9.10.07

ΦΩΤΙΑ, ΦΩΤΙΑ

Σε κίνδυνο η πόλη μας την Πέμπτη 04/10/2007, για αρκετή ώρα στην συμβολή των οδών ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ & ΤΣΟΥΜΑΓΙΑΣ (Δημ. Διαμαντίδη).
Ο καπνός πνίγει την πόλη και τους διερχόμενους οδηγούς, δύο στενά πιο πάνω ένα οικοδομικό τετράγωνο κινδυνεύει ολόκληρο.

Οι φλόγες στήσανε χορό.
Ευτυχώς η Λαχαναγορά και το Ικόνιο βρίσκονται κοντά. Το γκαράζ του Δήμου και το Πνευματικό Κέντρο πολυυυυυύ μακριααααά. Έξι οχήματα της Π.Υ. (Πυροσβεστική Υπηρεσίας) φτάνουν άμεσα από την Λαχαναγορά και το Ικόνιο, δίνουν μάχη με τις φλόγες και την κερδίζουν.

Η ΕΛ.ΑΣ κι αυτή παρόν, αλλά άστοχη. Το περιπολικό αντί να κλείσει την κάθοδο της ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ βρίσκονταν στο πεδίο της φωτιάς εμποδίζοντας τα οχήματα της Π.Υ.. Τον δρόμο τελικά έκλεισε συμβατικό όχημα της Ασφάλειας!!! (Διοικητά, βγάλτε τα και σε καρτ ποστάλ τα ασφαλίτικα αμάξια μην υπάρξει άνθρωπος που δεν τα αναγνωρίζει! Μπράβο!!!).

Την ίδια ώρα Απών η Δημοτική Αστυνομία, Παρόν όμως στο Πνευματικό Κέντρο όπου έκανε το ΠΑΡΚΑΔΟΡΟ σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα επί του πεζοδρομίου τις Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη!!!

Στο γκαράζ του Δήμου τα τρία πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Κορυδαλλού κοιμόντουσαν!!! Μην πεταχτεί κανείς και πει καμιά μαλακία ότι φύλαγαν το δάσος στο Σχιστό, ξηγούμε από τώρα. Κοιμόντουσαν στο Γκαράζ όπως κοιμόντουσαν και την μέρα που κάηκε το δάσος στο Σχιστό.

Αλήθεια, αλλάξατε μάνικα ή δεν ήρθατε στην φωτιά μην δούνε οι Κορυδαλλιώτες τη σχισμένη μάνικα; Εδώ ας πεταχτεί κάποιος να μας πει, μας ενδιαφέρει και το δάσος και τα σπίτια μας. Δεν επιθυμούμε να καεί τίποτα από αυτά αλλά ούτε κι εμείς επειδή τα πυροσβεστικά του Δήμου είναι off.

Το μόνο στο οποίο σας δίνω συγχαρητήρια είναι για την φαντασία: στείλατε ρε όρνια την άλλη μέρα, Παρασκευή πρωί, στο σημείο της φωτιάς ένα Πυροσβεστικό του Δήμου να κάθετε στην γωνιά και να έχει κλείσει και την οδό άνευ λόγου; Τι περιμένατε να δούμε; ότι δεν είδαμε χθες;

Δεν σας κόβει ότι και αυτοί που δεν ένιωσαν την απουσία του Δήμου το βράδυ της φωτιάς την κατάλαβαν το πρωί; Μήπως την επομένη να κάνουμε και καμιά φιέστα;

Βέβαια λίγο καιρό πριν κάηκαν πέντε στρέμματα δάσος στο Σχιστό με εσάς και την πυρασφάλεια σας ΑΠΩΝΤΕΣ, βγάλατε κι ανακοίνωση ότι σώσατε το δάσος (Δήμαρχε τρία δέντρα κάηκαν έλεγες;) και αποσιωπήσατε το μέγεθος και τις συνθήκες . . .

Άντε στην υγεία σας.