11.7.18

Από τα σαραπεντάρια και την πατριδοκαπηλεία σε έργα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!

Μετά τα "45άρια"αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης βρίσκονται τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης μετά από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, για έργα «φαντάσματα», επί των ημερών τους στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης...

Η ελεγχόμενη ζημιά του Δημοσίου, για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, υπολογίζεται στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, στην πλειονότητά τους, για έργα φαντάσματα {πληροφορικής}, για την υλοποίηση των οποίων φαίνεται να προσλήφθηκαν δεκάδες υπάλληλοι ως εποχικό προσωπικό που πληρώθηκαν κανονικά αλλά δεν φαίνεται πουθενά να εκτελέστηκαν τα έργα για τα οποία μισθοδοτήθηκαν.

Έργα πληροφορικής  όπως «Ταξινόμηση - καταγραφή προγραμμάτων δημόσιας Υγείας», «Ηλεκτρονική καταγραφή αθλητικών ενώσεων», «Καταγραφή αδειών αλιείας», «Αναδιοργάνωση - προστασία ιστοχώρου», «Ηλεκτρονική δικτύωση με ΜΜΕ» φαίνεται να ήταν απλά φαντάσματα. ενώ φαίνεται πως  υπαλλήλοι παρείχαν σε άλλα πρόσωπα τις υπηρεσίες τους που ουδεμία σχέση είχαν με τη Νομαρχία και τα έργα αυτά.

Η ποινική δίωξη, εναντίον του πρώην Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του Διονύση, ως Αντινομάρχη, είναι σε βαθμό κακουργήματος και περιλαμβάνει τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η παραπάνω υπόθεση έρχεται σε συνέχεια της δίκης για τα λεγόμενα "45άρια" της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, τα οποία κι από χρόνια είχαμε καταδείξει, για τα οποία οι αδελφοί Ψωμιάδη παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περιγράφει 456 έργα, προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ, το διάστημα 2005-2010, που φαίνεται ότι κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς, διαδικασία που, σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο, προκάλεσε ζημιά ύψους 4 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο.