4.6.09

Το όρος Αιγάλεω βιάζεται καθημερινά

«Το τελευταίο φυσικό απόθεμα της Δυτικής Αθήνας καταστρέφεται συστηματικά από κοπάδια γιδιών. Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Ομόνοια, το πιο αδικημένο από τα βουνά του λεκανοπεδίου στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας συνεχίζει να καταστρέφεται από την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων και την μη εφαρμογή των νόμων.

Τα στελέχη της ομάδας πυροπροστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), που ανέβηκαν στο βουνό για τον έλεγχο των μέτρων πυροπροστασίας έκπληκτοι αντίκρισαν ένα κοπάδι από διακόσια τουλάχιστον γίδια να καταστρέφει τις τελευταίες προσπάθειες της φύσης για αναγέννηση του δάσους και αυτό παρά το νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις που απαγορεύουν την ύπαρξη γιδιών στα βουνά της Αττικής αναρωτιέται κανείς. Για ποιο λόγω τα αρμόδια δασαρχεία Αιγάλεω και Πειραιά και οι άλλες αρμόδιες διωκτικές αρχές ανέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Να λοιπόν γιατί αποτυγχάνουν οι προσπάθειες αναδάσωσης του βουνού και γιατί ξοδεύεται χωρίς αποτέλεσμα το δημόσιο χρήμα σε αυτές τις προσπάθειες. Πάντως είναι σίγουρο ότι το θέμα θα απασχολήσει την δικαιοσύνη».

Σημείωση ΦΩΝΗΣ: Εντύπωση μας προκαλούν οι τωρινές δήθεν ανακαλύψεις του ΠΕΣΥΔΑΠ. αν ο Σύνδεσμος είδε μόλις τώρα τι γίνεται στο Αιγάλεω, φαίνεται πως δεν έχει άμεση επαφή μαζί του και πως οι διοικούντες καλό θα είναι να αλλάξουν ρότα και να βρουν κάτι άλλο να περνούν την ώρα τους. Ότι λέγεται ή γράφεται δεν είναι για αυτούς που δεν γνωρίζουν, αλλά για όσους καλά ξέρουν ότι το Όρος Αιγάλεω που κοντεύει να κατοικηθεί μέχρι την κορφή του, ήταν ανέκαθεν ένα πιόνι στην σκακιέρα της πολιτικής του Λεκανοπεδίου και ένα μέσο εκτόνωσης της πληθυσμιακής γιγάντωσης. Μην τρελαθούμε δηλαδή ότι για όλα φταίνε τα κοπάδια των γιδιών και όχι οι κάθε είδους αρμόδιοι, και κυρίως αυτοί που βόσκουν ανθρώπους και εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια προς το καλό του περιβάλλοντος.

Σημείωση korydalos.blogspot.com: Παρατηρήσεις δικές μας, εντυπώσεις δικές σας i)Πρόπερσι, την στιγμή ακριβώς που καιγόταν η Πάρνηθα, ο ΠΕΣΥΔΑΠ μαζί με τον Δήμο Κορυδαλλού επιτέλους γέμιζαν με νερό τα διαφημίστηκα κόκκινα βαρέλια τους στο όρος Αιγάλεω. ii)Πέρσι, επίσης την ίδια στιγμή που ΠΕΣΥΔΑΠ και Δήμος Κορυδαλλού απαγόρευαν με την μπάρα και το φορτηγό στους πολίτες να ανέβουν στο όρος. Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο κοπάδι με γίδια που έχουμε φωτογραφίσει βοσκούσε στα 70 μέτρα από το σημείο. Χαλάλι σας οι προπηλακισμοί και οι τσαμπουκάδες σας πέρσι στους πολίτες που επιθυμούσαν να ανέβουν στο βουνό, χαλάλι. Τώρα, ένα χρόνο μετά τι παπάρες λέτε εσείς από τον ΠΕΣΥΔΑΠ; τουλάχιστον ο Δήμος Κορυδαλλού κάνει τουμπεκί.

Το άρθρο είναι από την εφημεριδα "Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ" και την διαβάσαμε στο "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ".