4.3.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όχι άλλος χαμένος χρόνος
Ν' απομακρυνθεί τώρα το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ από τα Λατομεία
------------------------------------

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε

που η ΔΕΗ, το Υπουργείο Ανάπτυξης,η Κυβέρνηση και η πλειοψηφία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού,στην οποία συμμετείχε και ο νύν Δήμαρχος,συνεργάστηκαν με απόλυτη σύμπνοια για να εγκαταστήσουν το Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση από το έτος 1934 πανέμορφο,ανοιχτό χώρο των Λατομείων του Σχιστού,δίπλα σε σχολεία και νηπιαγωγεία,κοντά σε κατοικίες.

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε

που η Συντονιστική Επιτροπή των ενεργών πολιτών του Σχιστού και Άνω Κορυδαλλού ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις, γιά να μην εγκατασταθεί το Κέντρο Διανομής στα Λατομεία, κόντρα στις κεντρικές και τοπικές εξουσίες.

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε

που οι αγώνες και οι επιβεβλημένες αντιστάσεις των ενεργών πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της αριστεράς στον Κορυδαλλό λοιδωρήθηκαν από την πλειοψηφία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε

που η απόφαση με αριθμό 1889/2006 της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας δικαίωσε τους αγώνες και τις σθεναρές αντιστάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και των ενεργών πολιτών του Σχιστού και του Άνω Κορυδαλλού, κρίνοντας ότι το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ είναι παράνομο και αυθαίρετο.

Μέχρι σήμερα όμως, Κυβέρνηση, αρμόδια Υπουργεία,ΔΕΗ και Νομαρχία Πειραιά δεν εφαρμόζουν τα νόμιμα,αλλά κάνουν κάθε τι γιά να διατηρηθεί η λειτουργία του Κέντρου

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «Πάμε Αλλιώς»

που συμμετέχει και στηρίζει τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής και των ενεργών πολιτών,απαιτεί να μην χαθεί άλλος χρόνος. Μόνο με τους αγώνες όλων μας θα απομακρυνθεί το Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που είναι επικίνδυνο για την υγεία μας και εξαφανίζει έναν ελεύθερο χώρο απείρου φυσικού κάλλους που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού

*Απαιτούμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ.
*Ζητάμε οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο των Λατομείων να μην αποτελέσει δικαιολογία για την παραμονή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ στην περιοχή ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες.
*Ζητάμε οι Κορυδαλλιώτες να αποφασίσουν ενεργά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις , αφού ενημερωθούν για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων.
*Ζητάμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο πολιτών και Δημοτικής Αρχής οι πολίτες του Δήμου να αποφασίσουν με τοπικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων
27 Φεβρουαρίου 2008


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
« Πάμε Αλλιώς»