24.11.15

Κορυδαλλός σε Αναμονή

Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε μπροστά μου ένα άρθρο για τον καφέ σε αναμονή. Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, η ανάγκη για την υλοποίηση της ιδέας μεγάλωνε. Ένα βράδυ μετά από πολλές ώρες μαθημάτων στη σχολή, πρότεινα στους συμφοιτητές μου ένα τρόπο να κάνουμε γνωστό τον καφέ της αναμονής σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Με αγάπη λοιπόν και χωρίς ούτε ένα ευρώ φτιάξαμε αυτό το βίντεο. Το πρώτο βήμα έγινε. Το επόμενο είναι στο χέρι σας. Η ιδέα θα παραμείνει στη φαντασία μας και μόνο αν δεν δράσουμε από αύριο κιόλας. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες και εκατομμύρια άνεργοι όπου ακόμα και μια φραντζόλα ψωμί την ημέρα μπορεί να τους ελαφρύνει το βάρος. Επειδή ίσως δεν συμβαίνει στο δικό σου σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά σου. Μια αφορμή ακόμα να έρθουμε πιο κοντά σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας ο ένας τον άλλον καθημερινά με τον πιο απλό τρόπο.

Πίστεψέ το και θα γίνει...

Την ιδέα του "Καφέ σε Αναμονή" μας παρουσίασαν από τον Εθνικό κήπο οι σπουδαστές του 3ου έτους της Δραματικής Σχολής "Δήλος" (κατά σειρά εμφάνισης) : Γιώργος Γογώνης, Θεώνη Τσούρμα, Γιάννης Μουστάκας, Λίνα Καμπούρογλου, Κατερίνα Παρισσινού, Νικόλας Παπαευθυμίου, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Σεβαστή Αιβαζίδου, Δέσποινα Ρεκούδη, Μαίρη Κόκου, Γιάννης Ίτσιος, Φιλία Κανελλοπούλου, Μαριλένα Βουγίδη, Ιωάννα Σιμάτη, Δήμητρα Παπουρτζή, Βικτώρια Γόμπου, Δημήτρης Πανέλης.

Καφέ σε Αναμονή ζητάει ο Νίκος Τουλιάτος στο Παραδοσιακό καφενείο "Πατρίδες".

Σκηνοθεσία / Κείμενα: Δημήτρης Πανέλης
Εικονολήπτης / βοηθός παραγωγής: Σωτήρης Τσελές
Διευθυντής Φωτογραφίας: Λευτέρης Μάγγος
Post Production: Correct - Video Editing: Pantelis Koulouridis, Sound Design: Saradis Rabias
Μετάφραση Κειμένου / Υπότιτλοι: Σοφία Κατερινάκη
Οργάνωση / Εκτέλεση Παραγωγής: Δημήτρης Πανέλης