21.6.08

Σινέ Παράδεισος, η μαγεία μιας προβολής κάτω από τ’ αστέρια

Ο κινηματογράφος του Κορυδαλλού «Σινέ Παράδεισος» βρίσκεται στην οδό Ζάππα 4 & Αγίου Γεωργίου μεταξύ της πλατείας Ελευθερίας και τον γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό. Τηλέφωνο: 2104960955.
Τιμές εισιτηρίων:
Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη €5
Πέμπτη έως Κυριακή €7
Παιδικό & Νεανικό εισιτήριο €4.Η ιστορία ξεκινά το 1989 όπου ο κινηματογράφος βίωνε έντονη παρακμή, οι αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και τη θέση τους έπαιρναν σκυλάδικα, super market και πολυκαταστήματα.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον κινηματογράφο ο Κορυδαλλός με Δημάρχο τότε τον Νίκο Θεμελή και την πρωτεργάτρια του πολιτισμού, την αείμνηστη Μαρία Μάνου αγόρασαν ένα παλιό και φθαρμένο κινηματογράφο και ξεκίνησαν το «Σινέ Παράδεισος» που αποτέλεσε το πρότυπο για δεκάδες κινηματογράφους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εδώ η Ελλάδα ξαναγάπησε τον κινηματογράφο.

Νονός του «Σινέ Παράδεισος» ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο δημιουργός της ομώνυμης και βραβευμένης με 4 Όσκαρ ταινίας την ίδια χρονιά, ο οποίος και τον εγκαινίασε σε μια πολύ συγκινητική βραδιά για τον Κορυδαλλό.

Πριν τρία χρόνια το γέρικο κτίριο αδυνατεί να υποστηρίξει πλέον το έργο του κι ο τότε Δήμαρχος Στέφανος Χρήστου ευτυχώς ξεκινά την πλήρη αναδόμηση του κτιρίου διατηρώντας την πρόσοψη και την ευχάριστες μνήμες μας. Χάρη σε αυτή την αναδόμηση σήμερα ο Κορυδαλλός έχει έναν από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους με Dolby surround αλλά και τα διάσημα κεφτεδάκια του καθώς και μία επιπλέον χειμερινή αίθουσα. Σύγχρονες και λειτουργικές και οι δύο θα μεγαλώσουν τις απόμενες γενιές του Κορυδαλλού με το όνειρο του Τορνατόρε.