11.6.09

Έκθεση Βιβλίου «Στου Καββαδία τ’ ανοιχτά»

Με μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Μάτσικα και της ομάδας «Νυχτερινή Κυβέρνηση», προσφορά της Νομαρχίας Πειραιά, ανοίγει αύριο 12 Ιουνίου 2009, τις πύλες της στο Πασαλιμάνι, η 23η έκθεση βιβλίου Πειραιά.

Στην έκθεση - θεσμό, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι με επιτυχία ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά, θα συμμετάσχουν φέτος περισσότεροι από 90 εκθέτες και εκδοτικοί οίκοι, προσκαλώντας όλους μας σε μια μεγάλη γιορτή των γραμμάτων, του πνεύματος και του πολιτισμού.

Η Νομαρχία Πειραιά, εκτός από την διοργάνωση της αυριανής συναυλίας, θα συμμετάσχει και με δικό της περίπτερο απ' όπου θα διανέμεται μεταξύ άλλων τουριστικό υλικό για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τους χερσαίους Δήμους της ευρύτερης περιοχής, καθώς και έντυπο υλικό με τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της.

Η αυριανή πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης θα συνοδευτεί, όπως προαναφέρθηκε, με ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, από τις συλλογές Μαριμπού, Πούσι, Τραβέρσο, σε σύνθεση των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Σπανού, Μαρίζας Κωχ και άλλων σπουδαίων μουσουργών. Ένα ταξίδι που προσφέρει η Νομαρχία Πειραιά, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να περιπλανηθεί «Στου Καββαδία τ’ ανοιχτά», όπως είναι και τίτλος της μουσικής παράστασης. Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις 9 το βράδυ.

πηγή: ana-mpa.gr