30.6.08

Θλίψη και ανομία στον Κορυδαλλό . . .

Θλιβερή επέτειος για τον Κορυδαλλό. 30 Ιουνίου 2007 – 30 Ιουνίου 2008, ένα χρόνος μετά την φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού. Το Δάσος κραδαίνονται ότι προστατεύουν: Δήμος Κορυδαλλού, Δασαρχείο Αιγάλεω, ΑΣΔΑ & ΠΕΣΥΔΑΠ. Η πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί είναι το σημείο ακριβώς που ξεκίνησε πέρσι τέτοια μέρα 30 Ιουνίου 2007 η φωτιά. Σήμερα 30 Ιουνίου 2008 στο ίδιο ακριβώς σημείο η εικόνα της εγκατάλειψης . . .Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να νικήσουν την δύναμη της εικόνας, δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να σε κάνουν να δεις κατάματα την αλήθεια όσο οι εικόνες που ακολουθούν. Τα λόγια που θα συνοδέψουν τις εικόνες θα είναι λίγα κι απλά, τα συμπεράσματα δικά σας . . .Φυλάμε το Δάσος ή φυλάμε τσίλιες;Διάνοιξη δρόμου μέσα στο δάσος επιχειρήθηκε το προηγούμενο Σάββατο το μεσημέρι στο Σχιστό Κορυδαλλού. Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση, και σταμάτησε την μπουλντόζα. Για ποιανού λογαριασμό εκτελέστηκε το Δάσος; Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία ή έγινε γαργάρα; Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και τι διέταξε; Αν υπάρχει άδεια γιατί οι συνέχιση των εργασιών συνεχίζεται κρυφά; Αν όχι γιατί συνεχίζονται και μάλιστα λίγα μέτρα μακριά από το επανδρωμένο πυροφυλάκιο του Δήμου Κορυδαλλού οι εργασίες αυτές;Λίγο πιο κοντά για να είμαστε σίγουροι τι βλέπουμε . . .
Όταν ο Δήμος ανακοινώνει: "έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία φυσικής αναδάσωσης θάμνων και δέντρων . . . έχουν ήδη εμφανιστεί μικρά πεύκα, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία . . ." εννοεί αυτό που βλέπουμε στις εικόνες πάνω και κάτω;
Επίσης όταν ο Δήμος ανακοινώνει:"Αύξηση των δεξαμενών νερού στο εσωτερικό της έκτασης από τρεις σε πέντε" εννοεί την εικόνα που ακολουθεί; ή κάτι άλλο; (με την ευκαιρία κάποιοι πράπει να πάνε ξανά πρώτη Δημοτικού για να μάθουν να μετράνε με τα δαχτυλάκια τους ώστε να μην κάνουν λάθη αριθμητικής ).Κι επειδή όπως προείπαμε "έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία φυσικής αναδάσωσης θάμνων και δέντρων . . . έχουν ήδη εμφανιστεί μικρά πεύκα, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία . . ." βλέπουμε τις ενέργειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες για να υποδεχθούμε τα νέα πέυκα.
Οι επόμενες δύο φωτογραφίες είναι μια αφιέρωση από εμάς στην αυτοψία της 16 Απριλίου 2008 που διενέργασαν από κοινού ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Δασάρχης Αιγάλεω και ο Διοικητής του 1ου κλιμακίου Πυροσβεστικής Πειραιά στο Δάσος στο Σχιστό ΚορυδαλλούΤέλος το καλύτερο όλων, οι βοσκοί έξουν μεταρέψει τις πινακίδες του Δασαρχείου σε ταμπέλες που οδηγούν στα μαντριά τους!!! Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;Καταπληκτικός όλων ο ΠΕΣΥΔΑΠ που εντοπίζει όπως και πέρσι τα πάντα από μακριά και άμεσα αλλά τα μαντριά και τα μπαζώματα μέσα στο Δάσος δεν τα βλέπει.

Υ.Γ.1 Το παρόν απεστάλη σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008, μέρα κακής επετείου, στον Δήμο Κορυδαλλού, Νομαρχία Πειραιά, ΑΣΔΑ, ΠΕΣΥΔΑΠ καθώς και σε Μ.Μ.Ε.
Υ.Γ.2 Κάθε σχετικό νέο ή απάντηση θα αναρτηθεί στο blog μας.