22.10.07

Στις οδού Ποταμού την άκρη, τα φραγμένα φρεάτια κάνουνε πάρτυ.

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου και συγκεκριμένα επέδειξε την οδό Ποταμού στον Κορυδαλλό (μία και μόνη οδό) ως δρόμο με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τις επερχόμενες βροχές την 18/10/2007.

Συνοπτικά: έχουμε έναν δρόμο όλο κι όλο υψηλού κινδύνου στον Κορυδαλλό. Ο Νομάρχης καταλαβαίνοντας για το τι καφάσια έχουμε στο Δήμο, τους φώναξε να τους σφυρίξει κι από κοντά δυό λογάκια.

Συμπτωματικά, τι τύχη, ο συγκεκριμένος δρόμος να βρίσκεται εκεί που εδρεύουν οι υπηρεσίες του ΓΚΑΡΑΖ του Δήμου!!! Γιούπι!!! Δεν φοβόμαστε θεό!!!
Και η Αλήθεια: Ο κ. Χρυσολωράς και κ. Γουρδομιχάλης δεν μετέφεραν ποτέ στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Τεχνικές υπηρεσίες τα διαλαμβανόμενα ή αυτές μαζί με τον Σταύρο τους έγραψαν στα απ 'αυτά τους και μαζί και μας τις ζωές μας; Διότι ακόμη κι αν δεν μετέφεραν τίποτα αυτοί, οι υπόλοιποι δεν άκουσαν τίποτα; Βούηξε ο τόπος βούηξε.

Διότι στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα στην οδού Ποταμού σε πλημμύρα και τώρα πέραν του κ. Μίχα από τις 18 του μήνα είναι πρώτη φορά για την Ελλάδα που το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόγνωσης Επικινδύνων Καιρικών Φαινομένων έδωσε βαθμό επικινδυνότητας «3» διότι όπως λένε οι επιστήμονες «είναι αδύνατο να προβλέψουν την δυναμική της ατμόσφαιρας».

Ο υπηρεσία Καθαριότητας έλεγξε τα φρεάτια σε ποια κατάσταση βρίσκονται; Βίλες που θα έλεγε και Κύπριος ο Σάββας.
Μήπως τα έχει καθαρίσει η υπηρεσία Καθαριότητας ρε μάγκα και τσάμπα φτερνίζονται οι άνθρωποι; Βίλες που θα ξανάλεγε και ο Σάββας.

Όχι απλά δεν τα έχουν καθαρίσει αλλά έχουν φραγμένα φρεάτια που έχουν χορταριάσει κιόλας!!! Δηλαδή φανταστείτε πόσο καιρό είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Αντε ρε Λιάκο μπαγάσα πάλι πρωτοπορείς, έβαλες εσύ την τεχνική να βάλω εγώ το όναμα: «ΔΕΝΤΡΑ & ΦΡΕΑΤΥΑ» κι έστι εξοικονομούμε και υδάτινους πόρους, ε;
Ε; όργιο, δεν πας να βοσκήσεις κανά κοπάδι πρόβατα (πρόβατα, γιατί γίδια δεν σε βλέπω να τα καταφέρνεις); Τι να μας πεις; που χθες Κυριακή μετά από δεκαπέντε ώρες βροχής το Σαββάτο 20 Οκτωβρίου και περιμένοντας τις χειρότερες καταιγίδες το ξημέρωμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου ποτίζατε την νησίδα στην Ποταμού και κατέληγαν τα νερά στα φρεάτια. Τώρα που το διαβάζεις τα έχετε κλείσει; ή σπαταλάτε το πολύτιμο πόσιμο νερό της ΕΥΔΑΠ στους οχετούς ομβρίων;
Άντε κάνε και μια καλή πράξη σύρε κλείστα μην φορτίζεις μόνο αρνητικά το κάρμα σου.
Βέβαια στην Ποταμού κατασκευάστηκαν επιπλέον φρεάτια των παλιών, πέρσι, (μην χαίρεστε οι προηγούμενοι τα ξεκίνησαν όπως και στην Πλατεία Μέμου και στην οδό Αθηνάς ) τα οποία τα παραλάβατε ή όχι; υπήρξε κάποιο πρόβλημα; ή όχι; Η Τεχνική υπηρεσία τα είδε και είναι εντάξει; ή θα πρέπει για εσάς πρώτα να σκοτωθεί και κανείς;
Η Αστυνομία δεν μπήκε στον κόπο να σας ειδοποιήσει για κάποια ατυχηματάκια ή οι πολίτες γνωρίζοντας που θα μπλέξουν πλήρωσαν τις ζημιές από μόνοι τους εξαγοράζοντας την ψυχική τους γαλήνη;

Αν πέσει εκεί μηχανή τι γίνει; Αν πέσει αυτοκίνητο και δεν την βγάλει με σπασμένη ζάντα σαν άλλους τι θα γίνει;

Χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου ήταν το ετήσιο μνημόσυνο ενός παιδιού από τα δικά μας, Κορυδαλλιώτη, που προσέκρουσε ανεξήγητα σε κολώνα λίγα μέτρα πιο κάτω από το συγκεκριμένο φρεάτιο. Θυμάστε; έμεινε στον τόπο, η κοπέλα βαριά τραυματισμένη, εύχομαι κι ελπίζω να ζει κανονικά σαν τις άλλες κοπέλες των 19 ετών κι όχι ως ανάπηρη.
Αν τα είχατε καθαρίσει η υπηρεσία Καθαριότητας ή έστω τα είχε ελέγξει η Τεχνική υπηρεσία ως σήμερα έστω μια φορά θα είχατε δει το φρεάτιο (είναι του έτους 2006) που δεν είναι πακτωμένο. Επίσης το επικίνδυνο αυτό φρεάτιο βρίσκεται σε καμπή του δρόμου και μόλις το πατά η ρόδα σηκώνεται και ενίοτε στέκεται όρθιο αφήνοντας ένα τεράστιο μεταλλικό καινό και μια τρικλοποδιά από χυτοσίδηρο . . .

Την ίδια ώρα δίπλα στην οδό Ποταμού υπάλληλοι του Δήμου να πληρώνονται αδρά νυχτερινή αποζημίωση και τα φρεάτια φραγμένα.
Α! ρε Νομαρχη, την άλλη φορά να έρθεις στον Κορυδαλλό να τους πάρεις από το χεράκι. Να τα πας τα παιδιά να τους δείξεις τα φρεάτια γιατί φοβούνται μόνα τους να βγουν από το γκαράζ του Δήμου ως το δρόμο (οδός Ποταμού) μπροστά τους. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ.
Ζωή σε λόγου μας . . .