12.3.08

Αλλοτρίωση vs Απαλλοτρίωση

Τα 115 στρέμματα γης στα πρώην λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού έχουν απαλλοτριωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 2003 (λεπτομέρειες στο άρθρο 7) για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό Δήμου Κορυδαλλού.Εσύ Δήμαρχε στις 09/07/2007 μας έλεγες και σε εμάς και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ότι δεν έχει γίνει τίποτα με το Αθλητικό Κέντρο στο Σχιστό. Όμως σερφάροντας (τι παλιόπαιδα που είμαστε) στο γούγλη και στα μπλόκια διαπιστώνουμε ότι υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης από τις 09/12/2005, δύο χρόνια νωρίτερα, που περιγράφει σειρά από αυτά που εσύ χαρακτηρίζεις «τίποτα».Επίσης ρε γαμώτο σε πρόσφατη απάντηση σε επερώτηση της Βουλευτής του ΚΚΕ Βέρας Νικολαϊδου σχετικά μαθαίνουμε πως παρά την εκτόξευση 6 φορές πάνω του τιμήματος απαλλοτρίωσης, ήδη από το από το 2005 είχαν κατατεθεί 9.343.950 ευρώ . . .Δήμαρχε κάποιος δεν λέει αλήθεια, κι εγώ όπως κατάλαβες ούτε λέω ούτε εννοώ, απλά παραθέτω στοιχεία (από επίσημες κρατικές ιστοσελίδες) στους Κορυδαλλιώτες για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.Με την ευκαιρία να σου γνωρίσω κάτι: σύμφωνα πάλι με την κρατική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η 1η εργολαβία του Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό Δήμου Κορυδαλλού είχε ημερομηνία έναρξης 03-08-06 και ημερομηνία λήξης 18-09-06. Θυμάσαι ποιος ήταν ακόμη Δήμαρχος στον Κορυδαλλό; Εσύ όχι, αλλά τότε και για μήνες ως τις εκλογές θυμάσαι τι μας έλεγες για τα λατομεία;
Δεν πειράζει αν δεν θυμάσαι, θυμόμαστε εμείς. Τι μας έλεγες και τι βλέπουμε τώρα.

Βλέπουμε στους χώρους των λατομείων τον Μάρτιο του 2008 να κατασκευάζονται νέα κτίρια χωρίς άδεια από ιδιώτες!!!

Βλέπουμε τον Δήμο Κορυδαλλού παρά τις πάμπολλες οχλήσεις προς την Δημοτική Αστυνομία να αδιαφορεί και επιπλέον επειδή γίναμε φορτικοί να μας απαντά πως δεν έχει αρμοδιότητα.

Βλέπουμε τη Δημοτική Αστυνομία να περνά δύο φορές στο υπό κατασκευή μεταλλικό κτίριο μετά από καταγγελίες πολιτών και να φεύγει χωρίς καν να σταματήσει να δει, έστω, αν υπάρχει άδεια κτλ (λέμε τώρα …).

Βλέπουμε καθημερινά τις οχλούσες δραστηριότητες να μετακομίζουν στην απέναντι πλευρά από τα λατομία της Ποταμού, σε περιοχή, εκτός σχεδίου και αμιγούς κατοικίας. Να σκάβουν με μπουλντόζες, να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και να φτιάχνουν νέες μάντρες οικοδομών και γκαράζ για νταλίκες, φορτηγά κτλ!!!

Βλέπουμε πολλά, μέλλον καλό δεν βλέπουμε . . .