17.6.10

Συνελήφθη 28χρονος ως υπεύθυνος για σειρά εμπρησμών στο Ποικίλο Όρος.

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και με θέμα την αντιμετώπιση των εμπρηστών στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω πραγματοποίησαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Γεν. Γραμματέας του ΑΣΔΑ Παναγιώτης Μπιτούνης. Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Χονδροματίδης, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής και ο Ταξίαρχος Ευάγγελος Βενάρδος, Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αθήνας - Αττικής.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία της Αυτοδιοίκησης για τις συνεχείς πυρκαγιές που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα σε συγκεκριμένη περιοχή του Ποικίλου Όρους και ζητήθηκε η στενή συνεργασία του Υπουργείου με τον ΑΣΔΑ και τους Δήμους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπρηστών.

Ακολούθησαν συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες όλων των φορέων, μετά από τις οποίες συνελήφθη και κρατείται ο 28χρονος Κ.Σ., κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Κ.Σ. είχε βάλει 7 φωτιές στην ίδια περιοχή του Ποικίλου Όρους.

συνέχεια και πηγή : ΑΣΔΑ