9.4.09

"Περπατώντας στο Όρος Αιγάλεω" Φωτογραφικό Λεύκωμα Δήμου Νίκαιας.

Ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο, παρουσίασαν την έκδοση του λευκώματος «Περπατώντας στο Όρος Αιγάλεω» της Σκευούλας Τσελέκου και του Ηλία Μπαρούνη την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009.

Η έκδοση αυτή, με την μορφή λευκώματος, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από την χλωρίδα και την πανίδα του Όρους Αιγάλεω, το οποίο έχει περισυλλεγεί μετά από πολύχρονη δουλειά στο βουνό της πόλης μας. Οι συγγραφείς – μελετητές του λευκώματος έχουν αναδείξει υπέροχα τις αντιθέσεις της φύσης, κατά την επέλαση του ανθρώπου και ταυτόχρονα δίνουν την ελπίδα ότι δεν είναι ακόμη αργά να αποφευχθεί η οριστική καταστροφή του όρους.

Ο Δήμος Νίκαιας θεωρεί την έκδοση του λευκώματος, σαν στήριγμα, όλων εκείνων που παλεύουν για την προστασία του φυσικού πλούτου του Δήμου και σε προέκταση της χώρας, από την άναρχη ανάπτυξη και κυρίως από την καταστροφική επέλαση των μεγάλων συμφερόντων. Τα βουνά, οι λίμνες, τα ποτάμια, οι παραλίες… είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να μείνουν μακριά από «επενδυτές» και «αξιοποιήσεις» που στοχεύουν στην καταστροφή τους και στο κέρδος.

Το λεύκωμα της Σκευούλας Τσελέκου και του Ηλία Μπαρούνη, είναι ένα ένα φράγμα που υψώνεται μπροστά σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς των μεγάλων συμφερόντων και βρίσκουν σύμμαχους, όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις.

πηγή: Αττικό Πράσινο