17.1.09

Σινέ Παράδεισος

Σινέ Παράδεισος(τηλ.2104960955)
Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4 (κλικ για χάρτη), ΚορυδαλλόςΤιμές εισιτηρίων

Η ιστορία ξεκινά το 1989 όπου ο κινηματογράφος βίωνε έντονη παρακμή, οι αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και τη θέση τους έπαιρναν σκυλάδικα, super market και πολυκαταστήματα.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον κινηματογράφο ο Κορυδαλλός με Δημάρχο τότε τον Νίκο Θεμελή και την πρωτεργάτρια του πολιτισμού, την αείμνηστη Μαρία Μάνου αγόρασαν ένα παλιό και φθαρμένο κινηματογράφο και ξεκίνησαν το «Σινέ Παράδεισος» που αποτέλεσε το πρότυπο για δεκάδες κινηματογράφους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εδώ η Ελλάδα ξαναγάπησε τον κινηματογράφο.

Νονός του «Σινέ Παράδεισος» ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο δημιουργός της ομώνυμης και βραβευμένης με 4 Όσκαρ ταινίας την ίδια χρονιά, ο οποίος και τον εγκαινίασε σε μια πολύ συγκινητική βραδιά για τον Κορυδαλλό.

Το 2005 το γέρικο κτίριο αδυνατεί να υποστηρίξει πλέον το έργο του κι ο τότε Δήμαρχος Στέφανος Χρήστου ευτυχώς ξεκινά την πλήρη αναδόμηση του κτιρίου διατηρώντας την πρόσοψη και την ευχάριστες μνήμες μας. Χάρη σε αυτή την αναδόμηση σήμερα ο Κορυδαλλός έχει έναν από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους με Dolby surround αλλά και τα διάσημα κεφτεδάκια του καθώς και μία επιπλέον χειμερινή αίθουσα. Σύγχρονες και λειτουργικές και οι δύο θα μεγαλώσουν τις απόμενες γενιές του Κορυδαλλού με το όνειρο του Τορνατόρε.

Από όταν ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου ο κ. Κασιμάτης η λειτουργία του Δημοτικού κινηματογραφου ήταν επιζήμια για την πόλη αλλά και σχεδόν ανούσια πολιτιστικά. Έτσι ευτυχώς (προς το παρόν) ο κινηματογραφός δόθηκε σε ιδιώτη και αντί για οικονομική ζημία για τον Δήμο διαφένεται πλέον να υπάρχει όφελος ενώ από την άλλη με σωστή λειτουργία του Σινέ Παράδειος μιας και ο ιδιώτης μείωσε τις τιμές (τουλάχιστον αρχικά) των εισητηρίων κι έτσι πλήθος από Κορυδαλλιώτες απολαμβάνει το κινηματογράφο της πόλης μας.