4.2.16

To ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Σχιστό και άλλα πάθη....

To χοτ σποτ στο Σχιστό Περάματος βρίσκεται ακριβώς  πάνω στην Λεωφόρο Σχιστού που ενώνει το Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου με το Κερατσίνι, ακριβώς εκεί που γίνεται το παζάρι και πρόκειται για το στρατόπεδο που επάνδρωνε τα Πυροβολέια στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Βέβαια από την  άλλη ακριβώς σύνορο με το στρατόπεδο βρίκσεται και το "Περιβαλλοντικό Πάρκο Περάματος"  όπου υπαρχουν και βλέπουμε δύο ταμπέλες: Μία της ΕΣ.Δ.Κ.Ν.Α και μία δεύτερη που γράφει ιδιοκτησία «Ιδιοκτησία Εκκλησία της Ελλάδας».
Και καθώς η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού δεν επιβάλεται ούτε από μνημόνια ούτε από συνθήκες αλλά επαφίεται μόνο και μόνο στη βούληση των αρχόντων, να περιμένουμε ή όχι λίγο να δούμε τι απίδια βάζει ο σάκος στην σημερινή κυβέρνηση και με τους βουλευτές τςη Β΄ Πειραια και τη βούληση έχουν;;;


Όπος αντίστοιχα και με την σημερινή εικόνα του Αθλητικού κέντρου Σχιστού Κορυδαλλού... όπου από το 20006 ο Δήμος Κορυδαλλού με δυνατή πλάτη τον ΠΕΣΥΔΑΠ έχουνε φέρει στη πόλη μας μία ανοικτή χωματερή 115 στρεμμάτων με καταπατητές που αποζημιώθηκαν μ ετο τέχνασμα του Προαστιακού στο Κιάτο και οδεύουν για την εκ νέου καταπάτηση....


Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε στην εξής δήλωση σχετικά:

«Δεν θα ακολουθήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας σε μια δημόσια πολεμική αντιπαράθεση, δεν θα χρησιμοποιήσω ούτε το ύφος ούτε τον διχαστικό του λόγο.

Για μένα, για μας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά, όπως αρμόζει στην ιστορία της, τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας εξαιτίας ενός πολέμου που η Ε.Ε. δεν θέλει να σταματήσει.

Ταυτόχρονα, καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές και τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης να δώσουν την δυνατότητα να φωλιάσει το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία στις γειτονιές μας.

Ας μου επιτρέψει, όμως, ο υπουργός τουλάχιστον δύο σχόλια κατά την διάρκεια της “πρωινής αναφοράς”: Οι πολίτες και ο Δήμαρχος της πόλης δεν είναι φαντάροι, που από ότι φαίνεται στο μυαλό ορισμένων, ακόμα και σήμερα απλά πρέπει να εκτελούν εντολές. Τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ακραίο συντηρητισμό πυροδοτούν τακτικές που χωρίς ενημέρωση και με αντιδημοκρατικό τρόπο επιβάλλουν τις πολιτικές τους επιλογές. Είναι δεδομένο για εμάς ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί, στο μέρος που του αναλογεί, στο ανθρωπιστικό του καθήκον.

Καλό θα ήταν και τα κυβερνητικά στελέχη να μην καταναλώνονται σε δηλώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά να δουλέψουν στην ίδια κατεύθυνση».