24.12.12

Κατάργηση άδειας οδήγησης και Κ.Ο.Κ.

ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΟΥΈΝΝΩΝ: Κατάργηση άδειας οδήγησης και Κ.Ο.Κ. Αποποινικοποίηση της χρήσης του Ι.Χ.
[Ο Ν. Δένδιας όπως τον είδε ο σκιτσογράφος του Βήματος προ πενταμήνου. Τι διείδε ο σκιτσογράφος και τον έκανε να οδηγεί χωρίς κράνος;]

Η ανάρτηση είναι από το Σύλλογο SOSΤΕ - ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ - με τον οποίο συνεργάζονται και ορισμένα από τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. 

Με μια λογική που θυμίζει εποχές Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο εκάστοτε υπουργός Δημοσίας Τάξεως (νυν ΠΡΟ-ΠΟ) διατηρεί το προνόμιο να δίνει χάρη σε παραβάτες του Κ.Ο.Κ. τις παραμονές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των εκλογών. Αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε αν το ίδιο δικαίωμα είχαν, και το ασκούσαν όλοι οι υπουργοί. Αν πέρα από την καθιερωμένη επιλεκτική εφαρμογή των νόμων είχαμε και μια γενικευμένη κατάργηση των συνεπειών τους κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και εκλογές.

Οπωσδήποτε αυτή η ιδιότυπη “αμνηστία” συμβαδίζει απόλυτα με την ιδιότυπη πολιτική για την Οδική Ασφάλεια που ακολουθεί η χώρα μας και που την φέρνει στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων απ αυτές. Στα πλαίσια σεβασμού της διαφορετικής άποψης δημοσιεύουμε παρακάτω κοινή ανακοίνωση που μας απεστάλη από τρεις οργανώσεις που χαιρετίζουν την υπουργική απόφαση.

Αίσιον και Ευτυχές το 2013….
-----------------------------------
[Ακούσατε, Ακούσατε Όσοι οδηγοί μηχανοκίνητων τροχοφόρων περάσατε διπλή διαχωριστική, κυκλοφορούσατε σε πεζόδρομο, μπήκατε ανάποδα σε μονόδρομο, προσπερνούσατε σε σημεία που απαγορεύεται, παρκάρατε πάνω σε ράμπες, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, οδηγούσατε χωρίς ζώνη ή χωρίς κράνος παραβιάσατε οποιοδήποτε άρθρο του Κ.Ο.Κ. και είχατε την σπάνια τύχη να συναντηθείτε με τροχονόμο και να ασχοληθεί κι αυτός μαζί σας, Κατά διαταγήν του πολυχρονεμένου μας υπουργού Προστασίας του Πωλητή Καλείσθε επειγόντως να παραλάβετε άδεια οδήγησης και πινακίδες.

Όπως κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα και εκλογές, η πατροπαράδοτη αμνήστευση των τροχαίων παραβάσεων θα συμβάλει και φέτος στη σύσφιξη των δεσμών αίματος και στην εμπέδωση του πνεύματος ασυδοσίας που διακρίνει την φυλή των εποχουμένων όλας τας εποχάς. -

Ας είναι μακρές οι ημέρες του κυρίου/συντρόχου Δένδια. Η πίστη εις την παράδοσιν της Έλληνικής Ορθοδόξου Οδηγήσεως ας είναι αυτές τις Αγιες Ημέρες που έρχονται παρήγορος φάρος πως δεν θα περάσουν τά σκοτεινά ανθελληνικά σχέδια των εντολέων της Παγκοσμιοποίησης για Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια.

21/12/2012 Επιτροπή για την κατάργηση του Κ.Ο.Κ. Πρωτοβουλία για την κατάργηση της άδειας οδήγησης. Μέτωπο για την αποποινικοποίηση της χρήσης του Ι.Χ.

Υ.Γ. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά το μέτρο είναι ελλειπές. Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

 • Μη καταβολή τέλους διοδίων (ειδεχθές έγκλημα –απόφαση δικαιολογημένη)
 • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων (Ζημία επενδυτών – δικαιολογημένη)

αλλά παντελώς αδικαιολόγητα η

• Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (πουσαι Καστανίδη…)
 • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης (πούσαι Χρυσοχοίδη….)
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη (πούσαι Κουλούρη….)

Έχουμεν πίστιν ότι το Πάσχα η απόφασις θα είναι ολοκληρωμένη.