9.6.09

Έργα στον Κορυδαλλό από την Νομαρχία Πειραιά.

Εργασίες ανάπλασης της οδού Ποταμού στον Κορυδαλλό από τη Νομαρχία Πειραιά.Σε ακόμη ένα έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στον Δήμο Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.

Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης της οδού Ποταμού, προϋπολογισμού 100.000 € που χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα της Νομαρχίας Πειραιά. Σκοπός της ανάπλασης είναι η αναβάθμιση, ανάπτυξη αλλά και ο εμπλουτισμός των πεζοδρομίων της οδού με δένδρα, με στόχο τη μείωση της ηχορύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σύμφωνα με την οριστική μελέτη που ενέκρινε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά στην οδό Ποταμού πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
· Φυτεύσεις δένδρων στα πεζοδρόμια και την κεντρική νησίδα
· Εγκατάσταση νέου δικτύου άρδευσης (αυτόματο πότισμα) στα πεζοδρόμια
· Βελτίωση και πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου άρδευσης στις κεντρικές νησίδες με αυτοματισμούς
· Αντικατάσταση φθαρμένων πλακών πεζοδρομίων και φθαρμένων κρασπέδων
· Εργασίες για εγκατάσταση παροχής ρεύματος

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί για χρήση στους πολίτες του Κορυδαλλού 4 μήνες από την έναρξη των εργασιών του.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά με τις μικρές και μεγάλες μας παρεμβάσεις, αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τον χώρο που ζούμε, αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε την εικόνα των πόλεών μας, που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας. Για τον λόγο αυτό σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής μας υλοποιούμε ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα έργων, που εστιάζει στην αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος, ώστε να γίνει πιο φιλικό λειτουργικά και αισθητικά προς τον πολίτη. Πρόκειται για εργασίες αναπλάσεων οδών, εμπορικών κέντρων, πλατειών, παιδικών χαρών και χώρων για αθλοπαιδιές που εκτείνονται σχεδόν σε όλους τους δήμους στην περιοχή ευθύνης μας στον χερσαίο αλλά και νησιωτικό χώρο».

Από το Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά