26.6.08

Όταν οι εικόνες έχουν φωνή . . .

Στις 16 Ιουνίου ανεβάσαμε το θέμα με τα βόδια και τα γουρούνια στον Κορυδαλλό το οποίο έκανε αίσθηση και κύκλο στο πανελλήνιο.Δύο μόλις μέρες μετά και η Νομαρχία Πειραιά ενέργησε ως έπρεπε, δείχνοντας το τρόπο που πρέπει να λειτουργεί το κράτος προς όλους. Ακολουθεί το από 18/05/2008 Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά:Έλεγχος από τη Νομαρχία Πειραιά σε παράνομους και απαράδεκτους υγειονομικά χώρους σταυλισμού στο Σχιστό Κορυδαλλού
Έλεγχο σε χώρους σταυλισμού πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι μετά από εντολή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στην περιοχή του Σχιστού Κορυδαλλού μικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Νομαρχίας Πειραιά αποτελούμενο από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Υγειονομικών Ελέγχων με επικεφαλής τον αναπληρωτή νομάρχη Πειραιά κ. Σταύρο Μαρκάτο και με συνοδεία αστυνομικής δύναμης από το Α.Τ. Κορυδαλλού.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς κατά τη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά είχαν παρεμποδιστεί από τον ιδιοκτήτη κτηνοτρόφο, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί το Α.Τ. Κορυδαλλού.
Κατά την επιτόπια αυτοψία, στη διάρκεια της οποίας ο ιδιοκτήτης - κτηνοτρόφος απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι οι πρόχειροι χώροι σταυλισμού είναι παράνομοι καθώς λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, τα ζώα (κατσίκια) δεν εμβολιάζονται, περιφέρονται στα σκουπίδια, ενώ δεν φέρουν και τα ειδικά ενώτια που προβλέπονται από την κτηνιατρική νομοθεσία. Όλα τα παραπάνω εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Ο σημερινός έλεγχος πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ενημέρωση για ανάρτηση καταγγελίας με φωτογραφικό υλικό σε διαδικτυακό τόπο σύμφωνα με την οποία, ζώα που προφανώς διατηρεί ο εν λόγω κτηνοτρόφος έχει διαπιστωθεί ότι κινούνται ανεξέλεγκτα στις παρυφές του οικιστικού ιστού της πόλης του Κορυδαλλού.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ενημερώνονται σχετικά ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο αρμόδιος εισαγγελέας, καθώς και οι κτηνιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών λόγω γειτνίασης με τον δήμο Χαϊδαρίου.

Από το Γραφείο Τύπου


Ως διαχειριστές του korydallos.blogspot.com και ως πολίτες του Πειραιά νιώθουμε ευχάριστα και ικανοποιημένοι για τα γρήγορα και εξαιρετικά αντανακλαστικά του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Λυπούμαστε που βρεθήκαμε στην θέση να καλύψουμε εμείς οι ιδιώτες το κενό του Δήμου μας και λοιπόν κρατικών λειτουργών αλλά θεωρούμε πως ήταν επιβεβλημένο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Θα επισημάνουμε όμως πως οι φωτογραφίες που αναρτήσαμε είχαν γουρούνια και βόδια και όχι κατσίκια που εντόπισε το κλιμάκιο της Νομαρχίας.

Τέλος, σκιά στην εξαιρετική αντίδραση της Νομαρχίας μας προκαλεί το περιεχόμενο κείμενο "Στη Νομαρχία Πειραιά αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο της - όχι από εσάς όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας, αλλά μέσω τρίτων - προχωρήσαμε άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης σύμφωνα και με την ανακοίνωση που σας επισυνάπτεται." που τόσο άστοχα γράφτηκε από την Νομαρχία στο διαδιβαστηκό που μας στείλατε την 25 Ιουνίου 2008.Η παραπάνω εικόνα δείχνει πολύ καθαρά πως ξημέρωμα της 17 Ιουνίου 2008 στάλθηκε από εμάς mail στο προσωπικό mail (nomarhis@nomarhiapeiraia.gr) του κ. Μίχα αλλά και στο mail της Νομαρχίας (press@nomarhiapeiraia.gr) από το οποίο συγκεκριμένα και μας απαντήσατε . . .

Κύριε Νομάρχη μήπως με την ευκαιρία πρέπει να ερευνήσετε και το γεγονός: πως δεν ήρθαν σε γνώση σας τα mail που σαφώς σας στείλαμε από 17/06/08; ενώ παράλληλα αναίτια και άσκοπα δεχθήκαμε και επίθεση ως προς το κύρους του blog μας μέσο του διαβιβαστικού της Νομαρχίας;