29.10.11

Απάντησή στον κ. Διαμαντίδη

Δήλωση της Καίτης Κυλάκου και της Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου, δημοτικών συμβούλων του "Πάμε Αλλιώς": Χθες, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,ενώ οι πολίτες αυθόρμητα σε όλη την Ελλάδα, από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Ηράκλειο και από την Σύρο μέχρι τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό,ζητούσαν να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β΄Πειραιά,κ. Διαμαντίδης, συνυπεύθυνος και συμμέτοχος μιας κυβέρνησης που έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες, μέσα από ένα ρεσιτάλ συκοφαντιών,ύβρεων,ανακριβών και ψευδών γεγονότων, με προφανή την πρόθεσή του να βλάψει την τιμή και υπόληψή μας, με κατ΄επανάληψη και κατ΄εξακολούθηση δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια και σταθμούς ανέφερε επί λέξει "... για «χυδαιότητες» από «αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κορυδαλλό..." Φαίνεται ότι η αγανάκτηση και η αυθόρμητη αντίδραση των απλών καθημερινών ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας στον Κορυδαλλό και στην Β΄Πειραιά, ενδεχομένως και πολλών πρώην ψηφοφόρων του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ,τον οδηγούν σε ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές δηλώσεις.
Η απάντησή μας στα ψεύδη και τις συκοφαντίες του είναι άμεση και σαφής: Προσφεύγουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια και καταθέτουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη με τη δέσμευση το ποσό που θα επιδικαστεί να διατεθεί στους/στις ανέργους του Κορυδαλλού.
Θα συνεχίσουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στην κοινωνία και την πόλη να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες γιά αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ "Πάμε Αλλιώς"
Καίτη Κυλάκου & Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου
To Γραφείο Τύπου

Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ:
Καλώς ή κακώς και ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης, έγινε στόχος αποδοκιμασιών από αγανακτισμένους πολίτες μετά τη λήξη της παρέλασης.

Αργότερα, έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι, (αντιγραφή από εδώ) τα παρακάτω,
«Αποβράσματα» χαρακτήρισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, όσους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του στον Κορυφαλλό. Ο κ. Διαμαντίδης στοχοποίησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητές της συγκέντρωσης ενώ τόνισε πως αναγνώρισε πρόσωπα δημοτικών συμβούλων που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Θαλάσσσιων Υποθέσεων και Ναυτιλίας, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «χυδαιότητες» τις πράξεις τους ενώ τους αποκάλεσε «αποβράσματα». Τέλος, σημείωσε πως οι «οργανωτές» της διαμαρτυρίας είναι γνωστοί δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό.


Και όπως λέγεται πλέον στον Κορυδαλλό: Φιρί φιρί το πάει ο Διαμαντίδης, να τη φάει την καμπάνα. Γιατί εχει προκαλέσει δικαίως την οργή της αξιοπρεπέστατης κυρίας Καίτης Κυλάκου, (επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ" και επίσης υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά) η οποία -προφανώς φωτογραφίζεται- και ασφαλώς θίγεται από τη δήλωση αυτή.

Ταυτόχρονα από το μεγάλο κανάλι, δεν κλήθηκαν όπως έγινε με τον κ. Διαμαντίδη οι δύο κυριές (Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού) που φωτογραφήθηκαν μέσα από την δημόσια συχνότητα του ως «Αποβράσματα»...

Η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού με ανακοίνωση και βίντεο απαντά για τις δράσεις της και για τις δηλώσεις του κ. Διαμαντίδη.


Ο κ. Διαμαντίδης σε γραπτή δήλωση του την ίδια μέρα δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και επανέλαβε όσα ο ίδιος "κατηγγειλε" μέσα από δημόσια συγχνότητα μεγάλου καναλιού το πρωί της 28 Οκτωβρίου 2011.

Είναι ξεκάθαρο πως η πόλη είναι αρκετά μικρή, κάθε Κορυδαλλιώτης έχει και μνήμη και αντανακλαστικά. Τη Δευτέρα θα δούμε αν το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης θα λάβει θέση για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.