13.3.14

Γιώργος Δημόπουλος "Δήμος για Όλους"


Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε το 1958 στον Κάμπο Φωκίδας. Ήρθε στην Αθήνα 13 ετών, τελείωσε το Γυμνάσιο κι αποφοίτησε από σχολή Ηλεκτρονικών, ενώ παράλληλα εργαζόταν.Από το 1981 ζει με την οικογένειά του στον Κορυδαλλό. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Παπαγεωργίου και έχουν δύο παιδιά , μια κόρη κι έναν γιό. Εργάστηκε από το 1983 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
Για πολλά χρόνια εκπροσώπησε τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ από διάφορες θέσεις: (Γενικός Γραμματέας, Γραμματέας Διεθνών- Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, Αντιπρόεδρος ΕΛΤΑ, Μέλος της Γ.Σ. της ΓΣΕΕ) Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία εμπλούτισε τις γνώσεις του συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια και πολύμηνα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και διοργανώσεις, σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων, Διοίκησης, Διεθνών σχέσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Το 1999 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Στέφανου Χρήστου. Διετέλεσε Πρόεδρος στα ΕΔΑΠΕ και στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Το 2001 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών καθώς και της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Δημοτικής Αστυνομίας. Το 2003 έγινε Αντιδήμαρχος των Τεχνικών & Οικονομικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής μέχρι το 2006. Επίσης υπήρξε Αντιδήμαρχος Διοίκησης.Από το 2007- 2010 ήταν Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δήμαρχο Μάνδρας.

Παράλληλα ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού μέχρι το 2009, οπότε και παραιτήθηκε και από την ιδιότητα αυτή, πάλεψε για τις θέσεις, ιδέες κι αρχές που είχαν επίκεντρο την κοινωνία.

Έκτοτε, ενσυνείδητα δεν συμμετέχει σε κανένα κομματικό χώρο και μηχανισμό. Ταυτόχρονα σε αυτό το διάστημα εργάστηκε για την Ενότητα των Αυτοδιοικητικών Δυνάμεων της Πόλης διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημοτικές εξελίξεις. Το 2010 συνεργαζόμενος με την σημερινή δημοτική αρχή, επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, οπότε κι ανέλαβε τη θέση Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 που αποχώρησε, επειδή η Δημοτική Αρχή συστηματικά παρέκκλινε των στόχων, που από κοινού είχαν συμφωνηθεί.