28.2.16

ΝΔ: Και ποιος νοιάζεται αν πληρώναμε εκβιαστές;

Έμμεση αποδοχή των καταγγελιών  καθημερινής εφημερίδας δεξιών - ακροδεξιών συμφερόντων, ότι ο κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών Τάκης Μαυρίκος, είχε οικονομικές σχέσεις με το κόμμα, θυμίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η ΝΔ.
Την παραθέτουμε αυτούσια και τα σχόλια δικά σας:

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος.

Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν».

26.2.16

Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση

Τί έχει στο κεφάλι του ο νεοναζί της διπλανής πόρτας;
Μια ταινία της Angélique Kourounis

Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση - Ντοκυμανταίρ, 90′

Γλώσσες διανομής: αγγλικά | γαλλικά | ελληνικά

Μια παραγωγή του OmniaTV σε συμπαραγωγή με Arte | Yemaya Productions
Με την υποστήριξη των: Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα | Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου | Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας
Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση | Greek Trailer from Omnia TV on Vimeo.
Σύνοψη:
Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιός μου γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιό βαγόνι θα μας βάλουν. Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή».

Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Angélique Kourounis

Σενάριο: Angélique Kourounis, Thomas Iacobi

Αφήγηση: γαλλικά Angélique Kourounis, ελληνικά Angélique Kourounis, αγγλικά Alexia Eastwood

Έρευνα: Angélique Kourounis, Thomas Iacobi, Διονύσης Γκουτζουρής

Οπερατέρ: Jean Christophe Georgoutsos, Theseus Bitter Kourounis, Γιάννης Μισουρίδης, Αντώνιος Δημόπουλος, Thomas Iacobi, Angélique Kourounis, François Chevré

Ηχοληψία: Thomas Iacobi

Μοντάζ / Εταλονάζ / Μιξάζ: Αντώνιος Δημόπουλος

Μεταφράσεις:
ελληνικά: Πέννη Ψυχογιού, Λουκάς Σταμέλλος,
αγγλικά: Alexia Eastwood, Λουκάς Σταμέλλος, Πέτρος Στεργίου,

Συνεντεύξεις:

Ηλίας Παναγιώταρος | Βουλευτής Χρυσής Αυγής

Νίκος Ζέρβας | Εσωτερική ασφάλεια Χρυσής Αυγής

Ουρανία Μιχαλολιάκου | Βουλεύτρια ΧΑ – Αρχηγός Νεολαίας

Γιάννης & Στέλλα Σβέγγου

Ηλίας Κασιδιάρης | Βουλευτής Χρυσής Αυγής

Χάρης Μέξας | Στέλεχος Χρυσής Αυγής – Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων

Ιουλία Μέξα

Μαριάνθη Μέξα

Γιονούς Μοχαμαντί | Γιατρός – Πρώην πρόεδρος Κοινότητας Αφγανών Ελλάδας

Ντιν Μοχάμαντ | Θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Κωνσταντίνα Σταματίου | Μέλος Χρυσής Αυγής – Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων

Μαρία Κεφαλά | Μέλος Χρυσής Αυγής – Μέτωπο Γυναικών, Πράσινη Πτέρυγα

Σουλτάνα Καραλή | Μέλος Χρυσής Αυγής – Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων

Ζέτα Χελιώτη | Μέλος Χρυσής Αυγής – Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων

Γιάννης Παπλωματάς | Ηθοποιός

Θοδωρής Ελευθεριάδης | Ηθοποιός

Παύλος | Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης

«Κυριάκος» | Πρώην μέλος Χρυσής Αυγής

Δημήτρης Κουσουρής | Θύμα επίθεσης Χρυσής Αυγής

Άρης Χατζηστεφάνου | Δημοσιογράφος

Ηλίας Νικολακόπουλος | Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ

Συμεών Κεδίκογλου | Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας – Κυβερνητικός εκπρόσωπος (2014)

Δημήτρης Ψαρράς | Δημοσιογράφος – Συγγραφέας «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής»

