13.1.16

Kατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ
από τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’ αριθμ. 1869/2014 και 2122/2013) σε βάρος της ΟΛΠ ΑΕ,  προχώρησε σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές σε απαιτούμενα δημοτικά τέλη και συναφείς φόρους. 
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει προειδοποιήσει τον Οργανισμό για τις οφειλές του και νομίμως προέβη στις διαδικασίες κατάσχεσης για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ.

Από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας,  επισημάνθηκε ότι κάθε κάτοικος και οποιαδήποτε επιχείρηση καταβάλλει δημοτικούς φόρους και τέλη. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ προβαίνει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, που αναγκαστικά πληρώνουν τους φόρους τους, οι δημοτικοί φόροι και τα δημοτικά τέλη δεν συμπεριλαμβάνουν ούτε τον καθαρισμό του σπιτιού τους ούτε τον φωτισμό της εισόδου του σπιτιού τους, για τον οποίο φροντίζουν οι ίδιοι χωρίς να απολαμβάνουν αυθαίρετη ασυλία από τους φόρους τους, όπως απολαμβάνει ο ΟΛΠ Α.Ε.

Επιπλέον, ο ίδιος ο ΟΛΠ απαιτεί και εισπράττει από κάθε ιδιωτικό ή επαγγελματικό όχημα που ταξιδεύει «τέλη διέλευσης» από το Λιμάνι του Πειραιά(!) παραβλέποντας εδώ και δεκαετίες ότι όλα αυτά τα οχήματα διέρχονται από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και τις γύρω από το Λιμάνι πόλεις και τις επιβαρύνουν σημαντικά.

Τέλος, επισημαίνουμε για ακόμα μία φορά, ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών.