25.5.15

Από το Πρώτο Βήμα στον Πρώτο Στόχο, μια Καθημερινή δρόμος

Να, λοιπόν, πως έχει το πράγμα. Θριαμβεύεις στις εκλογές και αντί να δώσεις το τελειωτικό χτύπημα, χαλαρώνεις και τους δίνεις ευκαιρία να σταθούν στα πόδια τους. Πάρε τώρα τους ραντιέρηδες της Κυριακής να σε εκβιάζουν δημόσια με πρωτοσέλιδα βγαλμένα από τις ηρωικότερες στιγμές του εκσυγχρονιστάν.

Δηλαδή, ειλικρινά: με Στουρνάρα να κάνει κουμάντο στις τράπεζες, Πανούση να κάνει κουμάντο στα σώματα ασφαλείας και Ταγματάρχη να κάνει κουμάντο στη ραδιοτηλεόραση, πιστεύεις πραγματικά ότι ελέγχεις το βαθύ κράτος των γερμανοτσολιάδων της απευθείας ανάθεσης;

Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να κυβερνήσεις όταν δύο Κυριακές πριν από αυτό που θεωρείται χρονικό σημείο μηδέν, οι μόνες εφημερίδες που σε υποστηρίζουν είναι η Αυγή, η KontraNews, το Παρόν και το Χωνί, με Έθνος, Δημοκρατία και Real απλώς να σε ανέχονται και όλους τους υπόλοιπους να σε σφάζουν με το βαμβάκι;

«Φόροι και στάση πληρωμών αντί για μεταρρυθμίσεις – Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή αλλαγών σε εργασιακό και ασφαλιστικό οδηγεί σε πολλαπλασιασμό των εισπρακτικών μέτρων», ανακοινώνει η Καθημερινή.

Η ναυαρχίδα του ομίλου που ζει με δάνεια 180 και βάλε εκατομμυρίων απαιτεί ελεύθερες απολύσεις, τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων για να μην γίνει του ΔΝΤ εδώ πέρα. Για να ενισχύσει το σενάριο η ναυαρχίδα παίζει στο πρωκτοσέλιδό της συγκινητικο θέμα για τα «βανδαλισμένα αγάλματα – μετά τη βία η στοργή», όπου σου περνάει υπογείως ότι στην Αθήνα οι πορείες διαμαρτυρίας γίνονται από τζιχαντιστες. Και κάνει λόγο για «γκρίζα ζώνη» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, «εκρηκτικό τρίγωνο Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη».

Ο πιο προσεκτικός, βέβαια, θα καταλάβει τη χοντρή παραμύθα της ναυαρχίδας, αν δώσει βάση στα πλαϊνα μονόστηλα, όπου από τη μία διαβάζουμε «Πιέσεις στον κ. Σαμαρά και από το εξωτερικό – ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» και από την άλλη «Διαπραγμάτευση και παρασκήνιο για συμφωνία σε δύο επίπεδα – Κινήσεις Τσίπρα και ρόλος Μέρκελ».

Δηλαδή, ο Σύριζας καταρρέει, η αγορά καταρρέει, το σύμπαν γαμιέται, επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί, αλλά οι δανειστές πιέζουν τον Σαμαρά και ο Τσίπρας τα έχει βρει με την Μέρκελ.

Απλά, εμείς εδώ στην Καθημερινή θέλουμε η συμφωνία να διασφαλίζει το μπαμπαγιόκο.

Το ίδιο, όλως τυχαίως, λένε με τον δικό τους τρόπο οι ραντιέρηδες και στο Βήμα.

«Στροφή ή ναυάγιο – ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία – Τελειώνουν χρόνος και χρήματα – Σε σκληρή γραμμή ο κ. Τσίπρας – “Εχθροί” Σόιμπλε, ΜΜΕ και… Ζωή»

Το Πρώτο Βήμα δίνει τα ρέστα του με τον υπέρτιτλο: «Σε συμπληγάδες ο Πρωθυπουργός μετά την ψυχρολούσια της Ρίγας». Το γάμησε και ψόφησε, όπως θα έλεγε ο λαϊκός ποιητής στους καφενέδες πέριξ της Βουλής.

Περιέργως και μάλλον συμπτωματικώς, και σ” αυτό το μαγαζί της ευθύνης παίζει θέμα «Κρας τεστ με τους σκληρούς στην Κεντρική Επιτροπή – ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΗΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ».

Το Έθνος υπογράφει γραμμάτια-τσεκούρια και μαζί με τη Real KONTRAρουν στα ίσα την Εφσύν σε καισαροπαππισμό. Οπότε τι μας μένει;

Μας μένει ο Πρώτος Στόχος. Η νεοχρυσαυγίτικη φυλλάδα του κομιστή παίζει το ρόλο του πιο σκληρού νταβατζή ανάμεσα στους σμπίρους των περιπτέρων.

«ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΕΦΙΑΛΤΗΣ – ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ με 40% υποτίμηση και μόνιμο ΔΝΤ»

Η φυλλάδα εξηγεί πως «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΕΥΡΩ = 1,40 ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ» και βλέπει «ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ – Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ – Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΔΡΑΧΜΗ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, Η… ΚΟ.ΤΑ., Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ».

Το Πρώτο Θέμα χρησιμοποίησε τη λέξη «Εφιάλτης» ως «συνώνυμη» της «ρήξης» και της «μη υποταγής».

Αυτό να το θυμάστε κάθε φορά που το χρυσαυγίτικο φυλλάδιο θα σας κάνει μαθήματα ελληνικής ιστορίας με Λιονάιντας και μηδέν-ενενήντα-τρακόσα-τρακόσα.

Ο Σύντροφος Κέιν σάς κάνει δώρο το πρωκτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος της 12ης Φεβρουαρίου 2012, ενόψει τότε συμφωνίας για το PSI.

Kαι αναρωτιέται:

Ποιος έδωσε γραμμή σε όλους αυτούς να θάβουν τη διαπραγμάτευση και να στήνουν από το πουθενά ζήτημα ρήξης εντός του ΣΥΡΙΖΑ;

πηγή: unfollow