Θάνος Ντόκος | Δρ Διεθνών Σχέσεων & Στρατηγικής – Cambridge

Εκτέλεση Παραγωγής: Λουκάς Σταμέλλος
Γραφικά: Vincent Vaury, Αντώνιος Δημόπουλος
Πρωτότυπη Μουσική: Αντώνιος Δημόπουλος

Ειδικές ευχαριστίες: Στον Άρη Χατζηστεφάνου για την ευγενική παραχώρηση πλάνων, καθώς και της συνέντευξης με τον υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Κάποια πλάνα από το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 κινηματογραφήθηκαν από την Νικολία Αποστόλου για την ταινία “DEMOKRATIA, CHEMIN DE CROIX” του Marco Gastine, παραγωγή της Minimal Films.

25.2.16

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κορυδαλλό λόγω εργασιών

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και βελτίωσης οδοστρώματος, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ποταμού, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γρ. Λαμπράκη, περιοχής Δήμου Κορυδαλλού, κατά το χρονικό διάστημα από 25-2-2016 έως 25-4-2016, κατά τις ώρες 07:00΄ έως 18:00΄.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται με αντιδρόμηση της μιας εκ των δύο υπαρχουσών λωρίδων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενακίων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

21.2.16

HOT DOC #95:
Κυριάκος – Μαρέβα Μητσοτάκη, τους χωρίζει το Πόθεν Έσχες

Έκθετος τόσο ηθικά όσο και νομικά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αποκαλύπτεται στο νέο τεύχος του HOT DOC που κυκλοφορεί, η κα Γκραμπόφσκι δεν συμπεριελήφθη στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των τελευταίων ετών του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια περίοδο, το «επιχειρηματικό άστρο» της κυρίας Μητσοτάκη ανθεί, έχοντας για συνέταιρο τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά και διωκόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ, Σταύρο Παπασταύρου.

Διαβάστε πως η οικογένεια Μητσοτάκη γειτόνεψε με τον Χριστοφοράκο και τον Δενδρινό της SIEMENS, αγοράζοντας την ίδια περίοδο με εκείνους, «φιλέτο» στη Τήνο έναντι λίγων χιλιάδων ευρώ.

Κυριάκος και Μαρέβα εμφανίζονται επίσης να χρησιμοποιούν τον ίδιο ΑΦΜ, κάτι το οποίο προφανώς και είναι παράνομο.

Διαβάστε περισσότερα

Αγοράστε το τεύχος online

18.2.16

Τον βάφτισαν παιδόφιλο επειδή κατήγγειλε κύκλωμα μαστροπών αστυνομικών

04 Δεκεμβρίου 2013,
Του Βαγγέλη Τριάντη
Η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Βήχου έχει σκορπίσει θλίψη στο χώρο της Αριστεράς και όχι μόνο. Ο γνωστός μουισκοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια έπειτα από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο. Γνωστός για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του. Η υπόθεση όμως που τόν σημάδεψε για πολλά χρόνια ήταν αυτή του κυκλώματος σωματεμπορίας στη Σαντορίνη, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος και έκτοτε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 1998. Ο Παναγιώτης Βήχος με άρθρο του σε εφημερίδα κατήγγειλε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Σαντορίνη. Σε αυτό σύμφωνα με τον ίδιο εμπλέκονταν μεταξύ άλλων και ο αστυνομικός διοικητής του νησιού. Αμέσως μετά την καταγγελία ο κ. Βήχος μετέβη στη Νάξο όπου και παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα και ανακριτή του νησιού. Εκεί, όπως κατήγγειλε, διαπίστωσε ότι τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει και ο δεσπότης του νησιού, ο οποίος μάλιστα είχε συγκεντρώσει και 330 υπογραφές από ένα και μόνο χωριό. Αντί να διερευνηθούν όμως οι καταγγελίες ο δεσπότης του νησιού μετατέθηκε.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να παραπέμψουν με βούλευμα το διοικητή. Μαζί του παραπέμφθηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορήθηκαν για σωματεμπορία. Οι δίκες ξεκίνησαν. Στη Σύρο όμως, όπου στο μεταξύ είχε μετατεθεί ο διοικητής, ο οποίος είχε μάλιστα είχε προαχθεί. Στις τρεις πρώτες δίκες ο εν λόγω αστυνομικός απουσιάζει παντελώς. Είχε επικαλεστεί φόρτο και εργασίας και δεν είχε παραβρεθεί στη δίκη.

Μπήκαν στο σπίτι του λίγο πριν τη δίκη

Στο μεταξύ, τα χρόνια περνούσαν. Η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια και πλησίαζε η τέταρτη δίκη. Μέχρι που συνέβη κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Πέντε ημέρες πριν την τέταρτη δίκη και συγκεκριμένα στις 21 Φεβροαρίου 2003 κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Μανώλη Σφακιανάκη, εισέβαλε στο σπίτι του κ. Βήχου παρουσία εισαγγελέα. Όπως ανέφεραν, ενεργούσαν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης καθώς υπήρχε καταγγελία ότι από τον υπολογιστή του γινόταν διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι είχαν ανακαλύψει το IP του σε μήνυμα που είχε γραφτεί σε πορνοσελίδα με το τηλέφωνο μιας δικηγόρου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε μετά, το τηλέφωνο της δικηγόρου είχε τοποθετηθεί από μία πρώην φίλη του φίλου της δικηγόρου, η οποία και καταδικάστηκε.

Την ίδια μέρα ο κ. Βήχος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και έδωσε κατάθεση για την υπόθεση. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώος και ότι δεν είχε καμία σχέση με όλο αυτό για το οποίο κατηγορούνταν.

Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου 2003, η εφημερίδα Espresso, δημοσιεύει ένα άρθρο για υπόθεση σωματεμπορίας. Το δημοσίευμα έφερε τίτλο «ένα δίκτυο οργανώνει όργια – σύλληψη γνωστού μουσικού που φωνάζει την αθωότητα του». Μέσα σε αυτό υπήρχαν φωτογραφίες του κ. Βήχου καθώς επίσης και αναλυτικό ρεπορτάζ για την επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο κ. Βήχος βρέθηκε να εμπλέκεται σε μια υπόθεση ανάλογη με αυτή που είχε καταγγείλει, φωνάζοντας από την πρώτη στιγμή ότι ήταν αθώος.

Στο δικαστήριο το δημοσίευμα της Espresso έγινε «σημαία» από τους δικηγόρους του διοικητή. Κρατώντας το δημοσίευμα έλεγαν δεξιά και αριστερά «Να, ποιος είναι ο Βήχος», σε μια προσπάθεια απαξίωσης του καταγγέλλοντα. Τελικά, ο διοικητής αθωώθηκε. Παρά το γεγονός ότι εναντίον του είχε καταθέσει και υφισταμένός του αστυνομικός.

Δικαστικός Γολγοθάς 14 χρόνων

Οι περιπέτειες όμως για τον κ. Βήχο είχαν μόλις ξεκινήσει. Από τη στιγμή της εισβολής των αστυνομικών στο σπίτι του και της εμπλοκής του στην υπόθεση σωματεμπορίας, ξεκίνησε ένας δικαστικός Γολγοθάς που κράτησε 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο κ. Βήχος αθώωθηκε δύο φορές από το Πλημμελειοδικείο. Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος κάποιες από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο δεν βρέθηκαν ποτέ σε φάκελο στον υπολογιστή του. Δεν ήταν καν φωτογραφίες αλλά ίχνη, σκιές που υπάρχουν σε όλους όσους κατέχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Η πρώτη αθώωση έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2008. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών απάλλαξε τον κ. Βήχο με την κατηγορία της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων. Δυόμιση χρόνια μετά, στις 22 Οκτωβρίου 2010, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απάλλαξε τον κ. Βήχο και από την κατηγορία της μαστροπείας.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε

Στο μεταξύ το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) ανέλαβε τη Νομική του υποστήριξη. Με συνοπτικές διαδικασίες εντόπισε πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του κ. Βήχου για δίκαιη δίκη και σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής. Τις παραβιάσεις αυτές συμπεριέλαβε στην προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαίωνε πλήρως τον κ. Βήχο και καταδίκαζε τη χώρα μας.

Στο δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2011, αναφέρονταν χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα, κατά το ΕΔΔΑ, παραβίασε το άρθρο 6.1 (δικαίωμα σε δίκαιη δίκη μέσα σε λογική προθεσμία) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) γιατί η μια ποινική διαδικασία σε βάρος του Παναγιώτη Βήχου κράτησε πέντε χρόνια ενώ η άλλη εκκρεμεί επί οκτώ χρόνια στο στάδιο της προδικασίας. Η Ελλάδα παραβίασε επίσης το Άρθρο 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) της ΕΣΔΑ γιατί δεν υπάρχει στο εσωτερικό δίκαιο ένδικο μέσο για να προσφύγει το κάθε θιγόμενο άτομο από την παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη μέσα σε λογική προθεσμία που προβλέπεται από το Άρθρο 6.1 της ΕΣΔΑ. Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 6.500 ευρώ στον Παναγιώτη Βήχο για ηθική βλάβη και 1.000 ευρώ στο ΕΠΣΕ για έξοδα προσφυγής στο ΕΔΔΑ».

Η ελληνική Δικαιοσύνη όμως αποφάσισε να παραπέμψει ξανά το Βήχο σε δίκη. Μία απόφαση η οποία ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 ήρθε άλλη μια δικαίωση για τον κ. Βήχο. Το τριμελές Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε και αυτή τη φορά από τις κατηγορίες. Δύο χρόνια μετά και την τελευταία αθώωση η υπόθεση εξακολουθεί να εγείρει πολλά ερωτηματικά. Τόσο για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι αρχές όσο και για τη δικαστική περιπέτεια του κ. Βήχου. Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς είναι ότι όποιος καταγγέλλει στην Ελλάδα, αντί να επιβραβεύεται τιμωρείται.

16.2.16

16 Φεβρουαρίου 1942

Μια ματιά στους δυο παρακάτω όρκους, εξηγεί κιόλας τα παρακάτω: Ο χαρακτηρισμός "αντάρτης του ΕΛΑΣ" ήταν ότι πιο τιμητικό για τον νέο της δεκαετίας του '40. Με θαυμασμό τον αντιμετώπιζαν γέροι και νέοι στα χωριά και στις πόλεις.

Αντίθετα, ο χαρακτηρισμός "ταγματασφαλίτης" ήταν ότι πιο ατιμωτικό, θεωρήθηκε βρισιά και οι τότε ταγματασφαλίτες και οι συγγενείς τους έκαναν τα πάντα προκειμένου να διώξουν από πάνω τους αυτό τον χαρακτηρισμό.

13.2.16

Η Bitch και ο Άγιος Βαλεντίνος

NO PASSPORT

Ο πόλεμος με οικονομικά μέσα και ο πόλεμος με όπλα διεξάγονται σε διαφορετικά πεδία μαχών, με τις ίδιες περίπου συνέπειες. Αυτός που ισοπεδώνει έναν ολόκληρο λαό, με όπλο ένα επαχθές χρέος, είναι ο ίδιος που υποδαυλίζει σε μια γειτονική χώρα έναν αιματηρό εμφύλιο, για να την κουρελιάσει και να τη διαμοιράσει.

Αυτός που σπρώχνει τα παιδιά μας σ’ ένα νέο κύμα μετανάστευσης, ως φτηνό εργατικό δυναμικό, είναι ο ίδιος που εξαναγκάζει στην προσφυγιά έναν ολόκληρο γειτονικό λαό. Αυτός που κρεμάει τη θηλιά για ν’ αυτοκτονήσουν από απόγνωση 6.500 Έλληνες μέσα σε 5 χρόνια, είναι ο ίδιος που στριμώχνει σε σαπιοκάραβα και πνίγει χιλιάδες ανθρώπους. Έχει ταυτότητα και ιστορική καταβολή.

Ονομάζεται ιμπεριαλισμός κι έχει κάψει πολλές φορές την ανθρωπότητα. Είναι μια ύαινα που τρέφεται με σάρκες και χρήμα, ξεδιψάει με πετρέλαιο και μεθάει με αίμα. Εμείς είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αποφασίσαμε, μέσα σ’ αυτή τη μπανανία, να τιμήσουμε όσο μπορούμε τη μεταναστευτική και προσφυγική ιστορία αυτού που κάποτε ξέραμε ως τόπο μας.

Στο όνομα των 3.500 Καλύμνιων που βρήκαν καταφύγιο στη Γάζα και τη Δαμασκό στο 2ο Παγκόσμιο, στο όνομα των 30 περίπου χιλιάδων Καλύμνιων που ζουν ως μετανάστες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στο όνομα των 5000 Καλύμνιων που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς μέσα στα τελευταία 4 χρόνια, είπαμε: θα εξασφαλίζουμε ό,τι καταφέρνουν οι λίγες μας δυνάμεις, ένα πιάτο ζεστό φαΐ, ένα ζεστό αποφόρι, ίσως μόνο μια φρυγανιά σε κάθε άνθρωπο που φτάνει στις ακτές μας, κυνηγημένος είτε από τον πόλεμο είτε από την πείνα. Για μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Είναι και οι δύο θύματα του ίδιου άθλιου συστήματος που ταΐζει με ανθρώπινο κρέας και τις μηχανές του και τις κάνες των όπλων του.

12.2.16

ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ και στοιχειωδώς ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΙ;;;

Δηλώνουν πομποδώς ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ αλλά πέρα από συνήθως αγράμματοι πλέον εμφανίζονται και στοιχειωδώς ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΙ...

Πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος την τρομερή ροπή στην μπαρούφα και παπαριά με 137 κοινοποιήσεις μέσα σε λίγες ώρες όπου η Γυάρος εμφανίζεται ως Μακρόνησος;;;

Κι επειδή η Μακρόνησος, η γνωστή, αλλά κι άλλες μικρότερες και άσημες έχουν το αυτό όνομα από το μακρόστενο σχήμα (βλέπε ΜΠΑΝΑΝΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ κ.α.) δεν θα μπορούσε ρε ζωντανα σε καμία περίπτωση να είναι αυτή στην φωτογραφία-ντοκουμέντο που ανεβάσατε για να δώσετε και υποσταση στη μλκ σας καθώς Μακρόνησος με όρμους, κόλπους και ακρωτήρια δεν παίζει....

10.2.16

200 βάζελοι την έπεσαν στο σπίτι του ΚΟΝΤΟΝΗ,
εορταστικά αλλά τελικά πήγαν σε λάθος σπίτι!!!

Περίπου 200 βάζελοι την έπεσαν στο σπίτι του Κοντονή σήμερα, Τετάρτη 10/2/16... "με αφορμή" την ονομαστική του εορτή και πολύ εμπνευσμένα συνθήματα...

Από την άλλη στο λιμάνι με τα ίδια σπρέϋ που γράφτηκαν εκατοντάδες υβριστικά συνθήματα για ανθρώπους του βάζελου και σχέσεις τους με ναρκωτικά και άλλα ερωτικά θέματα με το ίδιο μάυρο σπέρϋ σε ερυθρόλευκη βάση γραφήκαν τον τελευταίο καιρό υβριστικά για τον Υπουργό Αθλητισμού τον κ. Κοντονή!!!

Έχοντας κηρύξει τέτοιον οργανωμένο πόλεμο οι δύο μεγαλύτερες "αθλητικές φατριές" προς τον κ. Κοντονή, τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει πως ίσως είανι ο πρώτος στην Ελλάδα που και προφανώς  κάνει καλά τη δουλειά του στο πολύ βρώμικο κομμάτι του ποδοσφαίρου....

Υ.Γ. λαγουδάκια, την επόμενη ας είσαστε πιο εύστοχοι με την οικία μην πηγαίνεται μπροστά από ξένα σπίτια...

8.2.16

Η κατάσταση των πραγμάτων...

