18.6.10

Γιορτή Βιβλίου έως 27 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας

Η 18η Γιορτή Βιβλίου του Κορυδαλλού είναι αφιερωμένη στον Κόλλια της θάλασσας, τον Νίκο Καββαδία, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Τίτλοι βιβλίων αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Σάββατο 19 Ιουνίου, ώρα 20:00. «Ρένα Στάμου, Μια εγκυκλοπαίδεια του Ρεμπέτικου»: παρουσίαση του βιβλίου του Νεάρχου Γεωργιάδη και της Τάνιας Ραχματουλίνα για τη ρεμπέτισσα Ρένα Στάμου. Ακολουθεί λαϊκό πρόγραμμα. Θα τραγουδήσει η Ρένα Στάμου και η Χαρά Ψυχογιού.

Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 20:00. «Οι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη»: Παραδοσιακή κωμωδία Καραγκιόζη με σκαλιστές φιγούρες και άμεση συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε ζωντανή απόδοση Τάσου Κώνστα από το θέατρο Σκιών “ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ”.

Δευτέρα 21 Ιουνίου , ώρα 20:30. Ένα μουσικό ταξίδι στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή Ν. Καββαδία με το λόγο και το τραγούδι. Με το Γιάννη Λίνα, τη Μαίρη Καλδάρα και τους Σχοινοβάτες. Αφήγηση: Ρένα Κυπριώτη.

Τρίτη 22 Ιουνίου, ώρα 20:00. Μοντέρνοι χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, Ανοικτό μάθημα λάτιν χορών.

Τετάρτη 23 Ιουνίου, ώρα 20:00. Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι, από τα χορευτικά τμήματα του Πνευμα-τικού Κέντρου. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των ΕΔΑΠΕ και των τοπικών συλλόγων.

Πέμπτη 24 Ιουνίου, ώρα 20:00. Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους: «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς. Από την κουκλοθεατρική ομάδα της Αλεξίας Αλεξίου.

Παρασκευή 25 Ιουνίου, ώρα 20:00. Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας. Συμμετέχουν: «Λυρικό Ωδείο», «‘Έντεχνο Ωδείο».

Σάββατο 26 Ιουνίου, ώρα 21:00. ΡΟΚ συναυλία με τους SPITFIRE και τους DELIVERS

Κυριακή 27 Ιουνίου, ώρα 20:00. Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας.
Συμμετέχουν: «Μουσική σχολή Αλύπιος», «Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού»