28.10.16

Κώστας Μπαλάφας, ο φωτογράφος της Εθνικής Αντίστασης

Ένα σπανιο αρχειο απο την ΕΡΤ για το διαλεχτό παιδί της Ηπείρου. Βετεράνος φωτογράφος της Εθνικής Αντίστασης Κώστας Μπαλάφας πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Γεννημένος στην Κυψέλη της Άρτας στα 1920, από την ηλικία των δέκα ετών απόδημος Ηπειρώτης στην Αθήνα, αρχικά, και κατόπιν σπουδαστής στην Ιταλία, έζησε από κοντά στην Ήπειρο τα μαρτύρια του λαού μας στην Κατοχή και την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης. Εμπνεύστηκε από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ, κατατάχτηκε στο 85ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και με το τουφέκι στο ένα χέρι και τη φωτογραφική του μηχανή στο άλλο αποτύπωσε συγκλονιστικά το Αντάρτικο στην Ήπειρο. Οι εικόνες του αποτυπώνουν το μεγαλείο της Αντίστασης, "τον ενθουσιασμό και τη λεβεντιά των ανταρτών αλλά και τις καταστροφές, τους σκοτωμούς, τα καμένα χωριά και τον πόνο του λαού μας". Αρκετοί, μάλιστα λένε πως εφυγε απο κοντά μας ο φωτογράφος της αυθεντικής Ελλάδας, Κώστας Μπαλάφας, καθώς αλλωστε δεν υπήρχε πια τίποτα αυθεντικό για να φωτογραφίσει...

26.10.16

"ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ"

"ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ",
Γιώργος Κοντογιάννης ~ Βασίλης Λέκκας ~ Μαρία Κώττη

Ενα Θεσσαλιώτικο τραγούδι για τον Αρη!!!

22.10.16

Ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας στους Αμπελόκηπους. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, πρόκειται για τον Φώτιο Μπέλλο, απόστρατο αστυνομικό που είχε προκαλέσει το καλοκαίρι του 2012 με τις δηλώσεις του για οργάνωση “ταγμάτων εφόδου” που θα αστυνομεύουν στη Μεσσηνία.

Από τα "Τάγματα Ασφαλείας" με την Χρυσή Αυγή του Μελιγαλά στο Φόνο....

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 09:48
 
"Τάγματα Ασφαλείας" που θα υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία συγκροτεί η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Οιχαλίας.

Συγκεκριμένα και με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας συγκροτεί κατά τα πρότυπα της Μαφίας παρακρατικές ομάδες προστασίας, ενώ παράλληλα προκαλεί τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο επειδή σε συνέντευξή του στην "Ε" δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία.

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή ρίχνει το γάντι στην Πολιτεία αδιαφορώντας για τους νόμους και τη τήρησή τους. Στη σύσταση των "Ταγμάτων Ασφαλείας" πρωτοστατεί ο απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Φώτης Μπέλλος. Εστειλε μάλιστα ανακοίνωση στην "Ε" με την οποία καλεί τους νέους "από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης περιγράφει τους στόχους των "Ταγμάτων Ασφαλείας": "Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων".

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά η ανακοίνωση αναφέρει: "Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση". Τέλος ο κ. Μπέλλος ρίχνει το γάντι στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας γράφοντας ότι η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας αποτελεί απάντηση στην συνέντευξη που έδωσε στην "Ε" ο κ. Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους της συντονιστικής επιστροπής ο κ. Μπέλλος αναφέρει τα εξής: "Η συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή της περιφέρειας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας είναι και απάντηση στην στημένη συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχου κ. Γεωργακόπουλου Βασιλείου, στην εφημερίδα "Ελευθερία" Καλαμάτας της 30 Ιουνίου 2012 σελ. 16 (στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια), που προσπάθησε να ασκήσει πίεση και τρομοκρατία εναντίον μας (περί παρανόμων και επικίνδυνων ομάδων περιφρουρήσεως).

Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων. Δυστυχώς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να λέμε κύριε Γεωργακόπουλε "ό,τι κρατικό αντεθνικό".

Συγκέντρωσε όλη την οργή σου, συσσώρευσε όλο το μίσος σου, για την ώρα της εκδικήσεως, που πολύ σύντομα έρχεται, εναντίον όλων αυτών που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους σε οδήγησαν στην δυστυχία, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, στην ανασφάλεια και στον οικονομικό μαρασμό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ποιοι είναι".

19.10.16

"Άγριος Χορός" Πάνος Μπούσαλης

Από το cd "Σεμπρεβίβα" όπου ο Πάνος Μπούσαλης μας προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην μαγεία του στίχου της Μουσικής και της αψεγάδιαστης ερμηνείας!

