τα “όταν”. Πιστεύω πως στην πολιτική δεν υπάρχουν στιγμιαία λάθη. Υπάρχουν λάθη που δημιουργήθηκαν συστηματικά και άλλα που εμφανίστηκαν ως μοναδική αλήθεια γιατί αποτελούσαν τη διέξοδο των ανθρώπων που τα έκαναν. Όχι όμως και της χώρας.

1. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν ένα σοκ για την συντηρητική Ευρωπαική Ένωση. Αυτό φάνηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Οι έμπειροι των αγορών δεν ήξεραν πώς να χειριστούν μια ριζοσπαστική κυβέρνηση που οι κινήσεις της μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κινητοποιήσουν όλο και μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων έτοιμων να συγκρουστούν με την ολιγαρχία και τη διαφθορά. Αυτό το διαβατήριο προς την επιτυχία και την απειλή, ο ΣΥΡΙΖΑ το κατέθεσε γρήγορα. Δεν υποχώρησε από το ριζοσπαστισμό του αλλά προσπάθησε να απολογηθεί στις προεκλογικές κατηγορίες που του απέδιδαν πως θα αποτελέσει μια κυβέρνηση ακραίων αριστερών που θα καταστρέψει τα πάντα. Παραδόξως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να μην είναι όσα τον κατηγορεί ο ΔΟΛ παρά για να είναι όσα ήθελε ο κόσμος.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να εφαρμόσει το δόγμα τους σοκ απέναντι στη διαπλοκή και την διαφθορά, αντί να επιδείξει στους πολίτες αλλά και τους δανειστές ποιά είναι η δύναμή του και από πού εκπορεύεται, επέμενε να δείχνει μια ανεκτικότητα που είτε προερχόταν από την απειρία είτε από τη γοητεία του νεοπλουτισμού της εξουσίας . Πήγε έτσι στις διαπραγματεύσεις με λογιστικούς όρους, χωρίς να ρίχνει στο τραπέζι τη σκιά της πολιτικής του δύναμης που ήταν αναγκαία για να μην αποτελεί η διαπραγμάτευση διαδικασία συνθηκολόγησης.

3. Η αδυναμία του να επιδείξει πολιτική αποφασιστικότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα που αποτέλεσαν την ομάδα εξουσίας.Έδειξαν ανικανότητα να διοικήσουν και αντικαστέστησαν το κυβερνητικό έργο με εμφανίσεις στα κανάλια και θεωρίες για την Οικονομία. Μεγάλη ομάδα αυτών των ατόμων ήταν λογικό να μην προτάξουν τον ριζοσπαστισμό ως όπλο, αφού ήταν άνθρωποι του παλιού συστήματος που εγκατέλειψαν έγκαιρα το παλιό πλοίο που βούλιαζε για να εγκατασταθούν παντού στη Διοίκηση, ακόμη και στου Μαξίμου. Ο ρόλος αυτών των ανθρώπων ως συμβούλων, στην πραγματικότητα ήταν μια συνεχή προσγείωση από τους αιθέρες των οραμάτων στο επίπεδο του υπόγειου φόβου. Επιζούσαν επειδή δημιουργούσαν ως δήθεν τεχνοκράτες και ειδικοί, το φόβο για το χειρότερο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξένοι και με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί να αλλάξει η κοινωνία

4. Η διαπραγματευτική τακτική αποδείχθηκε ακατάλληλη. Η συνεχής καθυστέρηση έδωσε τη δυνατότητα στους δανειστές να διαβάσουν τις αδυναμίες και τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς. Κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με ανθρώπους που αγωνιούν να επιδείξουν μια καλή συμφωνία και όχι ανατροπή απ την οποία θα μπορούσαν να φοβούνται. Οι παράγοντες της διαπραγμάτευσης εγκλωβίστηκαν στο μέσο που ήταν η διαπραγμάτευση, ξεχνώντας το σκοπό που ήταν μια άλλη Ελλάδα. Αγωνιούσαν για μια καλή ανακοίνωση συνεργασίας από τους δανειστές, που ακόμη και όταν γινόταν ανατρέπονταν από διαρροές και δηλώσεις αξιωματούχων. Η διαπραγμάτευση αποκόπηκε από την κοινωνική της δυναμική και έγινε υπόθεση γραφείου και φιλοδοξιών.

5. Πάνω απ όλα ήταν μια διαπραγμάτευση στην οποία όσα λέγονταν από την ελληνική πλευρά, όσο απειλητικά και αν ακούγονταν δεν είχαν υπόβαθρο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ερωτικές σχέσεις, για να καταλάβει η άλλη πλευρά πως δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον γι αυτή, πρέπει να το πιστέψεις εσύ ο ίδιος. Η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν πίστευε τις απειλές της αλλά φρόντιζε να τις ακυρώνει. Ο αντίπαλος φροντίζει να σε ενοχοποιεί με αυτά που φοβάται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιήθηκε πολύ γρήγορα με κατηγορίες αντιευρωπαισμού από τους αντιπάλους. Προκειμένου να δείξει πως δεν είναι αντιευρωπαϊστής, απολογήθηκε στο «ευρώ» και την πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη. Απώλεσε έτσι το βασικότερο όπλο που ήταν και ο φόβος των αντιπάλων.Την πιθανότητα εξόδου και το τεράστιο κόστος. Ξέροντας πως θα παλέψει για να μην κατηγορηθεί για έξοδο από το ευρώ, τον εγκλώβισαν στη διαπραγμάτευση με μοναδικό κριτήριο το ευρώ. Το λάθος ήταν διπλό: έγιναν προβλέψιμοι και συνέβαλαν στη δημιουργία των φοβικών που σχετίζονταν με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή που αποδυνάμωσε την κοινωνική απαίτηση και τα όριά της.

6. Στην αντιπαράθεση αυτή στα πλαίσια ενός σαβουάρ βιβρ ή φόβου απέκρυψαν ποιοί είναι οι διαπραγματευτές. Ενώ στο διεθνή τύπο υπήρχαν διαρροές που συκοφαντούσαν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η ελληνική τακτική παρουσίαζε τους γκάκστερς της Ευρώπης ως ευρωπαίους εταίρους για να μην κατηγορηθεί για αντιευρωπαϊκή φρασεολογία.

7. Στη συνθηκολόγηση έπαιξαν ρόλο και οι εσωκομματικοί παράγοντες. Πολύ γρήγορα, άνθρωποι που διακατέχονταν από πολιτική δειλία βαφτίστηκαν σώφρονες και μετριοπαθείς μόνο και μόνο γιατί επικαλούνταν τον μέσο όρο της ηρεμίας και της αδιατάρακτης πολιτικής. Την ίδια ώρα η κοινωνία ήθελε και θέλει ακριβώς το αντίθετο.Ξεκαθάρισμα με τους δυνάστες της. Κάποιοι να τιμωρηθούν. Φως σε όσα έχουν γίνει.

Δίπλα στους πολιτικά δειλούς απέκτησαν υπόσταση οι γραφειοκράτες της αδιάλυπτης αριστεροσύνης. Αντιλαμβανόμενοι τον εαυτό τους ως καθρέφτη των εργαζόμενων, αν και οι ίδιοι δεν υπήρξαν ποτέ, δεν κατάλαβαν τι είναι η πολιτική πολύ περισσότερο τι είναι εξουσία. Συνέχισαν να είναι αντιπολίτευση στην ίδια την κυβέρνηση. Ανάμεσά τους, συνιστώσες του τίποτα, πολιτικοί της γκρίνιας, επαναστάτες του ουζερί. Οι πιο αποτυχημένες και διαπλοκόμενες επιλογές στη Διοίκηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν από αυτούς ακριβώς, τους κατά τα άλλα συνεπείς της ιδεολογίας.

8. Δεν υπήρξε καμιά σοβαρή ανάλυση που να απαριθμούσε τα σενάρια και να περιέγραφε λύσεις. Από ένα σημείο και μετά,το ευρώ ήταν ένα κομματικό ταμπού, και οι αξιωματικές πολιτικές διαβεβαιώσεις για το ευρώ, πήραν θέση δίπλα στα κομματικά εικονίσματα. Δεν υπήρξε καμιά ανάλυση για το τι σημαίνει εθνικό νόμισμα, ποιά είναι τα συν και τα πλην και τι δυνατότητες υπήρχαν μέσα από αυτό. Έτσι όταν τραβήχτηκε από τους εταίρους το χαλάκι του Grexit , ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος και η κοινωνία ακόμη περισσότερο.

9. Η βιολογική κόπωση των ανθρώπων που συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση και του ίδιου του πρωθυπουργού ήταν ένα ακόμη στοιχείο του παιχνιδιού. Οι πρωταγωνιστές κουράστηκαν από τα συνεχή πισωγυρίσματα, αδυνατούσαν να επεξεργαστούν τα δεδομένα και τελικώς εγκλωβίστηκαν σε ένα προβληματισμό όπου τίποτα δεν ήταν σταθερό αλλά κυρίως βάσιμο.

10. Η τελευταία πράξη ήταν αυτή που οδήγησε στην τραγωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πολιτικό μήνυμα του 62% . Το μετέφρασε ως «μη ρήξη» αλλά δεν ανέλυσε τα στοιχεία της υποστήριξης στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Η αδιαλαξία των δανειστών εντοπίστηκε και από τα ξένα μέσα ενημέρωσης το βράδυ πριν την συμφωνία. Το περιβάλλον ήταν πολύ περισσότερο πολιτικοποιημένο μετά το δημοψήφισμα και την εμφάνιση Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι απαιτήσεις των δανειστών χαρακτηρίστηκαν εκτρωματικές από το ίδιο το Spiegel. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις ως ο πρωθυπουργός με το 62% που επιχειρεί να το σεβαστεί και να το αφουγκραστεί. Τότε ναι ίσως να είχαμε μια δραματική κατάσταση αλλά και έναν ήρωα που θα μπορούσε να πείσει τον λαό του για όσα λέει. Θα είχαμε πλέον μια κατάσταση που δεν διαχώριζε με βάση τα κόμματα αλλά με την ανάγκη του πατριωτικού καθήκοντος. Αυτό το πατριωτικό χρέος είναι η κόκκινη γραμμή πίσω από την οποία έπρεπε να οχυρωθεί η χώρα πέρα από κάθε άλλη κόκκινη γραμμή.

Θεωρώ βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να βρει τα κοινωνικά ισοδύναμα για να αντισταθμίσει αυτά που πρέπει να πληρώσουν τα κοινωνικά στρώματα τα οποία θεωρητικά προστατεύει. Να ξεμπερδέψει δηλαδή με τη διαπλοκή, το μαύρο χρήμα, τους διεφθαρμένους μιντιάρχες. Αυτό όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα του χρέους της χώρας, ούτε και τη φύση της σχέσης με την Ευρωπαική Ένωση. Ο Τσίπρας οφείλει να επεξεργαστεί σχέδιο απεγκλωβισμού της χώρας από τη μέγγενη που ονομάζεται λειτουργία της Ευρωπαικής Ένωσης. Η διαπραγμάτευση και ιδιαίτερα τα τελευταια 24ωρα, απέδειξαν πως είναι ένα κλαμπ εκβιαστών και αδίστακτων τύπων που θεωρούν πρώτο εχθρό τους τη Δημοκρατία. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «αποφύγαμε το Grexit» , δεν αντιπροσωπεύει όσα ο ίδιος αντιπροσωπεύει πολιτικά. Αν ο σκοπός ήταν να αποφύγουμε το Grexit, θα μπορούσε να το κάνει επιτυχώς και ο Βενιζέλος σε λιγότερο χρόνο. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διαφυλάξει ο Τσίπρας είναι να μην περάσει αλλού και γίνει άλλος στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τις επιλογές του.

Αίας του Σοφοκλή
Θέατρο του Νέου Κόσμου - Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
17-18 Ιουλίου 2015, 21:00
με κλικ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Μια από τις φορτισμένες πολιτικά τραγωδίες της ελληνικής γραμματείας, και η αρχαιότερη από τις σωζόμενες του Σοφοκλή, διατηρεί ζωντανό τον ομηρικό απόηχο πάνω σε έναν προβληματισμό: Πώς το πολεμικό-ηρωικό ιδεώδες δεν κάμπτεται από τον πολιτικό συμβιβασμό.

Ο μύθος του Αίαντα εκτυλίσσεται στην Τροία, έπειτα από τον θάνατο του Αχιλλέα. Ως ο δυνατότερος πολεμιστής, αξιώνει ν’ αποκτήσει τα όπλα του θανόντα. Όταν αυτά αποδίδονται στον Οδυσσέα, ο Αίας νιώθει ατιμασμένος∙ και δίχως το τεκμήριο του ηρωικού μεγαλείου, αυτοκτονεί.

«Τον χθεσινό ήρωα δεν τον χρειάζεται η νέα εποχή, πρέπει να τον ακυρώσει», παρατηρεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, που επιστρέφει στην Επίδαυρο μέσα από τη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.

13.7.15

Όλα για την παρτίδα....

σταματήστε ΤΩΡΑ αυτή την ντροπή!


Κύριοι της κυβέρνησης,

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση.

Πρόκειται για μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ

ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ από την διαπραγμάτευση-παγίδα.

Να μην επιτρέψουμε τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει την δύναμη να σταθεί στα πόδια του, κόντρα σε εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους.

Μέχρι στιγμής υπογράφουν:
Νίκος Μπογιόπουλος
Θύμιος Καλαμούκης
Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Άρης Χατζηστεφάνου
Δανης Παπαβασιλείου
Πόπη Χριστοδουλίδου
Δημήτρης Μυλάκας
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Κώστας Εφήμερος
Σπύρος Γραμμένος
Ματούλα Ζαμάνη
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Πιτσιρίκος
Κωνσταντίνος Πουλής

12.7.15

Επίκαιρο όσο ποτέ, ΣΗΜΕΡΑ, 12 Ιουλίου 2015
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ (1974) - Ιάκωβος Καμπανέλλης (full album) Σήμερα, 12 Ιουλίου 2015, το "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη είναι επίκαιρο όσο ποτέ (ανέβηκε το 1973...).

Ακούστε, σήμερα, το έργο...

Ακολουθεί σπάνιο οτικό απόσπασμα!!!

"ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑΙΟΝ"
ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1973 (22 Ιουνίου - διακοπή παραστάσεων από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου)
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά: Ευγένιος Σπαθάρης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Ηθοποιοί:
Κώστας Καζάκος
Χρήστος Καλαβρούζος
Τζένη Καρέζη
Νίκος Κούρος
Σπύρος Κωνσταντόπουλος
Νίκος Ξυλούρης
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Τίμος Περλέγκας

Υπόθεση Ένα αλληγορικό έργο που διηγιείται την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα το 1833 μέχρι την Κατοχή (η δεύτερη παράσταση έφτασε έως την εξέγερση του Πολυτεχνείου).

Μέσα από σατιρικά και δραματικά νούμερα και τραγούδια γινόταν μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του '40 και το --τότε-- σήμερα.

Σκοπός ήταν να παραπλανηθεί η λογοκρισία της Χούντας αλλά και να περάσουν μηνύματα αφύπνισης στον ήδη αγανακτισμένο ελληνικό λαό.

Πληροφορίες: Η παράσταση ήταν μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία (περίπου 400.000 εισιτήρια ) αλλά συγχρόνως στάθηκε και μία βασική αφορμή επανάστασης. Συνθήματα όπως «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ -- ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ», γνωστά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είχαν πρωτοεμφανιστεί στην παράσταση.

Η Καρέζη πέρασε ένα μήνα στα κρατητήρια της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να διακοπούν οι παραστάσεις από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου του 1973 και να ξαναρχίσουν μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, με παρουσία αστυνομικών.

Ο Καζάκος καλέστηκε κι ο ίδιος από τη Χούντα και φυλακίστηκε. Ερμηνευτής, συνθέτης και μουσικοί δέχονταν σχεδόν καθημερινά τις «επισκέψεις» των οργάνων της χούντας. Το " Το μεγάλο μας τσίρκο" είχε μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό, και λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών οι παραστάσεις στο "Αθήναιον" χαρακτηρίστηκαν εκ των υστέρων ως οι " μαζικότερες -- μέχρι το Πολυτεχνείο -- πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας".

Το έργο ανεβαίνει ξανά από τον ίδιο θίασο μετά την πτώση της χούντας σε Αθήνα και επαρχία και γνωρίζει και πάλι τεράστια επιτυχία. Τα τραγούδια μαζί με κάποια από τα συνοδευτικά νούμερα της παράστασης κυκλοφόρησαν σε βινύλιο το 1974, ενώ το 2003 έγινε επανέκδοση του δίσκου σε CD.

10.7.15

ΔΙΚΗ XA, απορρίπτονται και τα αιτήματα που αφορούσαν την τήρηση πρακτικών και την αλλαγή της δικαστικής αίθουσας!!!

(Κείμενο: Ελευθερία Κόλλια, To Bήμα, 09/07/2015)
πηγη: jailgoldendawn.com

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος κυρία Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση, τονίζοντας ότι απορρίπτονται και τα αιτήματα που αφορούσαν την τήρηση πρακτικών και την αλλαγή της δικαστικής αίθουσας _ θέμα για το οποίο ήδη έχουν γίνει ενέργειες από την ίδια, άκαρπες μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, «όχι» και στα τρία αιτήματα της Πολιτικής Αγωγής, είχε πει η εισαγγελέας της δίκης κυρία Αδαμαντία Οικονόμου: την τήρηση πρακτικών, την αναπαραγωγή της δίκης μέσω ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, και την αλλαγή της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η εισαγγελική λειτουργός επιφυλάχθηκε ωστόσο ως προς το αίτημα των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής για τη χρήση τεχνικών μέσων για την προβολή video και φωτογραφιών που κρίνονται απαραίτητα στην αποδεικτική διαδικασία.

«Η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης αλλοιώνει τις συμπεριφορές παραγόντων της δίκης», εκτίμησε η κυρία Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι μία τέτοια διαδικασία μπορεί εν τέλει να αποβεί σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Τα ΜΜΕ βρέθηκαν πάντως στο στόχαστρο συνηγόρων υπεράσπισης, και δη του κ. Τάκη Μιχαλόλια, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου. «Οι κατηγορούμενοι κουβαλούν δυο χρόνια τραυματικής εμπειρίας από τον “αντικειμενικό” τρόπο με τον οποίο επί δυο χρόνια ΜΜΕ κάλυψαν την υπόθεση», είπε ο κ. Μιχαλόλιας. «Συνταγματικά, η δημοσιότητα είναι η δίδυμη αδελφή της αλήθειας. Ποιος λέει, όμως, ότι θα δημοσιεύονται όλα ή θα ακολουθείται η μέθοδος a la carte;».

«Θα μπορούσαμε να συναινέσουμε αν επρόκειτο για ένα κανάλι συνεχούς ροής», δήλωσε ο κ. Άγγελος Αγγελέτος, συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια. «Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με τα γνωστά συστημικά κανάλια που έχουν παραπεμφθεί αυτές τις ημέρες στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ».

«Είναι ιστορική αυτή η δίκη. Υπάρχει διαπλοκή μίας εγκληματικής οργάνωσης με ένα πολιτικό κόμμα. Είναι ανάγκη, λοιπόν, όσα ακουστούν να μην είναι έπεα πτερόεντα, αλλά να καταγραφούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, για την τήρηση πρακτικών.

Αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, ο ίδιος επεσήμανε προς το δικαστήριο ότι ο μόνος που την αρνείται, παρότι «είναι δυνατή», είναι ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου, κ. Δημ. Μόκκας. «Δεν πληρείται καν η διάταξη περί δημοσιότητας στο ακροατήριο», σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννη. «Επιτρέπεται στον καθένα να παρακολουθήσει αυτή τη δίκη; Όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν συνήγοροι υπεράσπισης που συντάχθηκαν με την Πολιτική Αγωγή και είπαν “ναι” στην τήρηση πρακτικών.

Ενταση δημιουργήθηκε με αφορμή το σχόλιο του κ. Καμπαγιάννη «περί πολύχρονης εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής».

“Κάνω έκκληση για δεύτερη φορά, να λείψουν οι φανατικές εκφράσεις που εξασφαλίζουν στον καθένα μας ρόλους, αλλά δεν βοηθούν το δικαστήριο”, παρενέβη ο κ. Μιχαλόλιας.

Ένσταση περί ακυρότητας της προδικασίας, της προκαταρκτικής εξέτασης, και της ασκηθείσας ποινικής δίωξης, κατέθεσε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, κάνοντας παράλληλα λόγο για “χονδροειδή παραβίαση” ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η «επιτυχία» της τότε κυβέρνησης

Ο συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου τόνισε ότι ο εντολέας του θα έπρεπε να είχε κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του και να υπερασπισθεί τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ στηλίτευσε τη διενέργεια της εν λόγω εξέτασης και την έκδοση σχετικού πορίσματος “εντός μόλις έξι πλήρων ημερών”. Επεσήμανε, δε, ότι δεν είχε τη δυνατότητα να λάβει εγκαίρως αντίγραφα της δικογραφίας, και χαρακτήρισε παντελώς αόριστο το κατηγορητήριο.

Ο κ. Μιχαλόλιας τόνισε μεταξύ άλλων την “παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από πολιτικούς παράγοντες“, παρέπεμψε σε παρεμβάσεις τότε βουλευτών όπως ο κ. Νίκος Δένδιας και ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος (νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ενώ αναφέρθηκε εκτενώς σε δημοσιεύματα και αποσπάσματα του Τύπου, στα οποία η σύλληψη μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποτυπώνεται ως “επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά“, σε μία σαφή προσπάθεια να καταδείξει ότι η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης υπέκρυπτε εξαρχής πολιτική σκοπιμότητα και η δίωξη δεν ήταν παρά αποτέλεσμα ενεργειών της τότε κυβέρνησης.

Σχετικά με το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής ο κ. Μιχαλόλιας τόνισε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε αφού είχε παρέλθει η χρονική προθεσμία (τρίμηνο) που ορίζει το Σύνταγμα προκειμένου να δώσει άδεια η Βουλή για την άρση της ασυλίας του.

Ο ίδιος ανέγνωσε μάλιστα το περιεχόμενο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου, γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ μίλησε ανοικτά για πλέγμα σχέσεων του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου με την τότε προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρία Μαρία Τσάμη, αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

5.7.15

Μία εικόνα χίλιες λέξεις στο ΜΕΓΚΑ...
κόψτε φάτσες βγάλτε συμπέρασμα...

Οι μάσκες έπεσαν σε σχέση με το αποτέλεσμα της κάλπης...

Με σταυρωμένα χέρια και ζαρωμένα πρόσωπα ομιλούν πως κανένα γκάλοπ δέν είπε το 70- 30 και το 80 - 20 αλλά γαι 50 - 50...

Επίσης φτιάχνουν την επόμενη ημέρα, με φλικ φλακ και τούμπα τρούμπα...

Ντοκουμέντα - Αποκάλυψη απο Γερμανικό κανάλι
Σε ψυχροπολεμικό κλίμα Ψέματα και Θέατρο....

όλη η αλήθεια στην Γερμανική τηλεόραση στην εκπομπή Monitor στις 2 Ιουλίου 2015

Μανώλης Κεφαλογιάννης:
«Ο κόσμος δεν τρομοκρατείται κι αυτό είναι ανησυχητικό»

Ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» στα τέλη της 15ης Δεκεμβρίου 2014 με μεγάλη αρχειακή αξία!!!

Κι αυτό γιατί έχει συγκεντρώσει μερικές απ’ τις πιο «καλές» στιγμές των κυβερνητικών στελεχών του Σαμαρά που επιδίδονται σε ένα όργιο άκρατης κινδυνολογίας και τρομοκρατίας για την περίπτωση που θα προκύψουν πρόωρες εκλογές (κάτι που εγινε την 25η τον Γενάρη 2015...).

Το πιο καλό πάντως απ’ αυτά που ακούσαμε στην εκπομπή προέρχεται από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Ο κόσμος δεν τρομοκρατείται κι αυτό είναι ανησυχητικό», είπε το νεοδημοκρατικό στέλεχος και αυτή η πρόταση του υποδηλώνει τον πανικό που έχει καταλάβει την Ν.Δ.

Δεν απέχει από την πραγματικότητα η δήλωση του Α. Τσίπρα ότι ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για την χώρα και έχει υιοθετήσει τη λογική «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά τον αλλοφύλων». Ο Σαμαράς υπονομεύει αδίστακτα την δημοκρατία και είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενων του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου,πρόσθεσε επίσης ο πρόεδρος του Σύριζα....

Αυτοί που μας τρομοκρατούν ψηφίζουν ΝΑΙ, εμείς;;;

Αυτοί είπαν ΝΑΙ σε όλα. Εμείς;

3.7.15

Μέρες ΚΑΜΙΝΗ...

 Ο Δήμος Αθηναίων του κ. Καμίνη σε ιδιότυπη επιφυλακή τη νύχτα της Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής 3/7/15 με συνεργεία να μαζεύουν το υλικό προβολής του ΟΧΙ αμέσως με την τοποθετηση του!!!

κ. Καμίνη αυτό δεν μπορούσε να γίνει πρωινές ώρες, εργάσιμες, χρειαζόταν νυχτερινά και υπερωρίες;;;

Από το γραφείο Παρέδρου πως γίνεται να περάσει αυτό το μοναδικό έξοδο ή μήπως και υπήρξε εθελοντική εργασία επί αυτού;;; 
κ. Καμίνη, μπράβο σου για την αίσθηση υπέρμετρης τυπικότητας και τα αντανακλαστικά που έχεις για το ΟΧΙ, αλλά μιας και το θυμηθήκαμε δείξε μας και αντανακλαστικά που είχες σε σχέση με την διάρρυξη στην διεύθυνση Προμηθειών την πρώτη σου ημέρα στον Δήμο Αθήναίων...

Και επίσης θυμισέ μας, στο κλαπέν υλικό υπήρχε κι ο φάκελος όπου ο κ. Κακλαμάνης δώρησε ένα απορριμματοφόρο στην Ελαφόνησο;;;

Γιατί Δήμαρχε, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ φαίνεται πως κάποιοι βρέθηκαν από το Δήμο Αθηναίων στην Ελαφόνησο με περιουσιά κάμποσων εκατομμυρίων Ευρώ...

Κι αυτό που αναρωτιούνται κ. Καμίνη πολλοί Αθηναίοι είναι πως με τέτοια αντανακλαστικά δεν έχουμε μάθει σχετικά νέα από το 2011....

Η διαπλοκή σύσσωμη συνιστά “Ναι”. Εσύ;

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η χώρα κινδυνεύει αν δεν ψηφίσει “Ναι”. Ποιός το λέει αυτό; Το λέει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που εφάρμοζαν λιτότητα, μνημόνια, μισθούς πείνας αλλά δεν παρέλειψαν να χρηματοδοτήσουν τράπεζες και όλη την ελίτ. Το λένε ακόμη οι παραπόταμοι της διαπλοκής που πηγάζουν από τα κανάλια και ξεχύνονται να πνίξουν ό,τι δεν είναι του γούστου τους και δεν αντιλαμβάνεται το παντεσπάνι της διαπλοκής σαν αντίδωρο σε εκκλησία. Το λένε τα ίδια τα κανάλια με άγχος, τρόμο και πανικό. Ανησυχούν για τα κλειστά ΑΤΜ, αυτοί που έκλεισαν σπίτια και τις ψυχές των ανθρώπων. Το “Όχι” είναι η καταστροφή αναφωνεί και ο Σόιμπλε με αυτό το ύφος αηδίας που έχει όποτε αναφέρεται σε οτιδήποτε ελληνικό.

Η χώρα κινδυνεύει αναφωνεί και ο μεγάλος Μητσοτάκης και ο μικρός Μητσοτάκης και η άλλη Μητσοτάκη και ο εγγονός Μητσοτάκης  και τα όπου γης βαφτιστήρια τους κραδαίνοντας τους μισθούς του Δημοσίου.  Κινδυνεύουμε αναφωνεί και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και ο σύλλογος εμπόρων και ο βρωμερός συνδικαλισμός που επί δεκαετίες πρόσφερε τους εργαζόμενους ως ομήρους στα κόμματα και τη διαφθορά. Η χώρα θα χαθεί αν δεν ψηφίσει “Ναι”, διαβεβαιώνει ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας με τα δάνεια των εκατομμυρίων και με τον τρόμο μην νικήσει αυτή η κυβέρνηση και τους βάλει να πληρώσουν όσα χρωστάνε. Το σκοτάδι θα γίνει πιο μαύρο από το μαύρο επιμένουν οι πολιτικοί και όχι μόνο συνεταίροι του Άκη, αλλά και οι όπου γης υπόδικοι του λευκού κολάρου. “Ναι” και ο Μαρινάκης, ”Ναι” και η νέα γενιά των μιντιαρχών, “Ναι” και ο Ράπτης του iefimerida με τα 230.000 διαφήμιση από το ΚΕΛΠΝΟ , «Ναι» και ο απόφοιτος Δημοτικού Χατζής με το μισό εκατομμύριο από το ΚΕΛΠΝΟ και το ένα εκατομμύριο από το Δημόσιο όπου θεωρητικά δεν μπορούσε να είναι ούτε κηπουρός. «Ναι» γράφουν και ξαναγράφουν, λένε και ξαναλένε, όσοι καταναλώνουν τα εκατομμύρια των τραπεζικών διαφημίσεων που στην πραγματικότητα είναι το δημόσιο χρήμα.

Ευρώ ή δραχμή κινδυνολογεί από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και ο Θέμος και μαζί του αυτοί που χρόνια τώρα έχουν  ως μοναδικό  πραγματικό δίλημμα «σε μαύρη σακκούλα ή σε βαλίτσα»; «Ναι» φωνάζουν με δύναμη Πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες του life style ενώνοντας τη φωνή τους με ομοθυμία και μαζί όλα τα κατασκευάσματα της κομματικής επετηρίδας που συντήρησαν  τα άθλια Πανεπιστήμια για να μπορούν να φαντάζουν επιστήμονες . «Ναι» φωνάζει και o Σάκης μαζί με τη Λάτση, «Ναι» φωνάζει και η πέστροφα του Ποταμιού που δεν μπορεί να καταλάβει τους φτωχούς που κάνουν όλο λάθη όπως ευθαρσώς είπε. «Ναι» επιμένουν όσοι δεν τρόμαξαν τόσα χρόνια από τις ουρές στα συσσίτια και στα νοσοκομεία, δεν τις έβλεπαν καν,  αλλά ανατρίχιασαν με τις ουρές στα ΑΤΜ.

«Ναι» δηλώνουν και οι τεχνοκράτες που έφεραν την καταστροφή και ήταν όλο προβλέψεις για το φως στο τούνελ την ώρα που το φως ήταν το τραίνο που ερχόταν από την άλλη πλευρά. «Ναι» και οι συνταγολόγοι της καταστροφής.

«Ναι» και οι συνταγματολόγοι της καρδιάς μας, «Ναι» και οι σύμβουλοι των τραπεζών και του Παπαδήμου που βγαίνουν στις τηλεοράσεις ως ανεξάρτητοι αναλυτές και καθηγητές αποκρύπτοντας όπως πάντα το ποιοί είναι.

Οι επιχειρηματίες της διαπλοκής δεν φωνάζουν μόνο «Ναι», αλλά εκβιάζουν για το «Ναι». Λένε στους εργαζόμενους πως θα κλείσουν οι επιχειρήσεις ενώ πολλοί φτάνουν στον εκβιασμό πως θα πληρώσουν μόνο αν υπάρξει «Ναι». Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απ τη Χούντα.

Το σύστημα όλο της διαπλοκής, διασυνδεδεμένο με τα κανάλια των διεφθαρμένων είναι σε παράκρουση. Είναι έτοιμο να εξαφανίσει τους αριστερούς και τους συνοδοιπόρους τους όπως έκανε τα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Κατίνες της πολιτικής και της υποκρισίας που δεν τολμούσαν να εκστομίσουν πως είναι με το Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ξαφνικά εμφανίζονται πως τάχα έχασαν πάσα ιδέα για τον Τσίπρα και τον βρίζουν παντού δίνοντας την εικόνα του μετανιωμένου.

Η διαπλοκή καταλαβαίνει πως είναι σε κίνδυνο, πως παίζει το τελευταίο της χαρτί και δεν κρύβεται. Αν χάσει τώρα τα χάνει όλα. Όχι τη χρηματοδότηση που επικαλείται, ούτε το ευρωπαϊκό της πνεύμα. Χάνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει και να εξουσιάζει. Να ξεζουμίζει τους είλωτες και να κοροϊδεύει τους δούλους.

Όλοι αυτοί οι ναιναίκοι (από το ναι για να μην παραξηγηθώ) είναι το πιο μεγάλο επιχείρημα για το «Όχι». Αν τους αθροίσεις, αν αναλογιστείς ποιοί είναι που σου προτείνουν το «Ναι», αρκεί για να καταλάβεις την αξία του «Όχι». Όσο βγαίνουν στα κανάλια για να φοβίσουν, τόσο θυμίζουν ποιοί είναι και τι έχουν κάνει. Και βέβαια αποκρύπτουν πως αυτό το δημοψήφισμα γίνεται για να μην παρθούν μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σπαταλήσει αυτές τις μέρες τεράστια ποσά για να μην φανεί η ταραχή στα χρηματιστήρια. Πολλά περισσότερα από αυτά που θα έδινε για την Ελλάδα. Ξέρουν καλά τι τους περιμένει αν νικήσει το «Όχι». Ξέρουν πως το «Όχι» δεν διώχνει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά δρομολογεί νέες καταστάσεις. Αν μπορούσαν να διώξουν την Ελλάδα χωρίς ζημιά θα το είχαν κάνει. Δεν σπαταλούν χιλιάδες ώρες συσκέψεων, άγχους και διαπραγματεύσεων από φιλευσπλαχνία αυτοί που δεν δίστασαν να κόψουν τη σύνταξη γερόντων.

Δεν έχουν ιερό και όσιο, είναι γεμάτοι κυνισμό και αμοραλισμό σε τέτοιο βαθμό που μόλις μερικές μέρες πριν πρότειναν να μην φορολογηθούν τα καζίνο και τα κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ αλλά ο κόσμος. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως δεν έχουν κανένα ανθρωπισμό, μόνο ψυχρή ανάλυση σε νούμερα. Και αυτή η ανάλυση δείχνει πως κινδυνεύουν με το «Όχι». Η πραμάτεια τους, τα κεφάλαιά τους, η ιστορία λιτότητας, όχι τα οράματα.

Αλλά επιμένω πως το «Όχι» δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, όσο το σώμα και το πνεύμα της διαπλοκής, από τις φυλακές Κορυδαλλού ως τα δημοσιογραφικά γραφεία και από τις τράπεζες ως τα κανάλια δηλώνει «Ναι».

Είναι αυταπόδεικτα όλοι οι λόγοι για να ψηφίσει κάποιος «Όχι». Το «Όχι» δεν είναι κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά για τη διαπλοκή και τη λιτότητα. Εκτός αν πιστεύετε πως ο Ψυχάρης εργάζεται για την οραματική Ευρώπη και ο Θεοδωράκης για τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.

Στην Ευρωζώνη του ενιαίου νομίσματος...


Βάλε ΜΕΓΚΑ και γίνε από Ευρώπη, Αφρική!!!


Άνωθεν, χθεσινή εικόνα με το απογοητευμένο συνεργείο τηλεόρασης έξω από την Εθνική Τράπεζα στην Αγία Τριάδα του Πειραιά δίχως ουρά στην τράπεζα!!!!

Κάτωθεν, το προχθεσινό ρεπορτάζ του ΜΕΓΚΑ όπου παρουσιάζει μία φωτογραφία του 2012 από την Νότιο Αφρική ως ρεπορταζ της Τετάρτης από την Ελλάδα....


Μεγάλη Συναυλία στο Σύνταγμα την Παρασκευή 19:30 για το ΟΧΙ! Για την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας! Για την Ευρώπη της Δημοκρατίας!

Μεγάλη Συναυλία στο Σύνταγμα την Παρασκευή 19:30 για το ΟΧΙ!
Για την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας! Για την Ευρώπη της Δημοκρατίας!

Το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας

Ανιδιοτελώς...


1.7.15

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ
ΚΙ ΕΣΥ ΜΩΡΕ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ

ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΝΤΟΥΝΙΑ ΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ
ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΧΩΡΑΤΕΥΟΥΝ
ΜΑΚΕΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΩΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΧΟΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
Μ' ΑΚΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Μ' ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΙ ΣΚΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΙ
ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ ΚΙ ΑΦΩΤΙΣΤΟΙ
ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.
ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ Η ΒΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΣΥΡΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΓΙΝΑΝΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ
ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΗΚΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΘΥΜΑ
ΜΑΥΡΗ ΑΦΗΓΗΣΗ, ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΟΙΗΜΑ
ΚΡΙΜΑ, ΠΩΣ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΑ ΕΧΕΙ ΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΑΠ' ΕΞΩ
ΚΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΓΙΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΚΕΡΙΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΜΑΝΟΥΑΛΙΑ
ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΛΙΑ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΦΤΗΝΗ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ
ΚΙ ΕΣΥ ΜΩΡΕ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΥ ΤΗ ΣΚΙΑ
ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΕΡΗ

ΣΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΔΙΠΛΑ ΤΗΝ ΟΡΜΙΑ
ΕΣΥ ΞΑΝΑ ΧΩΛΑΙΝΕΙΣ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ

ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ
ΤΙ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ
ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ Ν' ΑΜΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ
ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΜΩΝΕΙΣ
ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ
ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ
ΚΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΣΑΚΑΤΑΜΕΝΟΙ
ΑΠ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΙ.
Μ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΕΙ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΤΕΡΝΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ
ΚΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΝΑ ΜΕ ΒΙΓΛΙΖΕΙ
ΚΙ ΟΥΤΕ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΝΑ ΜΗ Μ΄ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΑΤΑ
ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΜΜΑΤΑ
ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΛΑΧΤΑΡΩ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΜΙΣΩ, ΜΑΚΡΑΙΝΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΙΡΟ
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΑΛΜΥΡΑ
ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΑΙ
ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΟΜΑΙ
ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΩ
ΚΑΙ ΣΕ ΞΟΡΚΙΖΩ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ
ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