22.4.09

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε δημοπρασία...

Δημοπρασία για την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό!!! Κοινόχρηστος χώρος που ανήκει σε όλους τους κορυδαλλιώτες δημοπρατείται από την διοίκηση του Δήμου σε επιχειρηματίες-ιδιώτες για τραπεζοκαθίσματα (διαβάστε εδώ λεπτομέρειες από το «Πάμε Αλλιώς»).Εμείς για τον κοινόχρηστο χώρο μας, που ανήκει σε όλους μας, θέλουμε ελεύθερα παιδικά γέλια, φωνές και πηλάλα. Τα παράνομα θερμοκήπια τα οποία στηθήκαν επί Στέφανου και αυξάνουν τώρα είναι και με τις τελεσίδικες αποφάσεις για γκρέμισμα κι όχι για να αυξάνονται όπως συμβαίνει.

Το άλλο βέβαια είναι πως πέρα του βασιλικού διατάγματος που διέπει παραχωρήσεις σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά κυρίως σύμφωνα και με την λογική δεν μπορεί να γίνεται παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου έτσι απλά. Και ξεκαθαρίζουμε και σας το στέλνουμε και με mail αυτό, μην ισχυρισθεί κανείς σας πως δεν ήξερε: Η παραχώρηση μπορεί να γίνει με γνώμονα το κοινό συμφέρον, δηλαδή πείτε μας τι κερδίζουμε οι κορυδαλλιώτες που χάνουμε τις πλατείες μας κι ύστερα πληρώνουμε τον φραπέ €4,4 για να κάτσουμε σε μία καρέκλα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ; Ε; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ!!!

Αν λοιπόν δεν υπάρχει ανώτατο όριο τιμών στις προσφερόμενες υπηρεσίες (στο μισό περίπου) δεν υπάρχει και κοινό (άμεσο διότι έμμεσο δεν παίζει με τίποτα) όφελος άρα δεν μπορεί να υπάρξει και παραχώρηση. Ας πούμε λοιπόν: Κατανοητό πως πίνοντας καφέ στο ιδιόκτητο ακίνητο μεγάλης αξίας με την διακόσμηση κτλ πληρώνεις €4,4 τον καφέ. Απέναντι στην πλατειούλα μας που ακόμη και τις τσιμαντόπλακες έχουμε πληρώσει εμείς δεν γίνεται οι τιμές να είναι ίδιες . . . €4,4 πάει πάρα πολύ για κοινόχρηστο χώρο και δεν δικαιολογείται κι η παραχώρηση σε ιδιώτες ενός χώρου κοινόχρηστου, ενός χώρου που ανήκει σε όλους μας.