12.1.09

Πόσα ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ στο Όρος Αιγάλεω;

Ενημερωθήκαμε από το ΣΚΑΪ πως χάρη στην απορριπτική πρόταση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα καθώς και στην αγωνιστικότητα του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ απέτυχε η προσπάθεια παραχώρησης δημόσιας έκτασης σε ιδιώτες.

Θα θέλαμε να μάθουμε κ. Νομάρχη, αυτή η δημόσια έκταση που σώσατε από τους ιδιώτες είναι ελεύθερη για τους πολίτες του Νομού μας; τα ζώα του βουνού έχουν πρόσβαση; πράσινο υπάρχει σε αυτή την έκταση;
Διότι, κ. Νομάρχη αν εκεί υπάρχουν συρματοπλέγματα, κτίρια, σκουπίδια κτλ δεν κάνει καμιά διαφορά σε μας αλλά ούτε και στα άγρα ζώα του βουνού ποιος νέμεται τα κέρδη από την λειτουργία επιχειρήσεων κ.α.Επίσης κύριε Νομάρχη, πληροφορήστε μας, η Ι. Μονή Αγίων Πατέρων που κτίζουν μέσα στο όρος Αιγάλεω σήμερα, στην ίδια περιοχή με τη ΒΙ.ΠΕ. Σχιστού, γιατί δεν προκάλεσε την ευαισθησία σας και την προστασία σας; Παρόν στις εργασίες οικοδόμησης μέσα στο όρος Αιγάλεω όπως φαίνεται από την «Ομολογία» και την φωτογραφία o Πρόεδρος ΑΣΔΑ & Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, ο πρώην Πρόεδρος ΑΣΔΑ & πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Μπιτούνης Παναγιωτής, ο «αγωνιστής» Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ και πρώην Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γουρδομιχάλης Γρηγόρης κ.α.Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουμε μπερδευτεί κ. Νομάρχη, ποια από τις δύο ταμπέλες να πιστέψουμε όταν στην είσοδο του «Περιβαλλοντικού πάρκου Περάματος» βλέπουμε δύο ταμπέλες; Μία της ΕΣ.Δ.Κ.Ν.Α και μία δεύτερη που γράφει ιδιοκτησία «Ιδιοκτησία Εκκλησία της Ελλάδας».Το «Περιβαλλοντικό πάρκο Σχιστού» ποίου ιδιοκτησία είναι τελικά; διότι 3,5 δις δραχμές πριν δέκα περίπου χρόνια δεν έδωσε ούτε η Εκκλησία ούτε ο ΑΣΔΑ και ο ΠΕΣΥΔΑΠ . . .

Πιστεύουμε πως ότι: ο Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ Γουρδομιχάλης Μιχάλης και η δημοσιογράφος του συγκεκριμένου θέματος από τον ΣΚΑΪ Θεοδοσία Κοντζόγλου συνυπήρξαν μαζί Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού με τον ίδιο συνδυασμό θα βοηθήσει το ρεπορτάζ και στην προστασία του Όρους Αιγάλεω.

Υ.Γ. Υπάρχει ακόμη στρατός (ναύτες) να φυλάει την μη πρόσβαση στην οικοδμή κι από Νότια από το Πέραμα, και μέσα από το Πάρκο; Στην είδοδο του Πάρκου;