Η κατάσταση των πραγμάτων Xαινηδες

4.2.16

To ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Σχιστό και άλλα πάθη....

To χοτ σποτ στο Σχιστό Περάματος βρίσκεται ακριβώς  πάνω στην Λεωφόρο Σχιστού που ενώνει το Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου με το Κερατσίνι, ακριβώς εκεί που γίνεται το παζάρι και πρόκειται για το στρατόπεδο που επάνδρωνε τα Πυροβολέια στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Βέβαια από την  άλλη ακριβώς σύνορο με το στρατόπεδο βρίκσεται και το "Περιβαλλοντικό Πάρκο Περάματος"  όπου υπαρχουν και βλέπουμε δύο ταμπέλες: Μία της ΕΣ.Δ.Κ.Ν.Α και μία δεύτερη που γράφει ιδιοκτησία «Ιδιοκτησία Εκκλησία της Ελλάδας».
Και καθώς η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού δεν επιβάλεται ούτε από μνημόνια ούτε από συνθήκες αλλά επαφίεται μόνο και μόνο στη βούληση των αρχόντων, να περιμένουμε ή όχι λίγο να δούμε τι απίδια βάζει ο σάκος στην σημερινή κυβέρνηση και με τους βουλευτές τςη Β΄ Πειραια και τη βούληση έχουν;;;


Όπος αντίστοιχα και με την σημερινή εικόνα του Αθλητικού κέντρου Σχιστού Κορυδαλλού... όπου από το 20006 ο Δήμος Κορυδαλλού με δυνατή πλάτη τον ΠΕΣΥΔΑΠ έχουνε φέρει στη πόλη μας μία ανοικτή χωματερή 115 στρεμμάτων με καταπατητές που αποζημιώθηκαν μ ετο τέχνασμα του Προαστιακού στο Κιάτο και οδεύουν για την εκ νέου καταπάτηση....


Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε στην εξής δήλωση σχετικά:

«Δεν θα ακολουθήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας σε μια δημόσια πολεμική αντιπαράθεση, δεν θα χρησιμοποιήσω ούτε το ύφος ούτε τον διχαστικό του λόγο.

Για μένα, για μας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά, όπως αρμόζει στην ιστορία της, τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας εξαιτίας ενός πολέμου που η Ε.Ε. δεν θέλει να σταματήσει.

Ταυτόχρονα, καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές και τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης να δώσουν την δυνατότητα να φωλιάσει το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία στις γειτονιές μας.

Ας μου επιτρέψει, όμως, ο υπουργός τουλάχιστον δύο σχόλια κατά την διάρκεια της “πρωινής αναφοράς”: Οι πολίτες και ο Δήμαρχος της πόλης δεν είναι φαντάροι, που από ότι φαίνεται στο μυαλό ορισμένων, ακόμα και σήμερα απλά πρέπει να εκτελούν εντολές. Τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ακραίο συντηρητισμό πυροδοτούν τακτικές που χωρίς ενημέρωση και με αντιδημοκρατικό τρόπο επιβάλλουν τις πολιτικές τους επιλογές. Είναι δεδομένο για εμάς ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί, στο μέρος που του αναλογεί, στο ανθρωπιστικό του καθήκον.

Καλό θα ήταν και τα κυβερνητικά στελέχη να μην καταναλώνονται σε δηλώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά να δουλέψουν στην ίδια κατεύθυνση».

δύο και δύο και δύο όψεις μίας μεγάλης απεργίας...

Πολύ μεγάλη απεργιακή πορεία στο κέντρο της Αθήνας,
οι δύο όψεις της είναι πως υπήρξαν άφαντοι και παρόντες...
Αν και πολύ μεγάλη η απεργιακή πορεία έχουμε δύο όψεις στα ΜΜΕ καθώς τα περισσότερα "ξέχασαν" να δείξουν την πορεία κι εστιάσαν στα επεισόδια που συνέβησαν μετά από αυτήν.....
Αλλά και στα επισόδεια είχαμε αντίστοιχα δύο όψεις καθώς αυτά φαίνονατι να συμβαίνουν και προβάλονται έτσι ως: ενάντια στο μνημόνιο και ότι συστημικό αλλά εδώ η εξαιρετική φωυογραφία του Marios Lolos  συλαμβάνει την ρίψη βόμβας μολότοφ εναντίον της μόνης, από τις 5 μεγάλες, μη συστιμικής τράπεζας στη χώρα!!!

Δηλαδή της μόνης η οποία δεν μετέχει στη καταβόθρα που αδηφάγα φορτώνει δάνεια στη πλάτη του ελληνικού λαού!!!

2.2.16

η FIAT "παίζει παιχνίδια" με το Αρχιπέλαγο Αιγαίο;;
Ίσως κάποιοι στην Ιταλία δεν έχουν χωνέψει ακόμη την ήττα τους
στον Β΄ΠΠ και δεν ξέχασαν ακόμη τα Δωδεκάνησα....

Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία με φορολογική έδρα το Λουξεμβούργο, FIAT, εκπόνησε το πρόγραμμα EGEA σε  Ιταλία και Τουρκία για την αλλάγή του μοντέλου  LINEA (το οποίο βασίζεται στο  Fiat Punto με τεράστιο πορτ μπαγκαζ, που απευθύνεται σε μη αναπτυγμένες αγορές όπως η Τουρκία και οι Ανατολικοευρωπαίκές χώρες αντίστοιχα όπως το  Skoda Octavia που βασίζεται σε παλιό GOLF) και δημιούργησε "FIAT AEGEA" (ΑΙΓΑΙΟ) για την αγορά της Τουρκίας ενώ στην Ελλάδα έρχεται με τη διπλή του ονομασία από το παλαιότερο FIAT TIPO....
Η διπλή ονομασία έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την  SEAT με το μοντέλο  MALAGA το οποίο στην Ελλάδα ήρθε ως GREDOS, γαι ευνόητους λόγους....
 Η λογική της FIAT είναι να χαίδέψει αυτιά για να αυξήσει πωλήσεις στην Τουρκία ή μήπως να ευελπιστεί πως αβαντάροντας τους αιώνιους συμμάχους των Γερμανών θα μπορέσει να έχει κάποιες ευκαιρίες σε Νομοθεσίες και εταιρίες Leasing;;;;
Έως και οι εικόνες στην επίσημη ιστοσελίδα της FIAT στην Ελλάδα έχει την ίδια πινακίδα σε τρία διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά φυσικά πουθενά την πινακίδα "FIAT AEGEO"....

1.2.16

Σκοτώθηκαν όντως οι τούρκοι βατραχάνθρωποι των Ιμίων;

Στο Τεύχος 21 (Φεβρουάριος 2013) το «HOT DOC» είχε φιλοξενήσει εκτενέστατο ρεπορτάζ για τα Ίμια. Η σεναριολογία για την κατάληξη των τούρκων κομάντος που, το ξημέρωμα της 31ης Ιανουαρίου 1996, αποβιβάστηκαν στη δυτική Ίμια, δίνει και παίρνει.

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα του τούρκων βατραχανθρώπων βρήκε το θάνατο σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα που ακολούθησαν του επεισοδίου στις βραχονησίδες.

Ορισμένοι μίλησαν για… ελληνική εκδίκηση, άλλοι για τουρκικό κυβερνητικό δάκτυλο, ενώ τρίτοι έβλεπαν πίσω από τις τραγωδίες κούρδους εξτρεμιστές.

Ποια είναι τελικά η αλήθεια για τους δώδεκα Τούρκους της "ομάδας Kardak";

Σκοτώθηκαν όντως, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται;

Που βρίσκεται σήμερα η ομάδα των τούρκων βατραχανθρώπων;

Πώς ορισμένοι διαστρέβλωσαν την ιστορία τους;

Ποιοι είναι εκείνοι που βρήκαν το θάνατο στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα;

Διαβάστε εδώ το Τεύχος 21.

ΟΧΙ στην Εξόρυξη Χρυσού