17.5.13

Ανοιχτό για το κοινό το Μουσείο Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς

Ανοιχτό για το κοινό το Μουσείο Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Το Σαββατο 18 Μαϊου, στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς θα είναι ανοιχτό για το κοινό 09:30-13:30. Πρόκειται για τον πλέον ιστορικό χώρο της Νίκαιας, τον τόπο όπου μαρτύρησε κι άφησε τη στερνή του πνοή πλήθος αγωνιστών/δημοτών (αντρών και γυναικών) στο ιστορικό Μπλόκο της Κοκκινιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1944, στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Το κτιριακό συγκρότημα της Μάντρας της Κοκκινιάς, που βρίσκεται επί των οδών Κιλικίας και Ηλιουπόλεως, αποτελείται από τρεις ενότητες: τo κτίριο που στεγάζεται σήμερα το“Μουσείο Εθνικής Αντίστασης” με τις φωτογραφίες των εκτελεσμένων, τον περιβάλλοντα χώρο (κήπο) κι ένα μονόκλιτο κέλυφος κτιρίου χωρίς στέγη, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται επιλεγμένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως κουαρτέτα εγχόρδων, ποιητικές βραδιές κι άλλες εκδηλώσεις τέχνης και μνήμης, οι οποίες συνάδουν με την ιερότητα του θυσιαστικού χώρου.

Όλα αυτά όμως σύμφωνα με το περσινό πρόγραμμα, για φέτος καλέστε τους στο τηλέφωνο, ωστέ να επισκεφθείτε τη Μάντρα του Μπλόκου με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, σήμερα στο 2104278159 , 2104278188 ή απευθυνθείτε στο 2104936680.