20.2.13

20 Φεβρουαρίου, Απεργία, Απεργία διαρκείας

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξαν για αύριο Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Όλοι οι κλάδοι κατεβαίνουν στην απεργία με διαφορετικά αιτήματα, γιατί ο καθένας είναι στην καρακοσμάρα του και νοιάζεται μόνο για να σώσει τον κώλο του.

Η γενική απεργία κρίθηκε απαραίτητη από τα κομματόσκυλα και τους εργατοπατέρες γιατί πρέπει να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στην κοινωνία, ώστε να μην κινδυνέψει το καθεστώς.

Όλοι ξέρουν πως με μια γενική απεργία διαρκείας η κυβέρνηση θα πέσει σε λίγες ημέρες αλλά δεν το θέλουν αυτό γιατί θα χάσουν τα προνόμιά τους, οπότε κάνουν 24ωρες απεργίες για να κάνουν οι εργαζόμενοι παρέλαση και περιφορά των πανό στο κέντρο της Αθήνας, να εκτονώνονται φωνάζοντας ντεμέκ επαναστατικά συνθήματα –του στυλ «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι – Ξεκινά το τούρκικο και θα το χάσεις πάλι»-, και μετά να πηγαίνουν για φραπέ, φαΐ, Σουλεϊμάν και νάνι.

Οι απεργιακές διαδηλώσεις είναι όλο και πιο αδύναμες, αφού οι εργαζόμενοι μειώνονται διαρκώς και οι άνεργοι προτιμούν να κάθονται να κλαίνε τη μοίρα τους από το να τρέχουν να διαδηλώνουν για να μην χάσουν μέρος του μισθού τους τα λαμόγια που διόρισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πολλά στην απεργία, για να ανεβάσει το ποσοστό του στις δημοσκοπήσεις, και προσπαθεί να πείσει τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ -που έχουν λατρέψει τώρα τελευταία τον ΣΥΡΙΖΑ- να κατέβουν στη διαδήλωση και να το παίξουν επαναστάτες που παγιδεύτηκαν επί δεκαετίες στο δημόσιο και τους ακριβούς καναπέδες από τους πανούργους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, αν και οι ίδιοι ήταν φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα επειδή είναι αδικημένες μεγαλοφυΐες.

Το ΚΚΕ δεν θα περιφρουρήσει αύριο τη Βουλή από τους αναρχικούς και τους άλλους διαδηλωτές -επειδή τα ποσοστά του έχουν πέσει πολύ και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει εκτός Βουλής και να χάσει την κρατική επιχορήγηση του καπιταλιστικού καθεστώτος-, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να πέσει και λίγο σπρωξίδι με τα ΜΑΤ, για τις ανάγκες της τηλεόρασης αλλά και για να αποδείξει το ΚΚΕ πως είναι επαναστατικό, αν και οι απολυμένοι και οι απλήρωτοι του Ριζοσπάστη μάλλον θα απουσιάζουν από την αυριανή διαδήλωση, γιατί είναι άνεργοι και άφραγκοι, οπότε δεν μπορούν πια να θεωρούνται κομουνιστές.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, όποιος περιμένει λύση από τα υπάρχοντα κόμματα και τις παρελάσεις των ξεπουλημένων εργατοπατέρων στο κέντρο της Αθήνας, να πάει να κοιταχτεί σε κάνα γιατρό.

Η μόνη λύση είναι στάση πληρωμών από μέρους μας, γενική απεργία διαρκείας και να κατέβουν οι πολίτες στο Σύνταγμα ενωμένοι, χωρίς κομματικές σημαίες, απαιτώντας ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου σε αυτούς που αντιστέκονται πραγματικά και σε όσους αγωνιστές βρίσκονται στις φυλακές, και κλίνω ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των ανθρώπων που αντιστάθηκαν και έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία.

(Παρ’ όλα αυτά, θα πάω στη διαδήλωση.)