12.3.08

Ο Κορυδαλλός χωρίς τον Βαγγέλη Καζάν

Φτωχός στην ύλη, πλούσιος σε ψυχή και πνεύμα ο Βαγγέλης Καζάν αποχωρίστηκε σήμερα Τετάρτη τον αγαπημένο του Κορυδαλλό. Η κηδεία τελέστηκε το πρωί στο νεκροταφείο του Σχιστού στο Κερατσίνι.

Με πενιχρά εισοδήματα παρέμεινε σε πείσμα τον καιρών ως την τελευταία του πνοή απλά ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Ο Βαγγέλης Καζάν τα τελευταία χρόνια ήταν ένας καλοσυνάτος γεράκος που παρά τα χρόνια του κουβαλούσε νερό σε μπιτονάκια όσο μακριά κι αν χρειαζόταν για να ποτίσει τα δέντρα που διψούσαν στον Κορυδαλλό. Κάποιοι μάλιστα τον χλεύαζαν που πότιζε τα δέντρα του Δήμου για να μην ξεραθούν. Κρίμα Βαγγέλη, δεν μπόρεσαν όλα σου τα δέντρα να μεγαλώσουν όσο χρειαζότανε για να μην σε χρειάζονται άλλο . . .

Να σαι καλά κει πάνω, σ’ ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες. Από δω σου δίνουμε υπόσχεση να «Φυτεύουμε Δέντρα στον Κορυδαλλό για τον Βαγγέλη Καζάν» εμείς, όπως εσύ μας έμαθες και να τα φροντίζουμε σαν σένα και να τα ποτίζουμε ως να μεγαλώσουν όπως έκανες Εσύ παρά την ηλικία σου μέσα στην θέρμη του καλοκαιριού.

Υ.Γ. Ο Βαγγέλης Καζάν γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1938. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1953 και στο Εθνικό Θέατρο το 1960. Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και ήταν από τους σημαντικότερους έλληνες του κινηματογράφου. Το 1972 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το ρόλο του στην ταινία του Θ. Αγγελόπουλου Θίασος, του οποίου υπήρξε και αγαπημένος ηθοποιός.