5.6.13

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Συμβολική Κατάληψη-Συγκέντρωση στο χώρο των Παλαιών Λατομείων,
5 Ιουνίου 2013 , 7μμ

Δελτίο Τύπου Της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»
Τα ΠΑΛΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ, ΩΡΑ 7 , ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5/6/2013, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» μαζί με την Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλός «16χρονη Πόλη» και τη συλλογικότητα Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του όρους Αιγάλεω αναλαμβάνουν κοινή δράση για το θέμα των Παλιών Λατομείων στον Άνω Κορυδαλλό και καλούν την Τετάρτη, 5-6-2013 και ώρα 7 μμ, στο χώρο έξω από τα Παλαιά Λατομεία του Άνω Κορυδαλλού, σε συμβολική κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανοικτή χωματερή των 115 στρεμμάτων με μπάζα, σκουπίδια και απόβλητα στο χώρο των Παλαιών Λατομείων, στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω, κοντά σε σχολεία και κατοικίες.

Κάνουμε ανοικτή τοπική παρέμβαση με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος τη μη αξιοποίησης μέχρι και σήμερα του χώρου των Παλιών Λατομείων παρά τις επί χρόνια εξαγγελίες και δεσμεύσεις τόσο των Δημοτικών Αρχών της πόλης όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που θα δώσουν ανάσα στην πόλη μας.

Για την ανάδειξη της υπάρχουσας κατάστασης στο χώρο που δυστυχώς θυμίζει χωματερή και χώρο εγκαταλελειμμένο. Θεωρούμε ότι σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν την πιο βάναυση οικονομική μεταπολεμική κρίση, που τεράστια κομμάτια της κοινωνίας πλήττονται δραματικά και περιθωριοποιούνται ως αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.

Η υπέρβαση της κρίσης και η ανατροπή της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζούμε με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι γειτονιές μας, με την τόνωση της απασχόλησης. Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε βήματα αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα και συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας.

Για το «Πάμε Αλλιώς»
Καίτη Κυλάκου , Δημοτικός Σύμβουλος
Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου,Δημοτικός Σύμβουλος
Επικοινωνία : 210-4990070-6944509625- 6974626660- 6932768655
pamealliws@yahoo.gr/