1.11.16

Διοικητικά πρόστιμα χάδι, δίχως συλλήψεις και χωρίς κατασχέσεις, για καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος και προσπάθεια εκ νέου καταπατήσης Δημοσίας Γής!!!!


Κάθε φορτηγό που αδιάζει (δεκάδες καθημερινά δημιουργεί κέρδος περί τα 800 με 1.000 ΕΥΡΩ)... ενώ μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί ποιός ξεκλείδωσε την πόρτα στους "ελεγκτές που κλήθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής" ώστε να μπουν στη Δημόσια Γη και να "πιάσουν" στα πράσσα το φορτηγό που δεν διαβάσαμε καν να κατασχέθηκε...


Πρόστιμο σε περιβαλλοντικά οχλούσα δραστηριότητα στα πρώην λατομεία...
 Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας έχει ξεκινήσει σε βάρος επιχείρησης στον Άνω Κορυδαλλό μετά από αυτοψία του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων Περιβάλλοντος των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά & Νήσων.

Οι ελεγκτές κλήθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και μετέβησαν, επιτόπου, στις 12 Οκτωβρίου 2016, οπότε οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει φορτηγό αυτοκίνητο της συγκεκριμένης επιχείρησης να απορρίπτει στον χώρο των εγκαταστάσεών της κάδο με στερεά απόβλητα.


Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στον χώρο πραγματοποιούνται από την επιχείρηση «συστηματικά και ανεξέλεγκτα απορρίψεις στερεών αποβλήτων» από εκσκαφές και κατεδαφίσεις χωρίς καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Ταυτόχρονα, η Αστυνομία κίνησε τη προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

Στον χώρο βρέθηκαν, ακόμα, παλαιές μηχανές και τμήματα μηχανών, χρησιμοποιημένα ελαστικά και ζάντες αυτοκινήτων, άδεια μεταλλικά βαρέλια μεγάλου μεγέθους από λιπαντικά έλαια, κομμάτια από άσφαλτο από έργα οδοποιίας και φύλλα ελενίτ. Να σημειωθεί ότι κάποια από τα απόβλητα, όπως το ελενίτ και τα μεταλλικά βαρέλια, που περιείχαν λιπαντικά έλαια, κατατάσσονται στα επικίνδυνα απόβλητα και πρέπει να γίνεται ειδική διαχείριση, όπως και για ορισμένα άλλα από τα μη επικίνδυνα απόβλητα.

Στην ίδια επιχείρηση έχουν επιβληθεί μετά από ελέγχους της ίδιας υπηρεσίας τρία διοικητικά πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις. Το τελευταίο επιβλήθηκε, στις 25 Αυγούστου 2016, και ήταν συνολικού ύψους 12.000€.

Όπως κάθε φορά που γίνεται έλεγχος από την υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Δήμο Κορυδαλλού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που φέρεται ως ιδιοκτήτης του χώρου, το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, ώστε να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.