5.6.08

5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον

Σήμερα 5 Ιουνίου είναι παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε μόνο σήμερα αλλά θα αφιερώσουμε όλη την βδομάδα στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο Δάσος στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Πέρσι χάσαμε ένα μεγάλο μέρος από το Δάσος μετά από φωτιά και φέτος ενώ έχει μπει ήδη Ιούνιος ο Δήμος πέρα από μια κάκιστη φιέστα δεν έχει κάνει και πάλι τίποτα.Τι εννοούσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού όταν έγραψε «Αξίζει να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε παρέμβαση, ακόμα και για τον καθαρισμό μιας δασικής έκτασης από την υποβλάστηση που είναι επικίνδυνη για πυρκαγιές, αρμόδιο είναι το Δασαρχείο. Ήδη ο Δήμος έχει καταθέσει σχετική αίτηση στο δασαρχείο του Αιγάλεω, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο Δασύλλιο προκειμένου υπάρχει πλήρης εικόνα και να αποφασιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης»
Στην σελίδα του στις 08/04/08 και πάλι στην σελίδα του Δήμου στις 10/04/08;Λοιπόν στις16 Απριλίου 2008, ο Δήμαρχος, ο Δασάρχης Αιγάλεω και ο Διοικητής του 1ου κλιμακίου Πυροσβεστικής Πειραιά διενέργησαν την αυτοψία που διαφημίζαν αλλά πουθενά δεν είπαν ούτε τι είδαν ούτε τι θα πράξουν.Βέβαια και την αυτοψία την διενέργησαν πολύ μακριά από το δάσος και προφανώς δεν είδαν ούτε τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί ούτε τα οικοδομικά υλικά που έχουν αποθέσει κατασκευαστικές εταιρίες μέσα σε αυτό.
Το χειρότερο δε όλων: το χειμώνα με 60εκατοστά χιόνι δεκάδες πεύκα έσπασαν και παραμένουν σπασμένα και ξερά πλέον μέσα στο Δάσος αποτελώντας μέγιστο κίνδυνο για φωτιά.

Τελικά βγάλατε άδεια να καθαρίσετε το Δάσος ή όχι; Αν όχι γιατί; Αν ναι ποτέ περιμένετε τον Οκτώβρη;

Αν τώρα νομίζεται πως επειδή αποψιλώσατε μια ελάχιστη λουρίδα ξερών χόρτων επί της οδού Σαλαμινομάχων (έτσι για καμιά φωτογραφία) θα σας αφήσουμε έτσι είστε γελασμένοι.

Το Δάσος είναι ο πλούτος του Κορυδαλλού και πέρσι χάσαμε μεγάλο μέρος του με όλα όσο δεν κάνετε για να το προστατέψετε αρχικά και εν συνεχεία με την ανυπαρξία σας κατά την φωτιά που το έκαιγε.Φροντίστε να μπείτε στο δάσος και να απομακρύνεται τα δεκάδες σπασμένα, ξερά και εύφλεκτα πεύκα (αν είχατε κάνει αυτοψία στο δάσος κι όχι σε ψαροταβέρνα θα τα είχατε δει) και να κάνετε την αποψίλωση παντού όπως γινόταν παλιά κι όπως συνεχίζει και κάνει το Χαϊδάρι.Δηλαδή ο Μαραβέλιας είναι πιο μάγκας ή οι Χαϊδαριώτες καλύτεροι;