Στίχοι - Μουσική : Πάνος Μπούσαλης
CD: Σεμπρεβίβα (2016)
Χάπια και ακροβασίες πάνω στον καιρό
χόρεψε η αντοχή σου άγριο χορό
Σου' φερε η αγάπη δώρα , σου 'φερε σπαθιά
Σου δοκίμασε τα φρένα στην κατηφοριά
Πέρασμα από την λαχτάρα, στην υπομονή
τρίζουν σαν αρχαία κάρα, οι παλιοί χρησμοί
Δεν αγόρασες γι' απόψε γάλα και ψωμί
στάζει από τον φεγγίτη όλη σου η ζωή
Δεν έχει λέξη να σου πουν
και να μη σε πετύχει
Την σιγουριά την ξόδεψες
και σου' μεινε η τύχη
Όμως η σκιά που έχεις και σε τυραννά
βόλια σου φυτεύει, βγαίνουν άστρα και πουλιά
''Θα σου στείλω ουρανέ μου μιαν αναπνοή
γύρισέ τη μου καινούρια, γύρνα την ζωή
Κι αν παλιώσω, κι αν χαλάσω , στείλε μια βροχή
Να χορτάσω ποταμάκι , βρύση σκαλιστή
Κι αν παλιώσω, κι αν σκουριάσω στείλε κεραυνό
Να φωτίσω , να χορτάσω τον ωκεανό''

9.10.16

Του ανόητου φασιστοδικτατορίσκου…

Σχετικά με τη συνάντηση του Γιάννη Ρίτσου με τον δικτάτορα Στυλιανό Παττακό, το 1970,.. Γράφει η Έρη Ρίτσου,..

Το 1970 δίνεται άδεια στον Ρίτσο να ταξιδέψει από τη Σάμο, όπου βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Αθήνα. Στο Καρλόβασι όπου ζούσαμε περνούσε τις διακοπές του και ο Μιχάλης Περατικός, που την εποχή εκείνη ήταν γραμματέας, αν δεν κάνω λάθος, του συλλόγου Ελλήνων εφοπλιστών στο Λονδίνο. Ο Περατικός ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τις τέχνες και εκτιμούσε ιδιαίτερα το έργο του πατέρα μου. Με πρωτοβουλία και ενέργειες του λοιπόν ήρθε για τον Ρίτσο μια πρόσκληση να πάρει μέρος ως τιμώμενο πρόσωπο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Λονδίνου, μαζί με τον Πάμπλο Νερούδα.

Η πρόσκληση μεταφέρθηκε στους δικτάτορες από τον Σύλλογο Ελλήνων Εφοπλιστών και φυσικά μια τέτοια πρόταση που έρχεται μέσω τέτοιας οδού δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν να την εξετάσουν.

Έτσι, ο Ρίτσος παίρνει άδεια να ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου ο Στυλιανός Παττακός τον καλεί στο γραφείο του για να του κάνει συστάσεις, τί πρέπει να πει στο Λονδίνο εάν ερωτηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Παττακός θεωρούσε τον εαυτό του μέγα θεωρητικό και φιλόσοφο και έπηξε τον πατέρα μου στις μπούρδες στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει από το να καταφερθεί κατά της Χούντας. Ο Ρίτσος του είπε πως αν ερωτηθεί, θα πει απλώς την αλήθεια.

-Και ποιά είναι η αλήθεια κύριε Ρίτσο; τον ρώτησε ο Παττακός.

-Αυτή που πολύ καλά γνωρίζετε,.. Πως στην Ελλάδα υπάρχει μια στυγνή στρατιωτική δικτατορία.

Κατόπιν τούτου ο Ρίτσος πήρε το δρόμο για Πειραιά, τμήμα μεταγωγών, Καρλόβασι, και οι διοργανωτές στο Λονδίνο πήραν την απάντηση πως ο Ρίτσος αρνείται να ταξιδέψει.

Περιττό να πω πως ο πατέρας μου άκουγε “Παττακός” και του σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο, ενθυμούμενος το θράσος και τις φιλοσοφικές μπούρδες του ανόητου φασιστοδικτατορίσκου…

4.10.16

Τρίτη 4/10/2016, διακοπή νερού στον Κορυδαλλό (Περιοχή Μερκάτη)

Λόγω "απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα υπάρξει πτώση πίεσης έως στέρηση νερού" από την Τρίτη 4/10/2016 στις 20:00μ.μ., έως και την Τετάρτη 5/10/2016 στις 08:00 π.μ. σε πολλές περιοχές όπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ.


Αναλυτικά οι περιοχές
τμήματα των Δήμων Αιγάλεω – Κορυδαλλού – Νίκαιας – Αγίας Βαρβάρας

που περικλείονται από τις οδούς:
Ιερά Οδός – Λ. Κηφισού – Πέτρου Ράλλη – Παράσχου – Λήμνου – Γρ. Λαμπράκη – Ταξιαρχών – Ελ. Βενιζέλου.

3.10.16

4.1 Miles | The New York Times

Ντοκυματέρ της DAPHNE MATZIARAKI που καταγράφει για ορισμένες ημέρες πάνω σε συγκεκριμένο πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το θαλάσσιο πέρασμα από την Ασία στην Ευρώπη...

1.10.16

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο...

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε από νεαρούς Έλληνες την περίοδο του εμφυλίου για αν πολεμήσουν στο αντάρτικο. Ήταν από 17 ως 23 ετών και από τότε άλλαξαν τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια...

Ακολουθεί, ο «Κλοιός» η ταινία του Κώστα Κουτσομύτη, βασισμένη στην πρώτη αεροπειρατεία σε πτήση επιβατικού δρομολογίου...