7.1.16

καημένε Κορυδαλλιωτάκο...

Το ένα ρεύμα, άνοδος, της Ποταμού σκάφτηκε, δουλεύτηκε μαζί με εμάς από το καλοκαίρι κι αφέθηκε δίχως τη τελευταία στρώση ασφαλτοτάπητα...

Χάλια οδόστρωμα, δίχως ρείθρα, και φρεάτεια που προεξεχουν είναι η ανερμάτιστη μαλκία της καθημερινότητας στον Άνω Κορυδαλλό...

Διαβάστε παρακάτω τις παπάρες και φαμφάρες που μας τσαμπούνησαν για την μαλκία που ζούμε εδώ και έξι μήνες....

 Ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και την κυκλοφοριακή ανακούφιση των περιοχών Άνω Κορυδαλλού, Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής, η ανακατασκευή της οδού Ποταμού, ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους (*2015). 

Πρόκειται για τον βασικό οδικό άξονα που συνδέει τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά με το Χαϊδάρι, στον οποίο, λόγω της λανθασμένης αρχικής της χάραξης και κατασκευαστικών προβλημάτων, έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Το έργο περιλαμβάνει νέα χάραξη και κατασκευή της οδού Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων και η αποφυγή οδικών ατυχημάτων.

Παράλληλα θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια με βάση τα νέα χαρακτηριστικά της οδού, ενώ θα φυτευθεί και νέο πράσινο.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και ευχαρίστησε για την συμβολή του τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι σωτήριο για τη ζωή εκατοντάδων οδηγών και κατοίκων της περιοχής. Ζήτησε επίσης κατανόηση και ιδιαίτερη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η μελέτη συντάχθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού.