24.11.08

Στον αέρα, Τεχνικό Πρόγραμμα και έργα για το 2009 στον Κορυδαλλό.

Από παράληψη ασκήσεως καθηκόντων των εκλεγμένων μας αρχόντων στον αέρα βρίσκεται το ‘Τεχνικό Πρόγραμμα’ και τα έργα του 2009 για το Κορυδαλλό.

Σήμερα, τελικά, Δευτέρα 24/11/2008 ο Δήμος καταθέτει εκπρόθεσμα προς ψήφιση το ‘Τεχνικό Πρόγραμμα’ καθώς το Άρθρο 208 (Ν.3463/2006) αναφέρει στην παράγραφο 1:
«Τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων οφείλουν, δύο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους, να αποφασίζουν για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητας τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν και που η δαπάνη τους πρέπει . . .»

Και για μην εκτεθεί και κανείς περισσότερο, ξεκαθαρίζουμε πως σύμφωνα πάλι με το Δημοτικό Κώδικα και συγκεκριμένα με το άρθρο 156 έχουμε ακόμη πως:
«Το οικονομικό έτος της διαχείρισης των Δήμων και των Κοινοτήτων αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.»

Υ.Γ. Αφού είναι που είναι εκπρόθεσμη η κατάθεση για το ‘Τεχνικό Πρόγραμμα’, γιατί τόσο βιαστική η κατάθεση τώρα; Γιατί τόσο μικρή προθεσμία χρόνου μελέτης-ελέγχου τεσσάρων ημερών για τους Δημοτικούς Συμβούλους; Μάλιστα πρόκειται και για συμβούλιο μαζί με άλλα 28 θέματα συνολικά!!! Γιατί άραγε;