18.8.09

χώρος πρασίνου οι γυναικίες φυλακές Κορυδαλλού

Πηγή: Δήμος Κορυδαλλού (αν δεν γίνουν έτσι μην τα βάλετε μαζί μας... δείτε το αθλητικό κέντρο στα πρώην λατομεία και τι συμβαίνει τελικά και...)

Μετά τη δημοπράτηση του έργου κατεδάφισης των Γυναικείων Φυλακών προϋπολογισμού 2.100.000 € και εν αναμονή της παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Δήμο μας, η δημοτική αρχή της πόλης κατέθεσε ήδη ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμόρφωση του χώρου των Γυναικείων Φυλακών (Α! φάση – διαμόρφωση 10 στρ) σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένες Αστικές Παρεμβάσεις Ευρείας Κλίμακας του Ε. Π Αττικής προϋπολογισμού 5.831.000 €.

Συγκεκριμένα στην πρόταση της δημοτικής αρχής προβλέπονται δενδροφυτεύσεις και μια σειρά παρεμβάσεων, όπως η δημιουργία τεχνητής λίμνης έκτασης τουλάχιστον 2 στρεμμάτων, η κατασκευή μονοπατιών περιπάτου, η τοποθέτηση παιδικών χαρών και καθιστικών χώρων κ.α που θα μετατρέψουν τη συγκεκριμένη περιοχή σε πολύ σημαντικό πνεύμονα ζωής για την πόλη και τους κατοίκους της.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη του έργου για τις επιφάνειες δαπέδου προβλέπεται αποκλειστικά η χρήση πορώδους – μαλακού - υλικού και όχι μπετόν.